lauantai 26. marraskuuta 2011

Pariisin kangasostoksiaKotona, huh! Olipa upea reissu, ja kotiinpaluukin sujui ilahduttavan helposti (tästä osin kiitos postille, joka kantaa puolestamme kotiin 7 kg paketin kirjoja ja pitsejä).

Pikku Onnetar on selvästi syntynyt matkailemaan; ei yhtään raivaria tai känkkäröintiä lentokoneessa tai junissa, vain joskus vähän pientä vikinää.

Vielä mutamia muistoja Pariisista, kuvia kangasostoksilta läheltä Sacre Coeurin kirkkoa. Siellä on Pariisin kangaskauppa-alue, johon tein pikasyöksyn. Päätin jo etukäteen, että ostan vain sellaista, mitä ei Suomesta saa. Keskityin henkäyksenohuen puuvillan etsimiseen, sillä sitä en ole kotimaasta löytänyt, ja kaipailen sitä ompelustöihin ja kirjonnan pohjaksi. Skippasin muunmuassa - mielestäni huomattavaa hengen lujuutta osoittaen - kuvan vintagenappiständin, otin vain kuvan muistoksi.


Tälläisiä herkkuja löytyi, vasemmalla paras löytö: ranskalaista puuvillatylliä. Hinta on tosin kipakan korkea 35 e /m, mutta pitsi- ja kirjontatarkoituksiin ei onneksi pakkakaupalla tarvitakaan. Keskellä puuvillatarlataania, tästä en ihan tiedä mitä teen, mutta se taas oli vain 3,5 e/m. Viimeisenä läpikuultavan ohutta, todella utuista puuvillamusliinia (? kai). Kaikkien ostopaikka on Marche Saint Pierre. Loistava kauppa, joskin minun makuuni hieman liikaa verhokankaisiin keskittynyt. Lähellä ovat myös isot Reine Tissus ja Saint Pierre Coupons (josta saa valmiiksi leikattuja noin 3 metrin paloja). Kuvaamatta jäi puuvillaorgandi, joka löytyi jostain pienemmästä kaupasta.

Marche Saint Pierren pitsiverhohylly. Tässä olisi kaikenlaisia hauskoja kuvioita, ankoista maisemiin, mutta polyester vaan tökkii liikaa. Puuvillapitsiverhojakin pitäisi olla jossain vielä myynnissä, mutta ei osunut silmiin.
Tässä vielä näppäys läheltä hotellia, Saint Denisin riemukaaren luota. 2. kaupunginosa on suosikkipaikkani, koska asuin siellä joitakin vuosia sitten työharjoittelun aikana. Kävelymatka Louvreen, paljon ruokapaikkoja ja ruokakauppoja, kangasroskiksia ja sopivan (mutta ei liian) rouheaa menoa. Aaah... Pariisipariisipariisi!

2 kommenttia:

  1. Oi mitä Pariisin kuvia ja mielenkiintoisia postauksia aiheesta pitsi! Olet melkoinen asiantuntija.
    Pitsi on niin kaunista!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kehuista! Toivottavasti osallistut pitsiarvontaan!

    VastaaPoista