sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Arvonta!

Perjantaina lupailemani arvonta tapahtuukin vasta nyt, käytin koko viikonlopun remontteeraamiseen... (huomioin kyllä myös edelliseen postaukseen ilmoittautuneet!).


Sen kunniaksi, että blogilla jossain vaiheessa oli 200 lukijaa, ja toivottavasti taas joskus on, arvon seuraavat jutut:
1) Uusin Image-lehti muotiteemalla, päätoimittajana Outi Pyy
2) Kehräämö Salo-Angoran tupasvilla-suomenlampaanvillalankaa
3) Yksi Hyvän mielen vaatekaappi

Ilmoittaudu alle yhteystiedoin ja mainitse myös, mikäli jokin palkinnoista ei ole sinulle sopiva. LISÄKSI kerro mikä vaate on tullut nopeiten käyttökelvottomaksi tai muuten ollut suurin pettymys (on niin hyvä tilaisuus kerätä taustatietoa uutta kirjaa varten)!

Pikku Onnetar valitsee voittajan maanantaina myöhään illalla.

25 kommenttia:

  1. Nyt näytti olevan 200 lukijaa :)
    Erikoiset juhlavaatteet tulevat nopeasti 'kelvottomiksi', kun ne tunnistaa niin helposti, eikä voi uudestaan käyttää pienen tuttavapiirin pippaloissa :D
    talviuninalle(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Osallistuin jo edelliseen postaukseen mutta on pakko kertoa kun ostin Luhdan toppatakin ja vetoketju hajos 3 kk kuluttua.

    T.Riitta wallemari@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Nopeiten käyttökelvottomaksi tuli ihana vintagehenkinen uimapuku jonka tilasin ebaysta - käyttökelvottomaksi siksi, että tuotelappua lukiessani huomaisin ettei uimapuku siedä vesipesua. Joten aika turha on uiminen mielessä altaalle laittaa asua joka ei siedä vettä. Tarkempi tarkastelu ja myyntikuvauksen lukeminen osoitti, että kyseinen vaate on tarkoitettu ranta-asuksi EI uimiseen. Joten parasta tässä ostoksessa oli se, että opin lukemaan entistä tarkemmin tuotekuvauksia netistä asioita ostaessa

    VastaaPoista
  5. Osallistun mielelläni. Vaatekaappikirjan olen jo hankkinut.

    Kelvottomia hankintoja on vuosien mittaan ollut valitettavan monta: olen ostanut väärää kokoa, väärälle ihmiselle jne. Laadullisesti viskoosi on ollut arvaamattomin. Se kun saattaa kutistua holtittomasti. Pesin vahingossa tyttären viskoosipaidan liian korkeassa lämpötilassa, ja se kutistui. Se oli kyllä omaa syytä. Pöhköilynä pidän myös lapsille ostamiani printti t-paitoja, joiden printit halkeilevat, eikä myrkyttömyydestäkään ole takeita. Farkuista hajoaa ensimmäisenä vetoketjut. Minusta niiden pitäisi mennä rikki kulumalla. Siinäpä joitakin.

    Solveig

    VastaaPoista
  6. Palkinto 2.Vaate joka meni rikki:oleiluhousut,tikkaukset repeilivät,pitsit lahkeista purkautuivat,kuminauhakuja lörpähtynyt ja pesun jälkeen tietenkin jotakin reikiä(varmaan koneesta johtuvaa,mutta mitään terävää ei rummusta löydy). sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Nopeimmin tiensä päähän tulivat juhlasukkahousut, joista viimeistään toisen käyttökerran (ehkä jo ensimmäisen, en enää muista tarkkaan) jälkeen löytyi silmukkapako. Toista kertaa en ole ostanut saman merkin housuja.

    VastaaPoista
  8. Image-lehteä en tarvitse kun olen tilaaja... Nopeasti käyttökelvottomaksi on mennyt montakin vaatetta, milloin on hajonnut saumasta, milloin kulahtanut muodottomaksi. Itse asiassa kelvottomimpia ovat erilaiset kesäpuserot, t-paidat sun muut. Ne harvoin ovat kovin laadukkaita ja harvoin kestävät edes kesän yli
    janttarainen@luukku.com

    VastaaPoista
  9. Oikeastaan vain lanka kiinnostaisi, sillä Imagen saan käsiini muutenkin ja kirja minulla jo on.

    Yksi mieleen tuleva tuoreehko pettymys on trikoinen mekko, joka nyppyyntyi todella epäsiistin näköiseksi. Virhe oli tilata se nettiputiikista. Sitä ei tee mieli millään tavalla päivittää tai muodistaa, eikä se ole kätevä edes rättinä. Päätynee jätteenpolttolaitokseen.

    Toteaisinkin, että tummat hahtuvaa pintaan nostattavat kankaat ovat pahimmat, sillä se kankaan pintaan tuleva höttö on vaaleaa ja selkeä kontrasti tummaan. Koko kankaan väri muuttuu, jotenkin samenee.

    VastaaPoista
  10. Tuntuu, että "kaikkiin" pitkähihasiin t-paitoihin tulee nopeasti reikiä.

    VastaaPoista
  11. Akryylineuletakit ovat kyllä kaikkein pahin moka ja päätyvät mappi ö:hön parin kerran jälkeen. Mutta niitähän en enää osta. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. satu.haatajakauppinen@gmail.com on minun säpo-osoite.

      Poista
  12. Yllättävää kyllä, laadukkaat MACin strech-housut jotka ostin Stockmannilta syksyllä. Merkki dream jeans, luxury by MAC. Housut ovat jo nyt muutaman kuukauden käytön jälkeen nyppyiset. Hinta oli yli 120 euroa. Aikaisemmin ei MACin housuissa ole ollut moittimista. S-postini on jaatinen.marja@gmail.com

    VastaaPoista
  13. Vielä ehtii? No, kaikki palkinnot sopivat, mutta eniten himoitsen Hyvän mielen vaatekaappia.
    Eräs yllärihajoaja oli La Redouten Ellokselta ostettu villasekoitemekko. Pistin päälle ensipesun jälkeen ja alaresorissa oli reikä! Sen jälkeen hihojen resoriin on tullut reikiä ja mekko nyppyyntyi melkein heti. Heti pesun jälkeen mekko on istuva, mutta hetken käytön jälkeen lerputtaa. Minulla on toinen saman merkin mekko (eri materiaalista kyllä), joka on hyvä eikä siinä ole mitään moitittavaa.
    Sähköpostini on niina.ojala93@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Osallistun! Spostini saara.j.reimanätgmail.com
    Noin yleisesti,pahin sortumiseni ovat olleet edulliset ja nätit viskoositrikootunikat joita tykkäsin käyttää kesällä kunnes hermo meni siihen että ne olivat todellakin yhden kesän (n.15 käyttökertaa ja muutama pesu) vaatteita. Tässä ajassa kangas nyppääntyi ja haalistui käyttökelvottomaan kuntoon.
    Nyttemmin olen oppinut, että hyvääkin viskoosia on- se vain maksaa eikä siitä yleensä tehdä kivoja pluskokoisia kesätoppeja.

    VastaaPoista
  15. Mukana: alesta ostettu kietaisutakkimallinen aamu/kylpytakki. No ei pysynyt kiinni kuin hetken kerrallaan. hippu@outlook.com

    VastaaPoista
  16. Mukana ollaan, osoite on theobold.weide@gmail.com

    Iso pettymys oli ihana Henkkamaukasta ostettu trikoomekko. Kapoiset mekot ei oikein ole mun juttu, ja tässä ihanassa leveähelmaisessa hihattomassa mekossa oli vieläpä tilavat taskutkin. Vaan eipä mitä, ekassa pesussa nyppyyntyi ihan järkyttävään kuntoon, enkä ole sen jälkeen juuri käyttänyt, ei vaatetusartsa kehtaa tollainen päällä kouluun mennä. Täytyy katsoa jos se kesällä menis vielä mökkimekkona...

    VastaaPoista
  17. Akryylivillapaita oli hirveä pitää päällä hiostavuuden vuoksi ja se alkoi myös haista nopeasti. En toivo 2 palkintoa, koska en kudo.

    VastaaPoista
  18. Viimeisin pettymys on olleet kaksi tunikaa, joita ajattelin hankkia työvaatteeksi. Kahden pesun jälkeen niin täynnä nyppyä kumpikin, ettei voi siistiksi sanoa parhaalla tahdollakaan. Vaikka hinta oli edullinen, parikymppiä per tunika, tuli käyttökerralle aika korkea hinta.

    Lanka ja kirja kiinnostaa

    marialuok(AT)gmail.com

    VastaaPoista
  19. Tuo kirja olisi kaikista mieluisin voittaa, mutta muillekin palkinnoille löytyy kyllä käyttöä. Suurin pettymys on ollut varmaan pojalleni ostamani Tintun lohikäärme-kuvioidut maiharit. Tuhottoman kauniit ja satumaiset, mutta eihän tuollaiset käsinmaalatut kengät kestäneet pjalla kuin pari käyttöä, niin oli kärjestä kaikki kuvoinnit rumasti kuluneet pois ja jäi harmaa ruma läntti tilalle. Maksoivatkin mansikoita, prkl :D kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Vaatteista en muista, mutta ostin pojalle Reiman kengät, joista irtosi yksi niitti parin viikon käytön jälkeen. Samasta paikasta ostin Kamikin kumpparit, jotka eivät pitäneet vettä :/
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  21. Hyvän mielen vaatekaapista olen jo pitkät ajat haaveillut, mutta kaikki käy. :) Suurimmiksi vaatepettymyksiksi lukisin kaiken maailman housut, sukkahousuista farkkujen kautta college-housuihin. Sukkahousujen kanssa olen saavuttanut yrityksen ja erehdyksen kautta jonkinlaisen rauhan, mutta farkut vaihdoin vuosia sitten kokonaan helmoihin. Viimeisin yritykseni olivat Levikset, jotka surukseni kestivät totuttuun tapaan reippaat vuoden päivät, ennen kun haarasauman ympäriltä alkoivat hapertua äkisti. Sen verran omaa vikaa tässä tosin on ollut, että pidän itselläni vain kapean mallisista farkuista, mikä tarkoittaa elastaania sun muuta ikävää materiaalin seassa. Toinen harmittava tapaus oli viskoosinen kesämekko, jonka kaula-aukon kangas erään pesun jälkeen alkoi ikään kuin purkautua, mikä oli kummallista siksi, että kaula-aukko oli siististi vahvistettu, ja molemmat kangaskerrokset pettivät. Muu mekko sen sijaan ei ole mennyt kotikäytössä senkään jälkeen miksikään.

    -Ruusunpuna

    (baroque [at] windowslive . com)

    VastaaPoista
  22. En enää mielelläni hyväksy elastaania muualla kuin alusvaatteissa. Saumat tulevat niin ikävän näköisiksi kun ne kuminauhanpäät repsottavat... Akryyli on tietysti myös nounou.

    VastaaPoista
  23. Joku akryylineule on varmastikin ollut suurin pettymys. Kunnes ymmärsin jättää ne kauppaan ;)
    Lehtipalkintoa en tarvitse, kirjaasi suorastaan himoitsen! Terveisin Tarja L

    VastaaPoista
  24. Äh, nyt meni arvonta ohi kai jo. Kuitenkin nopeiten käyttökelvottomiksi on menneet yhdet espanjalaiset sukkahousut. Eivät hajonneet, mutta valuivat, eivät vaan sopineet vaikka ois kokotaulukon mukaan pitänyt ja kaiken kukkuraksi sain niistä ihottuman.

    VastaaPoista