lauantai 28. marraskuuta 2015

Elämäni epäonnistunein Älä osta mitään -päivä


Mikä järki on tunkea Black Friday ostohysteriapäivää Suomeenkin? Minä kun luulin sen olevan vain rapakon takainen vitsaus, joka on suunniteltu nälkäpalkalla sinnittelevien kaupanmyyjien perheiden kiusaksi (siis niin että kun kiitospäivän jälkeiseen perjantaihin sijoittuva musta perjantai tarkoittaa kaupan ovien avaamista alehimoisille shoppailijoille jo heti keskiyöllä tai jopa jo kiitospäivän iltana, myyjien kiitospäivän illallinen perheen kanssa ei onnistu). Älä osta mitään -päivä sijoittuu – ei tietenkään sattumalta – samalle päivälle. En voi kuin lainata Facebookissa näkemääni lauselmaa: "It's not a great deal if you don't need it".

Perhe aamupalalla uudessa keittiössä. 
Heti kun saatiin avaimet vietiin 
patjat, peitot, Pikku Onnettaren leluja ja pari astiaa, 
ja oltiin yötä retkellä uudess kodissa!

Nooo, minä ostin Älä osta mitään -päivästä huolimatta pitsan, aamiaistarvikkeet, niin ja hei asunnon! Nyt ollaan sit meidän perheessä asuntovelan lieassa seuraavat parikymmentä vuotta.

Vähän siis jännittää tulevat talouden käänteet, mutta itse ostos ei harmita. Uusi koti on huikeassa yli sata vutta vanhassa talossa oleva söpö, mutkikas pesäkolo puulattioin. Onneksi on tullut viimeiset pari vuotta karsittua tavaraa, sillä neliöitä vähenee kymmenen – huonekorkeus tosin mahdollistaa parviratkaisut joten loppujen lopuksi päästäneen lähelle alkuperäistä neliömäärää. Ensin tehdään pintaremontti ja joulukuussa sitten muutetaan, huh!

10 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin ja erityistsempit remonttiin!
  Riikkakp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Asunto on sen verran oudosti rempattu aiempien asukkaiden toimesta, että remppatsemppi tulee tarpeeseen :)

   Poista
 2. Oi, kuulostaa ihanalta! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siitä tulee aivan ihana, joskin vaatii hommaa. Mutta perusasiat ovat kunnossa!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä kanssasi, että Black Friday-ostohysteriapäivän tuominen Suomeen on täysin järjetöntä. Maailma hukkuu muutenkin tavaraan. Näin Pariisin ilmastokonferenssin kynnyksellä mieleeni tulevat toistuvasti ne jätetavarapyörteet (iso osa muovia), jotka valtamerissä lilluvat. Itse ehdottomasti jätän tulevaisuudessakin kaikki ostohysteriapäivät väliin.
  Olette löytäneet mitä ilmeisimmin sielukkaan, kauniin asunnon. Ihanaa, että näitä vanhoja rakennuksia arvostetaan. Laitathan sitten kuvia blogiisi, kun remppanne on tehty (tai vaikka jo rempan keskeltäkin).

  t. Pitsitäti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jotenkin niin ristiriidassa tämän ajan kanssa oikein tuputtaa jotain "osta turhaa roinaa tosi halvalla" tapahtumaa, ei voi kuin ihmetellä!

   Asunto on nimenomaan sielukas, varmasti monet ominaisuudet joiden takia siihen hurmaannuimme ovat juuri niitä miksi sitä ei kukaan muu ollut ostanut. 90 asteen kulmaa on kämpästä vaikea löytää ja kaikki on vähän niin ja näin, mutta juuri se persoonallisuus vetoaakin!

   Poista
 4. Voi miten tunnelmallinen aamiaiskuva! Vain kaikki välttämätön on mukana, ja ilahduttaa ja ehkä vähän jännittää olla uudessa kodissa... Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Kyllä vähän jännittää mutta samalla tuntuu jo kotoisalta :)

  VastaaPoista