sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Matkalta lisää; käsitöitä, muotia ja sekalaista

 Blogistinne Firenzen Palazo Pittin puutarhassa. Perustin matkapuvustoni mustaan, maksimaalisen yhdistelynhelppouden ja tyylikkyyden takia. Koska matkaan kuului paljon matkatavaroiden ronttaamista, paino piti saada minimiin ja kaikkien vaatteiden piti sopia toisiinsa.

Käsitöitä matkan varrelta:
Käsinkirjottuja tekstiilejä milanolaisen kaupan ikkunassa.
  
Käsinnyplätty liina vasemmalla ylhäällä ja alareunassa käsin leikeirjottuja. Nämä näin Firenzessä. Torikojusta ostin myös yhden käsinommellun pitsiliinan, mutta se on vielä postipaketissa matkalla Suomeen... hinta ei päätä huimannut, mitä kauppiaalle ihmettelin. Hänen mukaansa nunnat tekevät pitsiä edullisesti (mutta arvelen, että liinan on ommellut joku näppäräsorminen kiinatar, eikä italialainen nunna).

Aivan loistava second hand -kauppa Firenzessä: Milch Strasse. Ikkunassa oli houkuttelevia pitsihepeniä, ja sisällä lisää (muiden, tavanomaisempien vanhojen vaatteiden lisäksi). Kaupan omistajatar oli todellinen pitsin- ja hienokäsityön ystävä, ja juttelimme tulkkina toimineen tyttären välityksellä pitkään. Kuten monesti käy, hän halusi ihan esittelemisen ilosta näyttää toiselle asianharrastajalle kaikki kokoelmansa parhaimmat pitsit. Ostin käsinkirjotun pellavatopin ja myöskin käsinkirjotun silkkisen yöpuvun 1940-luvulta, edelleen huippukunnossa. Kunhan italianpostinpakettini saapuu, niin otan niistä kuvat!

Palazzo Pittin pukumuseosta lehdenkansia. Siellä oli ihan mielenkiintoinen näyttely, joka käsitteli samojen teemojen toistumista pukumuodissa kautta vuosisatojen. Kuvia vaan ei saanut ottaa, möö.


Muotia matkan varrelta:


Italiassa näytti oleva muotia haaleat hiekansävyt.

Saksalaisessa vaatekaupassa silmään pisti kauluspitsi. Hauska idea!


Sekalaista:
Italiassa oli ihania koreja joka paikassa, mm. polkupyörissä.

Ostosvinkki Müncheniin: Karstad-tavaratalon yläkerroksessa oli laaja kangasosasto, täynnä kaikenlaisia herkkuja. Oli parhaita villoja ja ihania silkkejä, tietysti myös paljon kankaita perinteisten dirndlien ompeluun. Ostin kaksi metriä ihanaa aivan ohutta villakangasta - 15 e metri kevään alennusmyynnissä. Siitäkin koitan ottaa kuvan joskus tässä.


Lopuksi rakkaille pitsifossiileille löytö Münchenin Alte Pinakothekista: Newtonia lueskeleva pitsimadam. Tiede ja pitsit ne yhteen sopii!

4 kommenttia:

 1. Karstadissa on kyllä hyviä löytöjä, siis tuossa päärautatieaseman vieressä sijaitsevalla, paljon muitakin kangaskauppoja täällä on ja olenkin tehnyt niistä blogipostauksen viime vuonna, mutta halvinta on edelleen netissä (pois sulkien toki nuo Karstadin alet!)
  kivalta näyttää teidän reissunne kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mahtava reissu - suosittelen junamatkailua Euroopassa, tulee piipahdettua paikkoihin joissa ei ehkä muuten tulisi käyneeksi. Mielenkiintoista, ja hienoa, että Munchenin alueella on noin hyvät kangaskaupat. Oman kokemukseni mukaan esim. Berliini on aivan surkea kangasmesta, miksiköhän teillä päin on asiat paljon paremmin? Noin ompelijan/vaatteenteettävjän näkökulmasta.

   Poista
 2. Oi, johonkin pukumuseoon minäkin haaveilen pääseväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pariisissa on huippuja pukumuseoita, se on vielä lähempänä!

   Poista