keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Brages Pressarkiv ja pitsiherkku kirppikseltä


Brages Pressarkiv on arkisto, johon on tallennettu Suomen ruotsinkielisten lehtien artikkeleita aiheenmukaisessa järjestyksessä (esim. henkilöt aakkosjärjestyksessä tai mikä vielä mahtavampaa, esim. Vasa/Industrie, jossa on kaikki Vaasan teollisuutta käsittelevät kirjoitukset). Löysin mm. muutaman rivin maininnan Vaasan pitsitehtaaseen (silloiseen Rekord Trikooseen) hankitusta Valenciennes- eli Nottingham-pitsin koneesta vuodelta 1913. Palaan vielä uudestaan tuonne tietojen lähteen äärelle, aivan huippupaikka!



Pari päivää sitten tuntui kuin vastustamaton voima olisi vetänyt minut Fida-kirppikselle Iso-Roballa. Sieltä löytyikin kaksi isoa, avaamatonta pakettia Pirjo-Pitsin pitsiä, tehtaan Helsingin ajoilta. Huomatkaa paperikääreen sisällä oleva mainoslause!

4 kommenttia:

  1. Voihan Pirjo, mahtava löytö - alkuperäiset pakkaukset hieno lisä.

    VastaaPoista
  2. Olen ihan täpinöissäni noista pakkauksista, logot ja kaikki!

    VastaaPoista
  3. Kirpparit ovat todellisia aarreaittoja. Minä löysin juuri yhdellä eurolla ison pussillisen aarteita. Pussista löytyi mm. vanhoista vaateista purettuja käsintehtyjä ja teollisia pitsejä & ihanasta brodyyrista tehty kastemekko josta puuttui vain nappilista ja ihania vanhoja nappeja, joista osa alkuperäisissä pahvilappupakkauksissa. AH!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aarrepussit ovat juuri ihan parhaita, niissa on joululahjan avaamisen jannitysta!

      Poista