perjantai 16. joulukuuta 2011

Pikkujouluhame pikkurahalla

Kiitän mahtavista vastauksista galluppiin! Gallup ja arvonta on avoinna 21. päivään asti, joten sinne vain. Mutta kerronpa tässä kuitenkin pikkujouluhameesta, jonka ompelin kustantajan perinteisiä Valkeita Glögejä varten.

Otetaan
- vajaa metri harmaata vuorikangasta (alennuslaarista n. 2,5 e)
- vähän päälle metri nudenväristä tylliverkkoa (aikoinaan tokiosta ostettu muistaakseni 100 jenin metrihintaan)
- vähän vajaa metri Eurokankaan pehmeää pin dot tylliä harmahtavan sävyisenä (alennuslaarista, n. 2 e)
- ja helmaan päälle pari metriä vuosikausia sitten ostamaani tyllipohjalle kirjottua pitsiä, tästä en muista mitä maksoi, mutta ei se kallista ole voinut olla kun olen sitä 6 metriä ostanut...
... ja hieman kuminauhaa vyötärölle
sommitellaan yhteen
ja tulos on:
Liehuvainen helmalainen kevyt hamonen.

Olen täsyin vuodenajan vastaisesti kaivannut jo jonkin aikaa jotain kevyttä, siroa, liehuvaista ja läpikuultavaa, ja tässä se on. Ja hauskaa oli! Unohdin pyytää kuvaamaan itseni uudessa hameessani, toivottavasti tässä tulee vielä jotain hippoja johon voin laittaa tämän uudelleen.

Kaikki kolme kerrosta ovat eri mallisia - vuorikangas on A-linjaisen hameen mallinen (vyötärö niin iso, että hameen mahtuu pujottamaan lantion yli), välikerros nudea verkkoa 3/4 ympyrää ja harmaa pilkkutylli on suora pötkö joka on laskostettu vyötärölle. Kun välikerroksessa on enemmän materiaalia helmassa ja päällikerroksessa enemmän tavaraa vyötäröllä, tulee jonkinlainen vähittäinen värisävynvaihtumisefekti. Tekokuitutyllit ovat mielestäni yksinään usein vähän liian.. suoraviivaisen värisiä, tykkään vaikutelmasta joka tulee kun kerrostaa pari eri sävyistä ohutta päällekkäin.

Nyt kun vielä tuota ihanan monikäyttöisyä nudenväristä verkkoa/tylliä saisi lähikangaskaupasta! Se alkaa olla lopussa, ja mitä minä sitten teen!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti