perjantai 23. marraskuuta 2012

Sustainable Fashion & Textiles

Lainasin ystäältäni Heiniltä (joka tekee mm. A3-nettilehteä) todella mahtavan kirjan: Sustainable Fashion & Textiles, jonka on kirjoittanut Kate Fletcher. Suosittelen sitä kaikille vaate- ja tekstiilialan ihmisille, jos ette ole jo lukeneet.Olen lähes naurettavan kliseinen kahvilakirjailija, joka lattea hörppiessään samalla nakuttelee läppäriään. Mutta kahvilan hälyäänet helpottavat keskittymistä, kotona hiljaisuudessa ei kirjoittaminen useinkaan suju. Musiikkikaan ei auta, koska se on liian säännöllistä, ja olen itse valinnut sen. Vieraiden puheensorina, kahvikoneen porina ja lusikoiden kilahtelu on miellyttävää harmaata kohinaa. Saisikohan maitokahvit laittaa verovähennyksiin :D ?

Ainiin! Kun ensimmäisen karran avasin tämän kirjan, se aukesi sivulta 73, josta silmiini osui seuraava kappale:
"Paradigms, or the accepted models of how ideas relate to one another, are the sources of systems. If we influence things at the level of a paradigm, then a system can be totally transformed."
Juuri tätä toivon voivani tehdä, vaikuttaa koko vaateparadigmaan!

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että liityin lukijaksi. Pitääkin saada tuo kirja käsiin. Vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kirja on todella huippu, melkein on sitä lukiessaan pakko huudella että "jee!" ja "näin on". Se on kirja, joka pitäisi laittaa jokaiseen vaatesuunnittelu- ja tekstiilikouluun pakolliseksi luettavaksi.

    Kivaa että liityit!

    VastaaPoista