keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Neuleita ja maailmanparannusintoa


Tapasin Kude-T-paitafirmaa pyörittävän Outi Pakarisen kahvilla ja lounaalla. Mielenkiintoiset, innostavat keskustelut! Hän siis pyrkii tekemään maailman parhaita T-paitoja suomalaiselle naiselle, alkaen mitoituksesta joka ei nouse navan yli ja hihoista jotka ovat riittävän pitkät. Materiaali on valittu mahdollisimman hyvin värinpitävä, GOTS-sertifioitu ryhdikäs trikoo, joka on vielä käsitelty irtonukan poistavalla ja nyppyyntymistä estävällä entsyymipesulla. Yhtään hänen T-paitaansa en omista, kun T-paitaa en juuri tarvitse, mutta kaikin puolin vaikuttaa oikein hyvin tehdyltä, mietityltä tuotteelta. Omasta puolestani toivon, että hän piankin voisi lisätä valikoimiinsa 3/4-hihaisen paidan, sillä todellinen luottovaatteeni, eurolla Kierrätyskeskuksesta ostettu Repeatin trikoopaita kuitenkin joskus kuluu puhki.

Olen hirmu iloissani aina kun tapaan suunnittelijoita ja muita vaateihmisiä, jotka voivat toteuttaa intohimoaan tehdä asiat hyvin!

Jakun alta vilkahtaa oma Kude-paita, rusettiprintillä. Keksimme muuten yhdessä aivan timantin idean, parempaa vaatemaailmaa tavoittlevien alan ihmisten tapaamisen, siitä lisää toiste.

Löysin myös toisen mielenkiintoisen neulekaupan/valmistajan: Knitworks Helsingin Kapteeninkadulla. Suunnittelija oli itse kaupassa kun vilkaisin sisään ja juttelimme pitkän tovin. Hän teettää neuleeet Tuusulassa, langat ovat Italiasta. Tyyli on koruton ja tavoitteena suunnitelijan mukaan tehdä kotimaisia ja laadukkaita mutta ei liian käsityömäisen näköisiä neuleita. Materiaalit ovat pellavaa ja ohutta villaa ja värimaailma sinisen, mustan-harmaan ja luonnonrusehtavan sävyissä. Näitä olisi helpo yhdistellä hörselömpiin vaatteisiin. En ole vielä kaivanut syksyn vaatteista esiin kuin harmaan jakun, mutta kun se hetki koittaa ja jos huomaan, että yläosia puuttuu, niin saatanpa suunnistaa tänne.


Juu-u, paljon mielenkiintoisia valmistajia ja niiiin peevelin vähän vaatetarpeita! Kuluisikohan joskus joku vaate niin että voisin hyvillä mielin hankkia jotain uutta?!

6 kommenttia:

 1. Täytyypä tutkia tuo Kude. Minä tarvitsen toppeja, käytännössä aina on ohuen paidan alla toppi. Monissa kaupan topeissa on liian avara pääntie. Jos tuo vain suinkin on sopiva tuo pääntie, niin tilaan sitten arkikäyttöön erittäin hyvällä omallatunnolla täyden toppivaraston!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mätsää tarpeisiisi! Vaikutti kunnon laatutuotteelta, joten toivon että menestyy. Puhuttiinkin Outin kanssa kuinka monissa paidoissa on joko kaulaa kuristavan umpinainen tai sitten liki napaan asti avonainen pääntie, sopivan keskikokoista on kumman vaikea löytää (kuten ylipäänsä oikein hyviä, yksinkertiaisa perus-laatutuotteita muutenkin).

   Poista
 2. Itse voin lämpimästi suositella myös Outin pitämää vaatevalmennusta. Olen nykyään oman elämäni Carine Roitfeld. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdinkin mainita valmennuksen! Fiksun oloinen palvelu, hienoa kuulla että on toiminut!!

   Poista
 3. Kude kuulostaa hyvältä, varsinkin jos valikoimiin tulee muutakin kuin perust-paitaa! Itse kaipaisin jo melkein mitä tahansa firmaa, joka tekisi samoja perusmalleja trikoopaidoista _aina_: nytkin on roskiin lähdössä aivan loppuun kulutettu aivan mahtavan hyvin leikattu t-paita, mutta kun samanlaisia ei enää saa mistään, eikä itsellä ole tasan yhtään taitoa trikoon ompelussa... Olisi niin ihanaa, jos voisi vain kävellä saman merkin liikkeeseen ja ostaa uuden!

  VastaaPoista
 4. Aina samoja klassikkonalleja tekevä perusvaatefirma olisi IHANA, esim. jos tietäisin voivani käväistä kaupassa ja tilata samanlaisen repeatin trikoon kuin minulla nyt on niin olo olisi levollinen.

  VastaaPoista