lauantai 1. tammikuuta 2011

Shin-nen omodetou gozaimasu!

Välipäivän ostos: vanha alus- tai yömekko Fasaani Antikista (yksi suosikkipaikkojani ostaa vanhoja tekstiilejä – valikoimat ovat monipuoliset ja hinnoittelu sikäli horjuvaa että sieltä voi tehdä huippulöytöjä edullisesti). Taidan tehdä tästä keveän kesäkolttusen vaikka pellavahousujen kanssa pidettäväksi.

Etutumuksessa on pari käsin kirjottua lehvää ja nimikointi, sekä keskellä konetekoinen brodyyrikoriste erinomaisen siististi upotettuna. Pitsi oli ikävä kyllä repeillyt, mutta niinpä mekkokin maksoi vain 4 euroa. Siihen hintaan raaskii jo hieman korjaillakin ostostaan!

Pitsi on pitsiverhokoneella (lace curtain machine – minä suomentelen näitä pitsikoneiden nimiä välistä ihan omasta päästäni) tehtyä. Olen huomannut että pitsiverhokoneen tuotokset ovat alttiita repeilemään, "kuteet" kun ovat löyhästi kierrettyä, ohutta lankaa joka vanhetessaan haurastuu. Ratkon luultavasti pitsin pois ja korvaan jollain samantapaisella mutta tuhdimmalla lajikkeella. Näin siroja pitsejä vaan ei ole nykyisistä valikoimista kovinkaan helppo löytää!

A little nightdress or underdress I bought a couple of days ago. If the torn lace is replaced, it would make a cute summer camisole dress thing. The lace is made by lace curtain machine, which I've noted before is prone to tearing as it gets old. It gets very fragile and "warp" threads tear easily. But anyway it was only 4 euros, so I'm not bothered I need to mend it a bit before use.

Oh, and very happy and exciting New Year to you all!

–––

Juhlin uuttavuotta ystäväperheen luona herkullisen ruuan, tähtisädetikkujen ja flunssan kanssa. Hauskaa oli! Flunssakuumekin tuntui vain miellyttävältä lämmöltä ja surinalta. Aamulla kotimatkalla raitiovaunussa oli enemmän japanilaisia turisteja kuin kantaväestöä, nähdäkseni sangen ihmeissään siitä että kaikki oli kiinni. Oivoi! Hankala päivä olla Suomessa! Mutta hauskaa Uuttavuotta jokatapauksessa!

2 kommenttia: