maanantai 14. marraskuuta 2011

Maintenonin pitsiverhot


Bonsoir! Tervehdin arvoisia lukijoita Maintenonista, viehättävästä Eure-et-Loiren läänistä. Olen täällä miettinyt moneen otteeseen Vaasan Pitsitehtaan jo 70-luvulla sammunutta pitsiverhotuotantoa. Täällä keski-Ranskassa niille olisi ollut menekkiä. Lähes joka ikkunassa on pitsiverhot, ja niitä on jos jonkinlaista kuviomallia. Klassiset ruusukiemurat ovat vakiotavaraa, mutta löytyy myös (kuten yläkuvassa) söpöjä eläimiä lastenhuoneiden verhoiksi, meritähtiä, ruokapurkkeja keittönverhoiksi, kissoja, maisemia... kaikenlaista! Oma suosikkini ovat varmaankin trompe l'oeil-verhoverhot (alla).


Pitsiverhot sopivat yhtä lailla uudehkoje kerrostalojen ikkunoihin, kuin keskiaikaisten puurakenteisten kivitalojen ikkunoihin, ja sekä yksityiskoteihin että liikehuoneistoihin. En vain ole vielä löytänyt paikkaa jossa näitä verhoja myydään!


Osa verhoikkunoista siis Maintenonin kylästä, osa Chartresin kaupungista ja pari naapurikylästä Epernonista, jossa kävimme tänään.

Epernonin kiemuraisia kujia.

26.7.2012 EDIT! Vinkki pitsiverhoja (pitsiverho, pitsiverhot, pitsiverhoon) etsiville, joita googlesta blogiini tulee viikossa monia - Minna Hepburnin nettikaupan pitsikankaista saa ihanat pitsiverhot.Pitsiverhoiksi ne on alunperin tarkoitettukin

2 kommenttia:

  1. Voi miten kaunista!
    Itse ihastuin nuorena tyttönä pitsiverhoihin juuri samantyyppisten ikkunoiden takia. Asuimme pienessä ranskalaisessa kylässä jossa myös jokaisessa ikkunassa roikkui pitsiverhoja. Ja niinkuin tiedät koristaa myös minun ikkunoitani ranskalaiset pitsiverhot;)

    VastaaPoista
  2. Pitsiverhoinnostus taitaa tarttua minuunkin täällä, kun vaan tosiaan löytyisi verhokauppa...

    Mutta vintage-pitsiverhosi ovat kyllä huippunätit!

    VastaaPoista