perjantai 7. maaliskuuta 2014

Vaatevallankumous ja pari linkkiä

Vaatevallankumous, Suomen versio kansainvälisestä Fashion Revolution -tapahtumasta, pidetään 24.4. Päivä on valittu muistuttamaan Rana Plazan romahduksesta, ja Vaatevallankumous sekä vaatii enemmän tolkkua ja läpinäkyvyyttä vaatetuotantoon, että juhlistaa rakkaimpia luottovaatteita. Itse päivänä on tarkoitus pukea vaatteet päälle nurin päin, ja herättää näin keskustelua siitä kuka vaatteemme valmistaa.
Lupauduin itse pitämään parsintapajaa ja kirjoittamaan tapahtuman sivuille ainakin jotain vaatteiden laadusta. Kaikki asiasta mitenkään kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan sopivaksi katsomallaan tavalla, esim. lähettämään luottovaatteidensa kuvan tapahtuman FB-sivulle!

--------

Parin päivän takainen uutinen: Marks & Spencer tulossa Suomeen. En ole tästä juuri mitään mieltä vaatteiden kannalta, kuuleman mukaan M&S-vaatteet ovat jokseenkin konservatiivisia eivätkä järin kiehtovia. Omia kokemuksia ei ole, joten olen kyllä valmis yllättymään iloisestikin. Mielenkiintoista on se, että M&S:llä on jo useita vuosia ollut varsin kunnianhimoinen eettis-ekologinen suunnitelma "Plan A" ("because there is no plan B"). Ehkä tämä on se syy, joka on saanut ananasmehukohussa ryvettyneen S-ryhmän innostumaan uuden merkin maahantuonnista?

-----

Muotiasiaa hieman epätavallisesta perspektiivistä, lakiasioiden näkökulmasta: Muotioikeus. Mielenkiintoinen blogi!

-----

Ihanaa kevättunnelmaa kirjasta Hieno tyttö - nuorten hyvän käytöksen opas.

5 kommenttia:

 1. Kiitos paljon linkkauksesta! :)

  "Hyvän mielen vaatekaappi" on muuten aivan mahtava kirja. Sitä lukiessa tulee koko ajan selainen olo, että haluaisi alleviivata ja siteerata lauseita - ne on niin hyvin sanottu! Pidän kovasti kirjoitustyylistäsi, ja monesti tuleekin sellainen olo että "tuohan voisi olla kuin minun kynästäni!"

  Aurinkoista kevättä sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos samoin! Mahtavaa, että kirja on osoittautunut mieluisaksi. Hivelee mieluisasti kuulla kehuja kirjoitustyylistä, kun tämä on ensimmäinen kirja jossa olenv arsinaisesti päässyt käyttämään "omaa ääntäni".

   Poista
 2. Jee M&S tulee! Ei mullakaan hirveästi kokemusta merkistä ole, mutta tähän mennessä kokemukset on olleet hyviä, vaatteet kestäviä ja ennen kaikkea sellaisia, että pysyvät pesusta toiseen _siisteinä_ eivätkä näytä siltä että ovat käyneet pyykkikoneessa useamman kymmentä kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo, kuulostaa heti hyvältä! Sitten Anne linnonmaan lopettamisen en ole oikein tiennyt mihin suuntaan kääntyä, jos tarvitsen siistiä perusyläosaa. Ehkä sitten M&S...
   Käytin sinua muuten haastattelussa esimerkkinä siitä, miten ihmisten olosuhteet vaihtelevat ja vaikuttavat vaatevalikoimaan. Että joillain voi olla niinkin paljon juhlavia tilanteita, että niihin kuuluvien vaatteiden kestävyys on huomionarvoinen seikka ("samettihame kuluu takapuolelta kaljuksi"). Kiitos ja anteeksi!

   Poista
  2. Hehe, ole hyvä vaan! Haluaisin, että ihmiset miettisivät kestävyyttä myös juhlavaatteissaan, ne kun on usein aika kalliita, ja moni perustelee hintaa itselleen sillä, että "tää on klassinen ja voin käyttää tätä vaikka miten monta vuotta". Valitettavasti laatuseikkojen vuoksi usein ei kuitenkaan voi, koska se vaate ei vain kestä käyttöä ja pesua/pesettämistä kovin hyvin. Kulumista tietysti edistää sekin, että juhlavaatteita harvoin on yhtä paljon kuin arkivaatteita, joten kulutus keskittyy yksiin ja samoihin vaatekappaleisiin joka kerta.

   Poista