tiistai 29. tammikuuta 2013

Hups oho

Tänään haastattelin pitkän linjan yritysvastuullisuusasiantuntijaa Jouko Kuismaa. Aika meni kuin huomaamatta! Nyt on taas paljon uutta mietittävää. "Still confused, but on a higher level", kuten hän summasi. Asiat eivät ole yksinkertaisia, mutta toisaalta eivät mahdottomiakaan.

Ja sitten osastoon hups oho. Olen viime aikoina, kuten varmaan blogista huomaa, miettinyt pää sauhuten sitä, kuinka paljon vaatteita ihminen tarvitsee ja vastaus on "paljon vähemmän, kuin mitä nyt kaapissa on". Ja jos jotain tarvitsee, se pitäisi ostaa pitkän harkinnan jälkeen.
Sitten piipahdin uteliaisuuttani uuteen Stokkan lähelle avattuun Fidaan. Siellä minua odotti kaunis hyväkuntoinen puuvilla-alushame, jonka helmassa aivan ihana, huippulaatuinen sveitsiläisellä käsikoneella (Swiss Handmaschin) tehty brodyyri. Ehjä. Minun kokoani. 7 e.

Minun pitää ehkä lisätä vaatebudjettiini kohta "alihintaan myytävät vintagepitsivaatteet". Mikähän summa tuohon olisi hyvä varata vuotuisesti?

Onneksi sentään minun "triggerini" on jotain suhteellisen harvoin eteen tulevaa. Ihan joka viikko näihin ei törmää. Mutta koska lankean tähän samaan kuoppaan uudestaan ja uudestaan, voinko moittia muita, jotka lankeavat johonkin toiseen kuoppaan (siis esim. "iih iih tosi söpöt korkkarit pakko ostaa")?

Tässä vielä Nudge-ekoputiikista ostamani minihajuvesi 2 e. 

 
Nurja puoli. Langat poistuvat kuvioista aina täsmälleen samassa kulmassa ja samasta kohtaa. Tähän ei täsmällisinkään ihmiskirjoja pystyisi, joten kyseessä on handmaschine.

7 kommenttia:

 1. Uusi Fida on ihana :) Avara tila ja antiikkihuonekalut tuo sinne paljon yleellistä tunnelmaa ja silti hinnat on alhaiset. Hienon löydön olet tehnyt. Jos on morkkis, voiko siihen auttaa yksi sisään, yksi ulos-sääntö? Eli poistat nyt kaapeista yhden tarpeettoman vaatteen. Itse noudatan tuota jollain ajatuksen tasolla.. lähinnä niin päin, että "nyt poistin taas niin ja niin paljon vaatteita, joten voin shoppailla LISÄÄ!" Apua tätä ihmiseloa ja heikkoa mieltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mulla on periaatteellinen ongelma tuon "1 sisään 1 ulos" -idean kanssa, kun se mielestäni helposti johtaa tasaiseen tavaravirtaan, joka on ekologiselta kannalta melkein yhtä turmiollinen kuin tavaroiden järjetön hamstraaminenkin. Mut ehkä jos sen korvaisi "1 sisään 2 ulos" -laskukaavalla? Tai laskisi, että kuukaudessa saa ostaa esim. yhden vaatetuotteen... en tiedä, pitää miettiä!

   Uusi Fida oli kyllä viehko, design-ylellisyys-Fida ja mahtavalla paikalla ihan Stokkan nurkalla. Ensin voi käydä Fidassa katsomassa löytyykö tarvittavaa, jos ei, niin sitten vasta Stokkalle!

   Poista
  2. Mä tietenkin oletin, että käytössäsi on vain ne 33 vaatekappaletta ;)

   Poista
  3. Tää tuliskin kevään 33 vaatteen satsiin,

   Poista
  4. Höh ipaditemppuilee. Siis mullahan pitäisi olla 132 vaatetta, 4x33, mut oon käynyt läpi vasta syksyn ja talven...

   Poista
 2. Täytynee käydä uudessa Fidassa ;-) Jos käytettynä ostettu tavara siirtyy sinulta seuraavalle kuluttajalle kaappiin jäämisen sijaan, on 1 sisään yksi ulos vaihtoehto ihan hyvä vaihtoehto. Omat sudenkuopat on hyvä tiedostaa. Miten kombinoit pitsimekon arkeen. Yhdistät nahkarotsiin? villapaitaan? Voisitko kääntää heikkoutesi pitsiin pukeutumalla siihen joka päivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen uutta Fidaa, se selvästi on mietitty uudentyyppiseksi putiikkihenkiseksi myymäläksi, jossa kaikki myytävä on huolella valikoitua. Ei superhalpa penkola, vaan elegantti ja avara.

   Minä melkein pukeudunkin joka päivä pitsiin (tänään puuterinvärinen silkkitoppi pitsiupotuksin), joten ei siinä mielessä pelkoa että uusi ostokseni jäisi käyttämättä. Mutta kuinka monta ihanaa pitsihametta ihminen tarvitsee, on toinen kysymys... minulla on tapana pelastaa laadukkaita pitsituotteita kirppiksiltä, kun arvelen, että ne voivat joutua "huonoon kotiin" jossa niiden ainutlaatuisuutta ei ymmärretä. Kun ajattelen, että joku olisi ostanut tuonkin huippulaatuisen hameen askartelumateriaaliksi ja leikellyt sen joksikin vessapaperinpidikkeeksi, niin oikein karvat nousevat pystyyn. Uhhh!

   Pitääkin tehdä joskus postaus "pitsipukeutumiseni päivästä päivään".

   Poista