maanantai 29. elokuuta 2016

Matkakuume ja ekohätä
Hirveästi polttelisi lähteä Japaniin, viime reissusta on jo kolme vuotta. Kaveripariskunta, jonka häihin viime kerralla pääsimme, odottaa nyt esikoistaan. Etelä-Japani on alkanut kiinnostaa, kun toistaiseksi olemme reissailleet vain Honshulla. Toki Tokiokin kutsuu, vieläköhän suosikki-tempurarafla on paikallaan Shinjukun rautatieaseman kupeessa? Ja syksyn kuu loistelee pian Fujin yllä. ym ym.

Edellinen Japaninreissu oli myös viime kerta kun olen lentokoneeseen astunut. Nyt olen haaveillut tekeväni matkan toiseen suuntaan trans-Siperian junalla + laivalla Korean kautta – mies lentäisi lapsen kanssa suoraan Japaniin, koska viikko junassa olisi ehkä liikaa kuusivuotiaalle. Mutta perhana! Yksisuuntainen lentolippu on kalliimpi kuin menopaluu. No voihan aina ostaa menopaluun ja jättää toisen käyttämättä, mutta hullulta sekin tuntuu. Sitten kumminkin tulee sellainen olo että maksaa turhasta, ei tässä mitään ylimääräistä rahaa ole käsillä. Ja jos olosuhteisiin alistuen ostaa kaksisuuntaisen lipun ainakaan onnistu lähettämään haluamaansa viestiä "osan matkasta voi taittaa junalla, joka paikkaan ei ole pakko lentää".


Eikö joku laki tai EU-säädös voisi puuttua tähän raivostuttavaan hinnoitteluun? Lentoyhtiöitä suositaan niin paljon että voisi niiltä jotain vaatiakin. Kun tuo junayhteys kumminkin on olemassa niin sitä varmasti kannattaisi käyttää, mutta että siitä joutuisi maksamaan lentoyhtiölle ikäänkuin ekstraa ottaa vakavasti päähän. Mitä teen?!?!

8 kommenttia:

 1. Kannattaa ainakin selvittää ensin lentoyhtiön suhtautuminen vain toisen lennon käyttämiseen. Jotkin lentoyhtiöt nimittäin laskuttavat asiakkaalta yhdensuuntaisen ja meno-paluu-lipun hintojen erotuksen, jos toisen matkan jättää käyttämättä. Tai ainakin uhkailevat tekevänsä niin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas on paksua!! Ärtymys lentoyhtiöitä kohtaan ei ainakaan hellitä tämän tiedon myötä :D
   Toivottavasti Finnair ei kuulu näihin firmoihin?

   Poista
  2. En nyt kyllä yhtään muista miltä lentoyhtiöltä sain tällaisen vastauksen kysymykseeni mutta se ei ollut Finnair (tai Norwegian). Mun mielestä Finnair on nimenomaan todennut, että seuraamuksia matkustajalle ei tule.

   Poista
  3. Kiitos, huh, helpotus sentään. Kun lennän Japaniin, lennän mieluiten Finnairilla, kun se on turvallinen ja suora lento. Mutta eipä ole Finnairkaan niin edistynyt, että ymmärtäisi tarjota ekomatkailusta kiinnostuneille juna-lento-pakettia. Sääli!

   Poista
  4. On ihan yleinen käytäntö, että jos sinulla on useampi lento - jatkolentoja samana päivänä, tai meno-paluu - niin jos jätät ensimmäisen lennon käyttämättä, et voi käyttää muitakaan. Eli tämä temppu toimisi niin, että käytät menon ja jätät paluun väliin, mutta jos et mene menomatkalle, hyvin suurella todennäköisyydellä paluusi peruutetaan. Tämä asia kannattaa ainakin varmistaa ennenkuin menee ja jättää sen ekan lennon väliin...

   Poista
  5. Turvallisuussyistä onkin varmaan fiksua, ettei esim. meno-paluusta voi käyttää vain paluuta. Mutta on kyllä härskiä, jos käyttäessään vain menon joutuu maksamaan korvauksia!

   Poista
 2. Täälläkin polttelee matkakuume! Voi sentään. Kirsikankukat olisi koettava, suunnaksi mahdolliseksi Osaka. Ja sieltähän pääsisi näppärästi käymään Kiotossa tai Narassa... Muistanko oikein, että kävit Nara-peuroja moikkaamassa? Matkailuvinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nara oli upea paikka, suosittelen! Varo vain nälkäisiä bambijengejä. Yksi räpyttelee ripsiään ja hämää turistin, toinen lähestyy vaivihkaa takaapäin ja syö esim. kartan avonaisesta laukusta. Kioton lähellä oli mielettömän hieno putous, joka oli ainakin syyslehtien aikaan näkemisen arvoinen ja kuin suoraan Miyazakin leffoista. Kioto on myös tietysti hieno, kaupunkiin saapuessa vaan kannattaa varautua siihen että se ei heti junasta poistuessa ole kovin hurmaava. Keskikaupunki on varsin charmitonta betonitönöä.

   Poista