perjantai 1. helmikuuta 2013

Lassfolkin alusvaatepitsejä


Sain tässä joku aika sitten huipun lahjan Viiniä ja villasukkia -blogin Elinalta: kaksi korkkaamatonta pakkausta Anders Lassfolkin pitsiä. Ihania! Pitsit ovat viskoosia, ja väriltään hiukan persikkaan viettävää vaaleanpunaista. Elina veikkasi niitä alusvaatepitseiksi, ja olen samalla kannalla (ensin arvelin lastenvaatepitseiksi, mutta ei sittenkään ole käytetty "tekosilkkisiä" pitsejä lastenpukimiin). Niistä on varmaan ommeltu somistuksia charmeuse-neuloksisiin alusmekkoihin ja -housuihin, joskus tuossa 30-50-luvuilla.


Kurkatkaa Elinan Mielitty-koruja ja laukkuja!

Pitkällä tähtäimellä suunnitelmanani on tavalla taikka toisela järjestää Suomeen teollista pitsinvalmistusta esittelevä museo. Säästän nämä sinne, ja otan ilomielin vastaan muitakin pitsiteollisuudenn historiaan liittyviä tavaroita!

2 kommenttia:

 1. hei Rinna!

  ekysin sattumalta blogiisi ja lueskelin sita pitkan patkan! (ei kun siis tyostin vaitoskirjaa, koh koh)

  edellisella sivulla mietit mista saa eettisia JA ekologisia alushuosuja, ja oma vastaukseni siihen on ollut american apparel. vaatteet tehdaan los angelelissa tehtaassa jossa tyontekijat saavat oikeaa palkkaa kelvollisissa oloissa, ja tarjolla on myos luomupuuvillapokia (ei kun just katoin etta aika huonosti niita nyt on tarjolla, mutta siella on ollut enemman luomumallejakin).

  http://www.americanapparel.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo, kiitos vinkistä! just nyt oli vain
   unisexpöksyjä luomuisena, mutta ehkä muitakin malleja tulee jatkossa.

   Olen aikonutkin käyttää AAia esimerkkinä kirjassani, firmna joka perustaa koko brändin työntekijöiden reilulle kohtelulle & menestyy hyvin.

   Poista