keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Vaatekaapin raivoraivaus

 Innostuin, suorastaan hurahdin, ideaan nimeltä Project333. Siinä paketoidaan kaikki paitsi 33 vaatetta kellariin, ja eletään näihin 33 vaatteeseen pukeutuen 3 kuukautta. Lukuun eivät kuulu yöpuku, alusvaatteet tai jumppavaatteet, mutta kengät, käsilaukut ja muut asusteet lasketaan.
Riippuu tietysti aiemmista vaate-elintavoista, kuinka radikaalilta tämä kuulostaa. Äitini sanoi, ettei hänellä kerralla ole käytössä ainakaan enempiä vaatteita, samoin ystäväni A ihmetteli, tarviiko joku todella niinkin paljon vaatteita kuin 33. No, minulla on jo pelkästään huiveja tuo määrä, tai siis oli, ennekuin pistin ne kellariin lomailemaan.


Osa karsituista vaatteista. Bye bye!

Olen ehtinyt viettää neljä päivää 33 vaatteen elämää (joista kaksi maalla peltohousuissa, joita ei todellakaan lasketa). Eilen aamulla mieheni noteerasi ällistyneenä, kun suoriuduin pukeutumisesta viidessä minuutissa, normaalin 20 minuutin sijaan. Tähän vaikuttaa jo yksistään se, että 33 vaatetta mahtuvat kaikki samalle vaatetangolle, kun ennen vaattet oli (pienehkön 1930-lukulaisen asunnon säilytystilojen pakosta) sijoiteltu kolmeen eri kolkkaan. Jes! Heti havaittavia hyviä vaikutuksia!

Vaatevarastossani on nyt 6 yläosaa, 4 mekkoa (joista kaksi pitsisiä), 3 hametta (yksi pitsinen), 5 huivia (yksi pitsinen), 3 kassia (yksi pitsinen), 3 takkia ja loput kenkiä. Siihen, että korutkin laskettaisiin mukaan, en venynyt. Ja sukkahousut, hauskannäköisetkin, lasken alusvaatteisiin.

Kolmen kuukauden kuluttua saatan hieman lieventää sääntöjä, mutta luulen, etten tule enää palauttamaan kaikkia vaatteita kerralla aktiivigarderoobiin. Minusta tuntuu, että noin 45 vaatetta olisi käytännöllinen määrä, siihen mahtuisi jo gaala-asu ja hautajaisvaatteetkin. Mutta näin aluksi tämä dogmaattinen minivaatekaapin kylmä kalkkuna on ihan virkistävä!

Onko muilla kokemuksia vastaavista vaatepaastoista?

2 kommenttia:

  1. Minäkin innostuin miettimään uudelleen vaatehuoneeni sisältöä kuultuani tästä Project333:sta! En ole tosin vielä valinnut mitä pidän ja mitä päätyy säilöön projektin ajaksi. Ja veikkaan myös että taidan jättää kimononi (ja niiden kaikki oheishärpäkkeet) laskematta mukaan, kun jo yksikin kimono-asu veisi 4-5 paikkaa listasta, ja minulle ne on enemmänkin "työvaatteita" kun jokapäiväistä päällepantavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinaiset työuniformut Kai saavat vapautuksen 33 vaatteen listasta, eiköhän niihin voi laskea työkimononkin. Paitsi jos kaytat kimonoja vapaallakin, silloin hmm hmm!

      Poista