maanantai 12. tammikuuta 2015

Vaatesuunnitelma 2015



Tämän vuoden vaatebudjetti olkoon jälleen 1300 euroa, mutta lisään tähän sellaisen pykälän että jos en käytäkään koko summaa, laitan ylijäämän säästöön teetettyjä korkkareita varten.

Siskoni on tekemässä minulle neulemekkoa, ystäväni Kuura huopahattua, ja Aipaettessa on tekeillä yläosa, joka taikoo harmaasta kynähameestani ikäänkuin mekon. Nämä kolme siis ainakin tulee talouteen.

Suunnitelmissa on teettää lämmin, pitkä talvitakki, joka sopisi yhtä hyvin kaupungille kuin pulkkamäkeen. Into tähän projektiin nousee ja laskee lämpömittarin elohopean liikkeille vastakkaisesti. Haluaisin myös teettää pitkävartiset rukkaset, jossa olisi karitsankarvaa sisällä (anteeksi vegaanilukijat! mutta on lämpimin hanskamateriaali). Takkiin haluaisin Rukki&rautapadan käsinkehrätystä koiralangasta irrotettavan "turkiskauluksen" ja samasta aineesta kokonaisuuteen sopivan hatun tai pipon. No, siinähän se koko vuoden budjetti varmaan menikin, että sikäli ihan helppo vuosi tulossa…

Tosin siis tarvitsisin välttämättömien sukkis- ja alusvaateostosten lisäksi valkoisen kietaisuneuleen, koska vanha supermonikäyttöinen NoaNoan kietaisuneule on jo niin kulahtanut, että on siirtynyt julkikäytöstä kotiasuksi. Uudet simppelit helmikorvikset olisi tarpeen viemäriin huuhtouneen tilalle. Jos kaupunkikumpparini hapertuvat lopullisesti, sellaisetkin pitäisi löytää. Ja sitten olkihattu kesään, ja uudet aurinkolasitkin ovat listalla. Ainiin, saatan tarvita myös silmälasit, näkö tuntuu huononevan päivä päivältä. Onko lukijoilla vinkkiä mistä kannattaa etsiä tyylikkäitä silmälaseja Helsingissä?

13 kommenttia:

 1. Tyylikkäitä silmälaseja? - No Optikko Arvola Helsingissä Forumissa tietysti. Heillä on nopea toimitus (oma silmälasipaja/valmistus Suomessa). Poikani löysi Arvolan mallistosta tosi stylet, mustareunaiset merkkikehykset, ns. "arkkitehtipokat". Eikä hintakaan ollut päätä huimaava. Työn jälki oli lisäksi huolellinen. Ei ole tarvinnut jälkeenpäin käydä laseja korjauttamassa.
  Iloista kevättalvea pulkkamäessä!
  t. Pitsitäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pitsitäti! Tämä on hyvä vinkki, käyn tutustumassa. Mainiota kevättalvea sinullekin!

   Poista
 2. Juuri äsken mietin silmälaseja, nimittäin kuuluuko ne laskea vaatebudjettiin (tulin siihen tulokseen että ei, omani sain puolisolta joululahjaksi, toki valitsin itse). Mutta oman tyylin kannalta tässä on ongelmallisinta se, että uudet lasit tekivät minusta kokonaan entisestä poikkeavan tyypin. Pidän uusista laseistani ja peilissä näkyvästä muutoksesta, mutta en ole varma, istuvatko kaikki vaatteeni nyt tähän muuttuneeseen tilanteeseen.

  Harva silmälasiton tai piilolinssejä käyttävä tulee ajatelleeksi, miten paljon lasit vaikuttavat yleisilmeeseen. Ja ainakaan itse en ole koskaan pystynyt kuvittelemaan etukäteen, millaiset lasit nenälleni päätyvät. Toiveita on ollut, mutta laseja kokeillessa suuri osa "ideaalirilleistä" on osoittautunut täysin epäpukeviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että yksiä silmälaseja ei lasketa vaatebudjettiin mutta toiset, vaihtolasit lasketaan. Hyvä huomio tuo tyypin muuttuminen lasien myötä, pitää miettä asiaa.

   Poista
 3. Kai osaat rukkaset tehdä itsekin? Olin eilen Nihtisillan kierrätyskeskuksessa ja siellä oli askarteluosastolla turkispaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä osaisin, tai ehkä en, mutta en viitsi edes kokeilla vaan haluan että joku nahkaompeluammattilainen tekee ne mulle suoraan. Säästän ompeluaikani Pikku Onnettaren mekkoihin... siinä ainakin tiedän aina onnistuvani!

   Poista
 4. Apuva, en ole koskaan kuullutkan, että koirankarvasta voi tehdä lankoja...Keritäänkö ne koirat, ja ovatko ne sitten ihan "nakuna"?
  Mielestäni ajatus koirakarvahatusta on melko eksoottinen. Jos idea toteutuu olisi kiva nähdä kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirankarvalanka on aivan mahtava juttu: lemmikkikoirien omistajat keräävät talteen koiriensa irtoavan karvan (esim. kun hurttaa kammataan). Siitä, pesun jälkeen, Rukki&Rautapadan Sanni kehrää käsin rukilla lankaa, joka on ihmeellisen lämmintä ja söpön pörröistä. Ärsyttävästä jätteestä tuleekin siis mitä upein ekologinen luksustuote! On niin mahtava asia, että haluan tukea.

   Poista
  2. Mulla on hirmu ristiriitainen fiilis tuosta koirankarvalangasta. Toisaalta: niiiiin pehmoista, ja usein ihan mahtavan väristä ja hauskaa, ja juurikin tuo, että ihan poisheittoasiasta saadaan valtavan käyttökelpoista. Mutta sitten toisaalta: se märän koiran haisu kostealla ilmalla :(

   Poista
  3. Pitää vissiin varoa kostealla säällä! Muut, positiiviset ominaisuudet saavat minut kyllä suhtautumaan ymmärtäväisesti koiratuoksahduksiin :)

   Poista
 5. Minä tahtoisin puiset silmälasit. http://www.kraakraa.fi/

  VastaaPoista
 6. Kiitos viime aikojen päivityksistä. Aikaa kommentointiin ei ole ollut, mutta tekstit ovat olleet mielenkiintoisia.

  Budjettiaiheesta on todettava, että on oppiminen siinä, että jokin vaate myös maksaa, jos haluaa laatua. Suunnitelmallisuus on myös kova homma oppia. Minä en haluaisi koskaan ostaa ulkovaatteita, koska ne ovat yksittäisinä vaatekappaleina kalliita ostettavia. Hämmästyttävää on kuitenkin se, mikä esimerkiksi talvitakin käyttöikä voi olla.

  Jos saa esittää vienon toiveen, niin joskus voisit kirjoittaa kenkien hoidosta. Yritin etsiä tietoa aiheesta, mutta menin vain pahemmin solmuun. Suutari kun teilasi kaikenlaiset mehiläisvaha- ja minkkivoiteet, koska hänen mukaansa ne pilaavat nykyaikaiset liimaamalla tehdyt kengät. Minullakin on huonoja kokemuksia mehiläisvahapohjaisesta kenkärasvasta. Se vetää likaa itseensä. Mutta miten kengät sitten pitäisi hoitaa? Kas siinäpä pulma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkienhoitoaihe on tutkimisen arvoinen, en tosiaankaan tiedä siitä kovin valtaisasti. Itse olen kyllä käyttänyt tyytyväisenä mehiäisvahapohjaista voidetta, se kun tuoksuu niin hyvälle. Mutta se tummentaa vaaleaa nahkaa.

   Poista