tiistai 6. elokuuta 2013

Kesän Project 333

Pidän tänään vapaapäivän ja sen huviksi piirtelin kuvat kesäkauden P333-puvustostani. Näillä olen pärjäillyt jo kaksi kuukautta ja vaihtopäivä on elokuun lopussa (tai siinä vaiheessa, kun sää muuttuu syksyiseksi).

Yläosat:
1 Musta vakosamettijakku
2 Pellavatakki (Tiina Talvikin ompelema)
38 Harmaa neuletakki
4 Vaaleanvihreä pitsineuletakki

5 Valkoinen neulebolero
6 Tummansininen neulebolero
7  Musta kietaisutrikoo
8 Vedenvihreä neule
 
9 Musta trikoopaita x 2
10 Vedenvihreä kangastoppi pitsikoristein
11 Harmaa kirjottu hihaton paita
12 Tummansininen tähtikirjottu t-paita (Tiina Talvikin muodistama vanhasta trikoopaidastani)

Mekot ja hameet:
13 Valaspellavamekko (itse tehty, Pitsikirjaa varten)
14 Valkoinen puuvillamekko (antiikkinen alusmekko Pariisista kirpputorilta)
15 Globehopen pellavapyyhemekko
16 Raidallinen tirol-mekko (itse muokattu)
17 Viskoosimekko

18 Pellavahousut (itse tehdyt)
19 Mustapohjainen keittiöhame (itse ommeltu, vuonna 2007 ja edelleen loistokunnossa, vaikka ollut koko ajan käytössä!)
20 Musta valkopilkkuinen sifonkihame
21 Pitsiliinahame (itse tehty)


 22 Mustat balleriinat
23 Keltaiset balleriinat
24 Beiget balleriinat
25 Mustat avokkaat
26 Harmaanrusehtavat korkkarit

27 Tikaun kori (siisti, kaupunkimainen)
28 Rento iso piknik-kori
29 Juhlalaukku
30 Olkihattu, musta nauha
31 Olkihattu, rusehtava
32 Musta juhlahattu

 ja kohdan 33 täyttävät korut yhtenä mönttinä. Aiemmilla P333-kausilla sain korutkin mahdutettua mukaan, mutta kesäkauteen en – minulla on ihan tajuttomat määrät ihania, kauniita, sopivia kesävaatteita, joista nämä ovat vain pieni osa. Oivoi! Eipä tarvitse kesävaatteita ostaa tai tehdä pitkiin aikoihin.

Joku mietti jossain blogissa, kyllästyykö rajoitettuun vaatevarastoon. Itse en ainakaan kyllästy, 33 vaatetta kaikkine yhdistelyvariaatioineen riittävät erinomaisesti kattamaan sen kolme kuukautta, minkä yksi kausi kestää. Sitten tuleekin jo uusi vuodenaika ja toiset vaatteet, joka tarjoaa vaihtelua ja virkistystä. Kyse on toki paljon myös siitä, minkälaista vaihtelua kaipaa ja kuinka usein on itsensä opettanut sitä tarvitsemaan. Minä olen kertakaikkiaan päättänyt, että tämä määrä riittää, ja hankin vaihtelun näitä vaatteita yhdistelemällä. Pidän usein samaa vaatetta eri kombinaatioissa pitkin viikkoa, ja kun se menee pesuun, alan tutkailla jonkin toisen vaatteen mahdollisuuksia. Haluan selvittää jokaisen käyttämäni vaatteen kaikki mahdollisuudet.

 Tänään on tummansinisen tähtipaidan ja pitsiliinahameen päivä. Taidan tutkailla mahdollisuutta yhdistää niihin valkoiset pitsikorvikset, kuten jo aika monena muunakin päivänä. Toimivaa ei tarvitse korjata!

Rovaniemen kirpputorilta ostettu posliinibambi. Vaihtelua elämääni saan valitsemalla eri pitsiliinan bambien alle :D !
 Tänään siinä on erittäin hieno käsin ommeltu pitsi, jonka olen ostanut jollain naurettavalla hinnalla kirppikseltä.

12 kommenttia:

  1. Minä se olin, joka pohdin sitä kyllästymistä. Se tuli varmaan siitä, että olen itse lopen kyllästynyt nykyiseen tyyliini ja vaatevarastooni, ja siksi olenkin käynnistänyt sen oman vaatekaapin muodonmuutosprojektin. Tätä lukiessa tajusin kuitenkin pari juttua!

    Ensinnäkin, 33 vaatetta on huomattavan paljon enemmän, kuin mitä minulla on tällä hetkellä arkikäytössä! Ihmekö tuo, jos vähän alkaa kyllästyttää kun aktiivikäytössä on noin puolet tuosta lukumäärästä. Olen kesän aikana pitänyt neljiä kenkiä, joista yhtä paria noin 97% ajasta. Tämä siitä huolimatta, että omistan kenkiä kymmeniä pareja.

    Toinen havainto liittyy tuohon, miten monella tavalla yhtä vaatetta voi pitää. Olen todella urautunut tiettyihin yhdistelmiin, ja yksi projektini tavoitteista onkin oppia hyödyntämään vaatteita monipuolisemmin kuin nyt. Inspiroiduin tuosta tavastasi tutkailla, miten eri tavoin yhtä vaatetta voi käyttää. Täytyykin jatkaa aiheesta oman blogin puolella, kiitos kiinnostavasta postauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiittämästä! 33 vaatetta on loppujen lopuksi varsin paljon, siihen mahtuu jo päällekkäisyyksiäkin joita voisi tarpeen tullen karsia (esim. tässä satsissa pellavapyyhemekko ja siniraidallinen mekko ovat lähes samaa asiaa ja valasmekko ja valkoinen antiikkialusmekko ovat täysin vaihtokelpoiset keskenään).

      Tsemppiä ja innostusta muutosprojektiin! Hyvin toimiva ja sopiva vaatevrasto on oman hyvinvoinnin kannalta varsin tärkeä asia, sen eteen kannattaa nähdä vaivaa.

      Poista
  2. Pitäisiköhän ihan piirtää seuraavan kauden vaatteet? Tai yrittää, koska piirtäminen on niin vierasta. Ehkä siitä paremmin muistaisi, mitä omistaa.

    Minä menen kesät lähinnä puutarhahousuissa ja topissa, mutta kun olen poikennut ihmisten ilmoilla, olen huomannut, että kesällä on kivointa, että kengät palvelevat mahdollisimman monissa tilanteissa. Ei sitä viitsi repussa kovin monia kantaa.

    Hmm, tulee myös mieleen, että taidan uhrata yhden kauniin muistivihkon ihan vaateaatteille. Nimittäin tänä kesänä olen huomannut, että pellavainen hattu olisi enemmän kuin tarpeen helteisinä päivinä, jotteivat nenä ja korvat palaisi. Jos en kirjoita tällaisia ylös, en ensi kesänä muista.

    Valasmekon muuten muistan parhaiten Pitsikirjasta. Haluaisin osata ommella pitsiä, mutta aloittaminen tuntuu hankalalta.

    Tsemppiä viime metreille. Irti päästäminen on vaikeinta sitten loppuunsaattamisen jälkeen.

    solveig

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kylläå piirtämistä, vaikka hyvinkin luonnosmaisesti. Itse piirrän aina kun suunnittelen vaatevarastoa, yläosat ja alaosat kahteen eri riviin ja sitten viivoilla yhdistän yhteensopivat. Niin joukosta voi poimia ne, joille ilmenee vähiten käyttöä.

      "Jos en kirjoita tällaisia ylös, en ensi kesänä muista." Olen opetellut pitämään vaateostoslistaa, niin että tosiaan muistaa mitä tarvitsee. Hyvin hyödykästä!

      Poista
  3. Mietin tässä kahta asiaa: lasketaanko tuohon kotivaatteita mukaan ollenkaan, vai eivätkö muut käytä sellaisia? Itse olen kotona aina verkkareissa ja 20 vuotta vanhassa väljässä T-paidassa. Niitä on hyvä olla monta, niin saa pestyä sitten yhtä vaille kaikki kerralla.

    Tuohon pesemiseen liittyy se toinen asia. Minusta vaatteita on sikäli järkevää olla paljon, että saa pestyä täysiä koneellisia. Mites tämä näkökulma toteutuu tässä projketi 33:ssa? Onhan niin, että pesu ja silitys tuottavat vaatteen elinkaaren selkärepusta suuremman osan kuin vaatteen valmistus, joten kysymys täysistä koneellisista ei ole merkityksetön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, en minä ainakaan pidä erikseen kotivaatteita. Mulla on kyllä lenkkivaatteet + muutamia riepuja siivotessa ym. päällepantavaksi, mutta ainoaa jakkupukua lukuunottamatta viihdyn samoissa kotona ja kaupungilla. Mutta freen on helppoa, kun ei ole pukeutumiskoodia ja voi aina olla niissä mukavissa vaatteissa :)

      Meillä pestään tavallista pyykkiä kerran tai kaksi viikossa, ne on aina täysiä (minun, miehen ja pikku onnettaren pyykit). Hienopyykkiä harvemmin ja se ei ainakaan aina tule täyteen. Pyykkäystiheyttä harventaa aivan ihmeenomaisesti paitojen tuulettaminen yön yli.

      Poista
  4. Ihania kuvia Rinna, toivottavasti kelpasivat kirjaankin.

    Vastaan MB:lle, että en omista kotivaatteita ja lapsiperheessä pesukone on aina täytenä pyörimässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihan näitä samoja ei tule kirjaan, kun ei ole neliväripainomahdollisuutta, mutta samantapaisia piirusteluita tulee kyllä kirjaan!

      Poista
  5. Tuolleen listattuna tuntuu aika valtavalta määrältä vaatteita! Näin lämpimänä kesänä ainakin mulla ei tuu käytettyä kun murto-osaa tuosta määrästä. Noin neljä mekkoa, yks villatakki, sandaalit ja lenkkarit, kumpparit muuten mut nyt on ollu niin kuiva kesä et ei oo ees mettässä tarvinnu niitä.
    Ja näin kun alkaa ajattelemaan, kun kerran tulen näin vähällä oikein hyvin toimeen, miks mulla on moninkertainen määrä niitä mekkoja ja kesäkenkiä?!
    (Muina vuodenaikoina onkin vähän eri, syksyllä ja talvella ainakin, kun/jos säät vaihtelee niin paljon enemmän, kerrospukeutumista täytyy harrastaa, täytyy olla paksuja alusvaatteita, sukkahousuja, hameita ja housuja ja sateenpitävää takkia ja lämpimämpää takkia yms yms.)

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, 33 vaatetta on vähintäänkin kohtuullinen tai jopa runsas määrä. Tuolla ylempänä mainitsin että mulla on eräänlaisia tuplakappaleita, ja nyt esim. siniraidallnen mekko on toista viikkoa odottanut silitystä, koska muutenkin on niin paljon valinnanvaraa...
      "Ja näin kun alkaa ajattelemaan, kun kerran tulen näin vähällä oikein hyvin toimeen, miks mulla on moninkertainen määrä niitä mekkoja ja kesäkenkiä?!" Niin, samaa itsekin ihmettelen. Miksi olen hankkinut niin paljon vaatettia kesään, joka on kuitenkin niin lyhyt, ja kesämekkoa en oikein viitsi pitää muina vuodenaikoina. Voi vain kummastella ja toimia jatkossa viisaammin :D

      Poista
  6. Tähtipaita näyttää ylläsi ihanalta! Uusi pääntie sopii sinulle todella hyvin!

    Project Kolme-kolme-kolmosta koskevat kirjoituksesi ovat ihania! Pidän tällaisia mix-n-match vaatekokonaisuuksia inspiroivina. Sinunkin piirroksistasi näkee oitis värien, muotojen ja materiaalien punaisen langan!

    Kuulun siihen suureen joukkoon, jotka yhä vain unelmoivat tällaisesta garderoobista. Minun ongelmanani on vaatekaappini, jossa on vääränlaisia vaatteita... Ne ovat joko väärän muotoisia tai tyylisiä, eivät sovi yhteen... Siellä olevat vaatteet ovat vanhoja hankintoja, jotka eivät sovi vartalotyypilleni enää tai ne eivät enää kuvasta tyyliäni tai persoonaani. Yksinkertaisesti sanottuna en vain pidä niistä! Käyttökelpoisia vaatteita minulla on naurettavan vähän, ja niitä yritän parhaani mukaan yhdistellä.

    Taidan olla tilanteessa, missä pitäisi rankalla kädellä tyhjentää vaatekaappi (kierrätykseen, lahjoituksiin) ja työstää jäljellejääneiden käyttisvaatteiden kavereiksi puuttuvia osasia. Mutta mistä ompelija löytäisi aikaa tehdä itselleen vaatteita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, että 333 herättää kiinnostusta! Suosittelen kokeilemaan, vaikeuksienkin uhalla. Se on erinomainen työkalu hukassa olevan oman tyylin terävöittämiseen.

      Tähtipaita on aivan suosikkini, se on täydellisen onnistunut muokkaus. Osoitus siitä, että kaikkia toimimattomia vaatteita ei tosiaankaan kannata heittää veks, osasta voi kuoriutua oikealla käsittelyllä todellinen helmi!

      Poista