torstai 6. lokakuuta 2011

Pitsi kohtaa kyberpunkin

Olenkohan tullut Pitsiblogissa koskaan paljastaneeksi, että pidän virkkauksen ja kirjonnan ohella suuresti myös tieteiskirjallisuudesta? Uskoisin, että kombo ei ole mitenkään ainutlaatuinen, ja itseasiassa haaveilen joutohetkinäni nörttinaaraille suunnatusta käsityölehdestä. Siinä olisi scifinovelleja, manga-analyysejä, uusimpia tieteen saavutuksia, scifi-televisiosarjojen tähtien haastatteluja ja kaiken kruunaisivat aiheeseen liittyvät käsityöohjeet: kirjo Enterprise T-paitaan, neulo pehmo-Maromi Paranoia Agentista, ruutuvirkkaa kaunis valoverho, jossa Hubble-teleskooppi suuntaa tähtiin...

Tämä tuli mieleeni, kun huomasin ylläolevan kuvan alimman lehden - maanläheistä pellavapitsimuotia esittelevä Liniere - ja ylimmän - ukkokullan Pelaaja-lehden mukana tullut kyberpunkia nostalgisoiva zine - sopivan kansikuviltaan yhteen. Marie Claire Enfant -lehdestä löytyi sopiva torso, ja näin syntyi Madam Rinnan Kiinnostuksenkohteet!

Pitsipellavan ja kyberpunkin yhdistelmä tuntuu jotenkin hauskalla tavalla ajankohtaiselta ja ajatuksen herättämä tunnelma vastaa jokseenkin ylläolevaa kuvaa (lainasin sen pariisilaisen Studio DOG:in blogista, kuva Premiere Vision muotimessuilta).

5 kommenttia:

 1. Et ole kombosi kanssa yksin, sillä williamgibsonit ja muut kyberpunkin helmet on tullut luettua ja scifi muutenkin kuuluu vakiolukemistooni. Ja samalla pitsinnyplääminen on pääasiallinen käsityömuotoni.

  Populaarikulttuurin aiheista ammentaminen on ollut pitkään suunnitelmissa yhdistää käsitöihin. Toistaiseksi olen kuitenkin saanut aikaiseksi vain muutaman tuotoksen, joista vanhimpiin kuuluu tietokonepeli Quaken logosta tekemäni pitsi (http://www.thorstrom.com/2009/01/quake-pitsisolmio/) ja Kiroileva pitsi (http://www.thorstrom.com/2009/03/kiroileva-pitsi/) ja uusimpana Rivo Pitsi (http://www.thorstrom.com/2011/09/mina-sinulle-rivon-pitsin-naytan/).

  VastaaPoista
 2. Scifi-lover käsityönarkki täällä ilmoittautuu. Semmonen lehti olisi huippu!!!
  "Ompele oma Star Trek-uniformu"
  "Neuleita Fifth Elementin hengessä"
  "Askartele Amidalan korusetti"
  "Aplikoiden tähtiin: Linnunrata ja naapurigalaksit"
  Miksei edes Tiede-lehdessä ole käsityöohjeita? Jotain kokkausohjeita siellä on ollut joskus... (no okei, oli siell joskus jossain pikkuartikkelsisa fraktaalineuleet, mut ei siinäkään ollut mitään ohjeita, postimerkin kokoinen kuva vain...)

  VastaaPoista
 3. Hei annoin sinulle One Lovely Blog- awardin!♥ Palkinnon ohjeet löytyy blogistani.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kunnianosoituksesta, Pitsiperhonen!

  Ilahduttavaa, että löytyi heti hengenheimolaisia. Tarmo, peruutan ja vedän takaisin lausahdukseni, että scifi-käsityölehti olisi suunnattu vain nörttiNaaraille. Tietenkin se sopii kaikille asiasta kiinnostuneille.

  Meitähän on jo kolme!

  Jos blogini lukijoita (minut mukaanlukien) on 90, ja näistä selvästi ainakin 3 on kiinnostuneita lehden konseptista, niin voisiko tästä johtaa että noin 3,33% käsityöharrastajista voisi hankkia kyseisen lahden... jos käsityöharrastajia on maailmanlaajuisesti vaikkapa 5 miljoonaa, niin 3,33% siitä on jo 166500 eli ihan kelpo kohderyhmä. Suurten lehtitalojen omistajat, ottakaa meihin yhteyttä! Rhialla oli jo valmiina ideat ensimmäiseen numeroon.

  VastaaPoista
 5. Päätoimittaja Rinna ja toimituspäällikkö Rhia jo tässä käytännössä loivat tosiaan ensimmäisen numeron kasaan! Ja mikäpä olisi parempi tapa houkutella lisää miehiä käsitöiden pariin kuin itseään kiinnostavat aiheet?

  Kyllä tässä on potentiaalia!

  VastaaPoista