lauantai 5. marraskuuta 2011

Pitsiyöpaita

Ompelin Ranskanmatkaa varten uuden romanttisen yöpaidan. Ei käy laatuun nukkua jossain kulahtaneessa muumipaitulissa, kun pitkästä aikaa matkailee! Yöpaita on sellainen ompelutyö, johon voi kätevästi kohdistaa pitsiys- ja röyhellys-kaipuunsa, jos ei muuten oikein tuntisikaan oloaan luontevaksi pitsiasuissa. Ja tälläinen pitkähihainen ja -helmainen versio on yhtä lämmin kuin trikoopaituli, mutta ah niin paljon glamoröösimpi.

Takana ja nappilistan moelmmin puolin ovat pitsiupotukset. Kaikki tarpeellinen löytyi varastoistani: Ohutta valkoista puuvillakangasta, nauhapitsiä, brodyyrejä ja kuusi kukanmuotoista nappia.

Etuosan nauhapitsi on leikelty kirpparilta ostetusta liinasta. Ompelin kaikki saumat molemmin puolin siisteiksi, joko katesaumoja tai ööö mitäs ne nyt ovatkaan suomeksi... ranskalaisia saumoja? Näin ohuesta kankaasta siksak kuultaisi ikävästi läpi.

Uusi hankinta yöpaitaa varten oli vain kaava. Nämä 60-luvun kaavat ostin Fasaani Antiikista 1 e / kpl (suosittelen heidän kaavalaariaan!), ja keskimmäistä käytin yöpaitaan. Lisäsin tosin nappilistan keskelle ja pidensin hihoja.


Pari lähistä hihansuun ja helman brodyyreistä. Hihansuiden brodyyri on vanhaa, ja myös laadukkaampaa kuin helman brodyyri. Se ei vain riittänyt kuin hihojen somisteeksi. Ristikkomainen brodyyri on Japanista, Nipporin Textile Townin pitsikaupasta. Hyvä ostos! 12 metrin puntti, joka alkaa olla ihan lopussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti