torstai 26. kesäkuuta 2014

Tänään korjaustapahtuma Helsingissä!"Irtosiko nappi, purkautuiko sukka, ratkesiko sauma? Ei hätää! Pidennä vaatteidesi ikää ja tule Vaatehuoltoasemalle paikkaamaan elämän jäljet ja pikkuviat. Yhdessä se on paljon hauskempaa!

Vaatehuoltoasemalla korjataan, paikataan ja parsitaan vaatteita ja miksei muitakin tekstiilejä työn äärellä mukavasti jutustellen. Perusvälineitä, kuten neuloja, lankoja ja saksia ja ompelukoneita löytyy paikan päältä, mutta omiakin välineitä saa tuoda. Tarjolla myös apua ja vinkkejä korjailuun. Tule jakamaan parhaat korjausniksisi!"


Tätä hauskuutta siis MadeBy-putiikissa osoitteessa Katariinankatu 4, kello 16-18, 26.6.2014. Facebookissa lisää.


Minä tuon paikalle ainakin parsinlankoja ja nypynpoistajan. Korjata aion hyvään kashmirhuiviin tulleen ötökänreiän (siis miksi nuo kirotut ötökät haistavat kalliimmaat vaatteet ja piinaavat juuri niitä??) ja ommella sukkahousujen pohjiin "irtopohjalliset". Suosikkisukkahousuni pysyvät täydellisen siisteinä sääristä silloinkin kun pohjiin hiutuu reikiä, joten pohjaamalla ne uudestaan käyttöikä vähintään tuplaantuu.

6 kommenttia:

 1. Hyviä, istuvia, ei liian kiristäviä ja silti päällä pysyviä paksuja sukkiksia on muuten todella vaikea löytää! Olen huomannut, että jopa ihan samoissa sukkahousuissa samassa koossa voi olla eroja. Siksipä hyvien sukkisten paikkaaminen on alkanut tuntua hyvältä vaihtoehdolta. En asu Helsingissä joten en korjaustapahtumaan pääse, joten miten paikkaat sukkahousut, ts. millaista kangasta ompelet pohjaan?

  JohannaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin istuvista ja hyvännäköisistä sukkiksista ei tosiaan kannata luopua ennekuin ne ratkeavat päältä, sillä mikään ei takaa että toiset yhtä hyvät löytyvät paikkaamaan tarvetta.
   Pohjalliset teen trikoosta, jotta venyvät sukkahousun alkuperäisen pohjan kanssa. Esim. vanhoista, puhkikuluneista sukkahousuista löytyy kumminkin aina vielä sen verran ehjää, että niistä saa kaksi sukanpohjaa.

   Poista
  2. Joo, harmi, että olen heittänyt kaikki aiemmin rikki menneet sukkahousut menemään :/ Mutta vastaisuuden varalle jemmaan sopivaa trikookangasta! :)

   JohannaH

   Poista
  3. Teepä joskus tutoriaali tästä sukkahousunpohja-aiheesta. Minuakin kiinnostaisi, aktiivisena sukkahousunkuluttajana.

   Poista
  4. Tutuoriaali löytyy itse asiassa Hyvän mielen vaatekaapista sivulta 279 - mutta itse asia on niin yksinkertainen, että ei se paljoa selittämistä vaadi: leikkaa suurinpiirtein sukkahousun pohjan kokoinen ja muotoinen pala trikoosta (esim. juuri vanhasta sukkahoususta) ja ompele se käsin sukkahousun "jalkapohjaan" kiinni. Kannattaa laittaa parilla nuppineulalla kiinni. Ehkä otan tästä prosessista seuraavalla kerralla valaisevia valokuvia!

   Poista
 2. Rinna, luen juuri Hyvän mielen kirjaasi ja päätin yrittää P333:a. Koska rrrakastan vaatteita ja myös ompelen itselleni, haaste on vaikea. Sitten on vielä se kangasvarasto, jonka potentiaali muuntautua ihaniksi käyttövaatteiksi on tietenkin rajaton...Kiitos kirjastasi!
  Riikka

  VastaaPoista