torstai 26. syyskuuta 2013

Pitsihavaintoja ja pitsiurputusta


Jossakin fiinimmässä butiikissa näkyi olevan myynnissä musta pitsimekko, koneommeltua pitsiä. Pidin kovasti sekä pitsin laadusta että kuviomallista. Olispa vielä mekko vähän pidempi, lompakko vähän paksumpi, ja cocktailtilaisuuksia enemmän... no, onneksi voi ikkunasta ihailla ihan ilmaiseksi.

 Varhaiskevään britti-Voguesta pari pitsibongausta. Tämä taisi olla Dolce&Gabbanan mainoksesta.

 Ihanasti pitsin risareuna huoliteltu tyllikaitaleella! Ooh! Pidän tälläisestä roisin ja huolellisen yhdistelmästä.
 Samaisesta lehdestä jotain seurapiiriperhosia pitsimekoissa. Jees jees.

 Helena Bonham-Carter seireeninä, yllään en muista kenen applikoitu tylliviitta.
Hienoa työtä. Tykkään tykkään!

Vähän urputusta. Kun noin hienosti ja huolekkaasti upotetaan pitsi paitaan, niin tuntuu työn hukalta että se on tylsää joustopitsiä. Toisaalta trikoopaidassa joustopitsi on paikallaan, mutta silti jotenkin hieman riepoo. En osaa päättää kumpi on pahempi: hyvä pitsi huonosti kiinnitettynä vai tylsä pitsi hyvin kiinnitettynä. Ehkä ensimmäinen, toisaalta sen voi itse korjata.

 Tässä keskilaatuinen, ihan kelvokas pitsi huonosti kiinitettynä. Ei kestä kuin vartti, että lerpattavat pitsit alkavat näyttää kerrassaan kehnoilta ja nuutuneilta. Menee hukkaan OK pitsi.


Möö möö.

2 kommenttia:

 1. Tulipa tästä mieleen linkata kuva omaan hääkolttuuni: http://marinadi.blogspot.fi/2011/10/puolisona.html
  Kuva on niin pieni, etttei siitä kovin hyvää käsitystä saa, mutta siis jonkinlaista pitsihenkeä silti. Ostin mekon 60 eurolla saksalaiselta pieneltä kirpputorilta, ja se oli sopiva ilman mitään muokkauksia. Pitsikerroksen alla on olkaimeton, keltainen mekko.

  Kainaloistahan tuo mekko repeili, kun tanssattiin reippaasti, mutta sen onneksi sai harsittua. Nyt vain en tiedä, mitä mekolle tekisin: on se sen verran häämekkomainen, ettei ihan missä tahansa juhlissa voi käyttää, mutta toisaalta en raaski vielä luopuakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin viehättävältä näyttää häämekkosi! Jos pitsi on joka tapauksessa ratkeillut kainaloista, niin minusta mekosta kannattaisi muokata juhla-asu. Esimerkiksi hääpäivien viettoon sopiva muistorikas mekko!

   Poista