maanantai 20. huhtikuuta 2015

Trendi-inspiksiä Euroopasta


Pariisissa silmään pistivät second-hand kauppojen edustalle houkutteeksi pystytetyt 90-luvun viskoosikesämekkojen rekit. Jes, arvasin että ne palaavat! Sääli vain, että en ole löytänyt pyöränkettinkiin repeytyneelle siniharmaalle viskoosimekolleni korvaavaa (korjasin sen keltaisella tilkulla, ja se on liian hippi että menisin se päällä ulos. Kotimekkona oikein toimiva).

Toinen muotijuttu olivat suurikokoiset puolijalokivikorut. Koristeena ajankohtaisia ovat myös vanhat kunnon pinnit, ilman mitään hörhellyksiä. Halpa tyyliasuste, jos ei löydy jo valmiiksi kampauspiirongin laatikosta. Niillä saa aikaan pienellä vaivalla mielenkiintoisia kampauksia eritotn lyhyisiin hiuksiin.


Laadukkaiden materiaalien, perinteikkyyden ja funktionaalisuuden, puunruskeiden, luonnonsävyjen, syvän farkunsinisen ja kuparin tyyli – en tiedä mikä tämän trendin nimi on mutta joka tapauksessa pidän siitä. Pohjalla siis jonkinlainen slow fashion ajatus, jatkuvuus, laadukkuus. Yksi esimerkki Kölnissä ManuFactum, jossa jouduin hurmoksiin esim. joka tuotetta kuvailevien lappujen äärellä. Myös heidän postimyyntikatalogissaan kerrotaan tavaroista juurta jaksain, katso alla olevasta kuvasta.

Näin pitää myynnissä olevista tuotteista kertoa!!
Illums Bolinghusin näkemys vuoden 2015 miehestä. 
Tämä aikakapseliin esimerkkinä kauden miestentyylistä!

Toinen samanhenkinen ainakin tyylillisesti on Kööpenhaminan Illums Bolighus, jossa kaikki oli ihastuttavan chic. Ostin sieltä pellavaisen, Portugalissa ommellun T-paidan kesäksi. Myyjätär selosti erinomaisen innostavasti, kuinka firman suunnittelijat testaavat kaikki tuotteet huolellisesti ennen tuotantoon pääsyä. Toivottavasti se sitten on hyvä!


Jos indigonsinisen ja pellavanbeigen hillitty "luonnollisuus" kyllästyttävät, tanskalaisen sisustuslehden trendiaakkoston mukaan seuraava väritrendi on luonnon omituisimmista väriyhdistelmistä innoittunut "crazy colours". Tämän lurkkii jo nurkilla, kohta varmaan iso juttu. Tulee vähän oma nuoruus 90-luvulla mieleen, rakastin silloin muodissa olleita tumman helmiäisenhohtavia ja siftaavia meikkejä.

Dries van Notenin hapsutopissa syvänmereneliön väri- ja muutakin inspistä

Syvänmeren sienieliöt todellakin ansaitsevat paikkansa visuaalisessa maailmassamme, mutta taidan silti vältellä vihertävänvioletinkukertavia sävyjä omassa vaatekaapissani. Paitsi näin juuri FB:n vintagekirppisryhmässä todella päheän 50-luvun lasiriipuksen, joka olisi juuri tuota värimaailmaa. Sallin ostohimon tulla ... ja mennä. Ahh...

4 kommenttia:

 1. Ihanaa kun nuo mekot palaavat! Kuvastot ovat valitettavasti menneet viime aikoina huonompaan suuntaa. Ei mitään tuotetietoja, netistä vaan lisätietoja katsomaan. Ja ylipäänsä monista vaatteista on kovin niukasti mitään tietoa; esim. hameiden pituusmittoja tai kunnollista selostusta materiaaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos edes netissä on sitten tietoja, yleensä nettikauppojenkin info myynnissä olevista vaatteista on mitätöntä!

   Jos vaatteesta kerrotaan vain hinta, niin siinä ei yleensä ole mitään muuta hyvää puolta kuin se hinta...

   Poista
 2. Mäkin tunnen Manufactumin. Se laatuasioissa ja tuotetiedoissa aika omalla tasolla. Harvoin löytää näin paljon informaatiota vaikka valmistustekniikoista tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin netistä, että se on jonkinsortin ketju, useammassa kaupungissa. On ilo tietää, että noin tarkat ja perusteelliset selostukset tuotteista edes *voi* olla olemassa.

   Poista