maanantai 19. lokakuuta 2015

Lisäkuvia keepistä ja löytöjä kierrätyskeskuksesta.

Keeppi on käytännössä iso ympyrä, joka on edestä halki. Siinä on tosiaan tilaa tehdä vaikka minkälaisia käsiliikkeitä. Jätin sen takaa hieman pidemmäksi kuin edestä, näyttää mielestäni paremmalta.

 vyö kuroo selkäpuolen väljyyttä kasaan. Hameessa on syvä laskos, jotta pyöräileminen onnistuisi.

 Olen nyt rampannut sekä Nihtisillan kierrätyskeskuksessa että viimeksi tänään Itäkeskuksen kierrätyskeskuksessa tsekkaamassa laatutyöpajan tilan. No, kun kaupoissa käy niin altistuu ostoimpulsseille ja -mahdollisuuksille. Työasian ohella onnekkaasti satuin löytämään pitkään ostoslistalla olleet punaiset kumisaappaat! Ne ovat täydelliset: ei mitään logoa tai muuta visuaalista häiriötä, ja niihn kuuluu vieläpä eräänlaiset lämpösukat. Hintaa tälle täydelliselle löydölle tuli 5 e. Sitten vähän innostuin ja ostin punaisen villahuivin saappaiden kaveriksi, sekä pienen kukkaron pyöränlamppujen säilyttämiseen.

Kaikkea näkemääni hienoa en ostanut. Jätin tämän 4 e maksaneen todella laadukkaan, suorastaan itkettävän upean käsinkirjotun pellavaliinan jonkun muun löydettäväksi. Toivottavasti sen löytää joku arviolta 1920-luvun kirjontataidetta ja laatumateriaalia arvostava henkilö, eikä joku joka etsii ainesta pölyriepuihin...

  
Lepuuttakaa silmiänne näissä kauniissa pistoissa!
Yksi unelmatyö olisi käydä läpi kierrätyskeskusten laareja ja pelastaa parhaat palat jonkinlaiseen luksusputiikkiin – hinnat voisivat pysyä samana, mutta ostajille annettaisiin luento siitä miksi kukin tekstiili on erityisen upea ja arvokas :)
Tornin kahvilassa sateenkaariheijastus.

6 kommenttia:

 1. Keeppisi on hieno. Ja tuo liina on unelma, onneksi on liikaa matkaa lähteä pelastamaan se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olisi ollut sopivan kokoinen pöytä, niin olisin ostanut sen itselleni, mutta pidättäydyn nykyään ostoksista joille ei ole välitöntä käyttöä (nyyh!).

   Poista
 2. Peukutan keeppiä, tyylikäs on. Mietiskelen, millainen versio sopisi kylmemmälle ja pohjoisemmaksi...hmm. Talvityylikkyys on toisinaan hankalaa, jos on paljon pakkasta ja pyöräilee.

  Sopiiko kysyä samaan saumaan: olet tainnut jossain postauksessa miettiä hikilappuja. Ovatko tietosi päivittyneet – eikö olisi ketään, joka tuotteistaisi kainalolaput? Hiki on vaatteideni ykköspilaaja, erityisesti parempien työvaatteiden, sillä eihän kotona yleensä tarvitse stressihikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miinusasteille keeppi ei ehkä sovi - en ole tosin vielä päässyt testaamaan. No, luultavasti ei ainakaan pakkasella pyöräilyyn, lepattaa liikaa ja päästää viiman sisään.

   Hikilappuaiheesta pitäisi oikein tehdä oma postauksensa. Kerran kun olin jossain puhumassa, tuli esiintymisen jälkeen minulle kertomaan joku, että on olemassa peräti kotimaisia hikilappuja, ja antoi minulle pakkauksen. Merkki on Helmi, ja googlaamalla "paidansuoja" löytyy. Ainoa vika on, että niitä on käsittääkseni vain valkoisia, ja pelkään että tummista lyhythihasista vaatteista vilkkuvat liikaa. Muutoin aivan timanttisen hieno tarvike, suosittelen lämpimästi!

   Poista
 3. Liina on ihana! Olen jo ostanut kaksi samantapaista, ison ja pienemmän. Ne ovat maksaneet 2 ja 4 euroa. Siis iso vain 2! Ostin sen siivouspäivänä vanhalta rouvalta. Enempää en minäkään tarvitse.
  Keeppi ja hame ovat tyylikkäitä. Kaunista syyspukeutumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   On hurjaa, mikä arvonalennus taidokkaile käsitöille on tapahtunut parin sukupolven aikana. Harmi, että pöytäliinoja tarvitsee niin vähän, kun mitä upeimpia liinoja olisi tarjolla pilkkahintaan.

   Poista