sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Ylistyslaulu nypynpoistajalle

Pitkän pähkäilyn jälkeen ostin nypynpoistajan. Käytin nypynpoistajaa ensimmäistä kertaa elämässäni Kierrätyskeskuksen vaatelajitteluosastolla, ja olin todella vaikuttunut siitä, kuinka suuri kohennus niillä saatiin monen surkeannäköisen vaatteen olemukseen. Päädyin OBH Nordican pikkukapineeseen, se oli edullinen (noin kympin), mutta saanut toiseksi parhaat pisteet Kuningaskuluttajan testissä.

On niin mahtava vehje! Olen todella tyytyväinen hankintaan. Olen perjantaista lähtien lähinnä suristanut vaatteita sileiksi. Siistin mm. nuhjaisen näköiseksi menneen kashmirneuleen, pinon sukkahousuja, lapsen neulemekon, kaulaliinoja, ja niin edelleen. Paras saavutus on NoaNoan  ohuen puuvillaneuleen palautus kaupunkikelpoiseksi. Olin jo alentanut sen "kesämökkikäyttöön", mutta parinkymmenen minuutin pikkutarkalla nypynpoistolla se kohentui melkeinpä paraatikuntoon. Heti siis säästin nypynpoistajan hinnan!

Mies kuvailee innostustani uuteen leluuni jo maaniseksi. Minä siis todella inhoan nyppyjä vaatteissa. Mielummin reikä kuin nyppy, jos pitää valita. Taisin saada jonkinlaisen trauman ensimatkallani Japaniin, kun siellä kaikki ovat niin siististi pukeutuneita, ja minä tunsin oloni nuhjuiseksi. Riippuu tietysti vaatteesta, kuinka pahasti nypyt riitelevät sen olemuksen kanssa. Eräilyfleecessä saa olla nyppyjä, mutta sievässä pariisitarpuserossa ei ainuttakaan.

Koska epäilemättä nypynpoistajan valmsitamisella on paljon ekoseuraamuksia, ja sitä pitäisi käyttää todella ahkerasti, että nämä seuraamukset tulisivat kuitatuksi, aion pitää vaatteidenkorjausbileet. Näin vehje pääsee laajempaankin käyttöön, kuin vain oman perheeni. Koska vaatteiden korjailu on melko tylsää puuhaa, järkeilin, että se tulisi hauskemmaksi hyvässä seurassa. Varmaan kaikilla on tungettuna vaatekomeron nurkkaan odottamaan parsimista, napinompelua tai muuta pikkukorjausta vaativia vaatteita. Ideani on, että ne ottaa mukaansa, ja saa vihdoinkin tehtyä vaadittavat korjaustoimenpiteet kaveriporukalla. Paikalla on ompelukone, saumuri, erilaisia neuloja, nypynpoistaja ja kaikkea muutakin, mitä vaatteiden korjaamisen saattaa tarvita. Tarjolla on teetä ja boolia - tosin boolia tarjoillaan vasta ensimmäisen onnistuneen korjauksen jälkeen...

7 kommenttia:

 1. Jes! Vähän mä ostan tuommoisen. Heti, kunhan kaupoille pääsen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Jos vaan onnistuu, tämmöisen voisi ostaa naapureiden tai kavereiden kanssa kimpassa, kun eipä sitä joka ilta tarvitse.
   Tilasin omani netistä. Musta kodinkonekaupat on mielettömän ankeuttavia ja välttelen niitä miten vain voin.

   Poista
 2. Ihan mahtava idea tuo vaatteidenkorjausilta! Minullakin odottaa iso pino korjattavia kaapissa, eikä niihin lahkeenlyhennyksiin ynnä muihin tahdo millään viitsiä ruveta yksinään. Mutta hyvässä seurassa... :) Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Toivottavasti järjestät vaatteidenkorjailuiltamat! Pikkukorjausten tekeminen on kai kaikkien mielestä yhtä tylsää, ei siihen auta muu kuin hyvä seura.

   Poista
 3. Ihanaa kuulla että löytyy toinenkin nyppyfobisti. Minä vihaan myös nyppyjä. Siksi meillä on esimerkiksi työtuoleina parkkinahkaiset tuolit, kun en voisi istua tuoliin, jonka selkänojassa tai istuimessa on nyppyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustaudun nyppyfobistiksi! Nypyissä on jotain sellaista, joka levittää ympärilleen ikävää ja nuivaa tunnelmaa, ja ne takuuvarmasti pilaavat asun kuin asun. Nyt kun minulla on nypynpoistaja, tekisi mieli ottaa se kaupungille mukaan, ja hyökkäillä nyppypukuisimpien ihmisten kimppuun (koitan kuitenkin vielä hillitä itseni tästä).

   Poista
 4. Ostin muutama kuukausi sitten omani ja monta vaatetta olen ehostanut takaisin kelvolliseksi. Mainio vehje!

  VastaaPoista