tiistai 16. syyskuuta 2014

Näytteitä

 Käväisin Eurokankaassa ostamassa ison pinon kankaita tutkimusassistentti Riina Palkille testattavaksi. Tutkimuksen kategoriat ovat nyt trikoo, puseropuuvilla (ja sekoitteet), takkikangas (villakangastyyppinen), villapaitavahvuinen neulos (tosin näitä ei ole vielä paljoakaan löytynyt) ja harkinnassa vielä collegekangas.

Seuraavaksi käyn etsimässä näytteitä Kierrätyskeskuksesta. Ainoa haaste on se, että kukin kangaskategoria on tietyssä värimaailmassa (muuten valokuvista tulee melko kauheita). Trikoo on tummansinisen-sinisen sävyissä, takkikankaat harmaanrusehtavaa, puseropuuvillat luultavasti valkoisia kska niitä löytää helpoiten, neuloksen ja collegen värimaailma on vielä päättämättä.

 Osa 20 cm pituisista paloista meni Riinalle testattaviksi, toinen osa toiselle Riinalle valokuvattaviksi ja minulle jäi sangen omituinen kokoelma tilkkuja. Ehkä teen niistä joskus tilkkutyön. Yksi haave on myös tehdä kirjasta yksi kpl luksusversio, jossa todella on mukana oikeat kangasnäytteet hipellettäväksi.
 Asiasta muuhun: siitä saakka kun kävin Pärnussa, olen haaveillut kirjoituslomasta siellä. Vuokraisin kauniin puuhuvilan ullakkohuoneen ja kirjoittaisin tuulen hellästi kuiskiessa. No, sitä ei ole vielä näköpiirissä, mutta Kasvitieteellisen puutarhan Viola-kahvilassa pääsin vähän samoihin fiiliksiin. Kauniit puulattiat, somat seinäpaperit ja aavistuksenomainen vanhan talon tuoksu.

Sain istua takahuoneessa ihan itsekseni, välillä vaan kävin hakemassa kahvia tai lounasta. Suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Miten kiehtovaa ja jännittävää! Odotan jo tulevaa kirjaanne kieli pitkällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin todella innoissani tutkimustyöstä! Vastaavaa kuluttajalle suunnattua laatukirjaa ei ole vielä (ainakaan tällä vuosituhannella) kukaan tehnyt, koen siis olevani uraauurtavissa hommissa.

      Poista