torstai 23. lokakuuta 2014

Ilmainen kirjalöytö

Kaikesta hyvästä ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi: Aalto-yliopiston julkaisema Kirsi Niinimäen toimittama kirja Sustainable Fashion New Approaches on ladattavissa ihka ilmaiseksi.  Jos vastuullinen muoti kiinnostaa, tässäpä monta näkökulmaa siihen.

Tiistaina oli vaatealan kaikenpuolisesta parantamisesta kiinnostuneiden tyyppien aamiaistapaaminen. Keskustelun aiheena oli mm. kuinka tehdä vaatteiden pitkäaikaisesta käyttämisestä yhtä houkuttelevaa kuin jatkuvasta shoppaamisesta - ja millä rahalla. Pikamuodilla on valtava raha ja markkinointikoneisto, kun taasen järkevämpiä asioita tekevät ovat kyllä innostuneita mutta yleensä vähissä varoissa.

Hesarin Tavara ei ole likaa -kolumni herätti paljon ajatuksia, koitan saada ne pian kirjoitettua.

4 kommenttia:

 1. Kolumni oli mielestäni osuva. Olen pitkään ollut samoilla raiteilla ajatuksissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ja en samaa mieltä kirjoittajan kanssa - kun tässä tavarantäyteisessä ajassa eletään, niin en näe miten voisimme palata takaisin aikaan jossa tavaraa arvostetaan. Tämänhetkinen talousjärjestelmä syöksee niin valtvia määriä tavaraa, että se pakostakin on menettänyt arvoaan. Mutta missään tapauksessa en siis kannata osta-kierrätä-ostauutta-käytöstä.

   Poista
 2. Ruotsin tv:ssä on meneillään mielenkiintoinen sarja kestävään vaatekulutukseen liittyen: http://www.ur.se/Produkter/184059-Kvalitet-Syjunta

  netin kautta näkyy jo kolme ensimmäistä jaksoa, aion katsoa loputkin tuolta sivulta, jahka ilmestyvät näkyviin.

  kotimaisen suosiminen on välillä vaikeaa. olisin halunnut ostaa Sievin kengät suoraan kaupasta, mutta edes tässä non 55 000 asukkaan kaupungissa niitä ei ole tarjolla. netin kautta lähti tilaus, mutta onhan netin kautta ostaminen vaivalloista kaupassa käyntiin verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kenkien ostaminen netistä on aina epäluotettavaa. Ei ole mitenkään helppoa suosia kotimaista, se on aivan totta. Toivoisin, että joku isoista supermarketketjuista ottaisi myyntivaltikseen kotimaisten tuotteiden tarjoamisen (idea vapaasti käytettävissä!).

   Poista