keskiviikko 24. helmikuuta 2010

More Pitsijuhla

It was such an amazin party, thanks for everyone!
Juhlat olivat aivan ihanat, kiitos kaikille!


Showing the poster are Silke, our co-organizator and Liisa our model.
Julistetta esittelevät Silke, järjestelijämme ja Liisa, malli ja sisko.



Super tasty cake from Neiti K and salmon rolls from Villipuutarha.
Huippuherkulllinen kakku Neiti K:n ja lohirullat Villipuutarhan.

Warm tea drink with gold flecks - lämmin kultahippu-teebooli

Non-alcoholic drink for soon-to-be mothers and others
Terästämätön versio odottaville mammoille ja toki muillekin.



PS. On käynyt ilmi, että Suomalainen kirjakauppa myy Pitsikirjaa vain Imatran myymälässään (miksi vain siellä? en todellakaan tiedä). Joten jos paikkakunnallanne ei ole Akateemista tai riippumatonta kirjakauppaa, paras keino lienee tilata kirja netistä tai jonkin kirjakerhon kautta. Ainakin Juju-kirjakerhoon tiedän pitsikirjan tulevan hyvin lähiaikoina kuukauden kirjaksi.

Pitsijuhla snapshots!




tiistai 16. helmikuuta 2010

Onnelliset voittajat...


Tässä Riihimäsen tönikässä arvonta tapahtui...

.. ja tässä ovat voittajat! Tervetuloa juhliin, laitan vielä viralliset kutsut tulemaan.

maanantai 15. helmikuuta 2010

African lace

What happens, if you combine lace and Africa?
I was browsing Angela Fisher´s book Africa Adorned (1987), when I noticed this picture.
Nice finishing with always versatile lace!

With excitement I ended up searching more pictures of African way of lace, and here's what I found:


Under terms of African lace or African voile lace you'll find totally explosive lace styles, full of colours, flower patterns and geometry. Unlike in Europe, Africa is still a place for a common haute couture, and tailors have a fine scale of lace fabrics to choose, when they sew clothes to weddings, parties and other finer occasions.

Mitä tapahtuu, kun yhdistetään pitsi ja Afrikka?
Selailin eilen Angela Fisherin kirjaa Africa Adorned vuodelta 1987, kun silmiini osui tämä kuva.
Pitsi, joka voisi koristaa isomummon tyynyliinaa, istuu kuin nakutettu myös afrikkalaisneidon asuun.

Tästä innostuneena lähdin etsimään tietoa pitsin käytöstä Afrikassa, ja hämmästyin. Termin African lace tai African voile lace alta löytyy hengästyttävä kokonaisuus väreja ja muotoja ryöppyävää pitsiä. Toisin kuin meillä eurooppalaisilla valmisvaatteiden kuluttajilla, Afrikassa on edelleen räätälintaito arvossaan ja nämä välkehtivät pitsit ovat osa muidenkin kuin rikkaimpien juhlapukeutumista.

Ja hei, muistakaa edelleen Pitsijuhla-arvonta!

torstai 11. helmikuuta 2010

Pitsijuhla-arvonta

Pidämme maanantaina kahvila Villipuutarhassa 22.2. Pitsijuhlat kirjan valmistumisen kunniaksi ja vähän myös hemmotellaksemme itseämme suuren loppuponnistuksen jälkeen. Paikalle kutsutaan tietysti kaikki muutkin kirjan syntyyn vaikuttaneet ihmiset (kuten mallikatraamme ja toimittajamme Päivi) ja läjä journalisteja mielenkiintoisista lehdistä. Tarjolla on kimaltelevaa teeboolia, Neiti K:n suussasulavia kakkuja ja pitsipuuhastelua.

Haluamme kutsua juhliin myös blogin lukijoita. Koska kaikki eivät mahdu pikkuruiseen kahvilaan, pidämme arvonnan. Jos haluat tulla juhliimme (ne ovat välillä 15.00-20.00), ilmoita alle maanantaihin 15.2. mennessä. Arvonta suoritetaan maanantai-iltana. Kolme lukijaamme saa kutsun Pitsijuhliin.

terveisin
Pitsitytöt

We are going to have a Lace Party on monday 22.2. in cafe Villipuutarha. Comment below to win an invitation - 3 blog readers will be drawn on monday evening 15.2. The party is between 15.00-20.00 in cafe Villipuutarha in Helsinki.

maanantai 8. helmikuuta 2010

WSOY window decoration



Lace Book themed window decoration at WSOY bookshop window, Helsinki!
Pitsikirjateemainen ikkunasomistus WSOY:n kirjakaupassa Bulevardilla!

perjantai 5. helmikuuta 2010

Big News! Isoja uutisia!


On Thursday evening I got a sample of the book and yesterday it was already in a bookstore in Helsinki (and reportedly also in other cities). It's finally ready and looks wonderful! It's a relief to see the book after these nervous weeks while it was in the printing factory. Please go and check if it has already arrived in your bookshop as well!

Torstaina illalla sain näytekappaleeni Pitsikirjasta ja jo eilen se oli myynnissä Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa. Myös muista paikoista on kantautunut bongausraportteja. Vihdoinkin valmis ja näyttää ihanalta! Mikä helpotus nähdä kirja, viikot painossa olivat hiukan hermostuttavia. Käykää kurkkaamassa josko kirja olisi saapunut jo teidänkin lähikirjakauppaanne. Olen kiinnostunut havainnoista!

tiistai 2. helmikuuta 2010

Some Pitsikirja close-ups






A headband with three layers of lace, a cute little handbag, a new coming of an old clove, a dusty pink tulle tunic and a coffee dyed lace giving a new life to a dull long skirt... breathtaking, isn't it?
Just some sneak peaks!

Hiuspanta kolmesta pitsinauhasta, suklaanruskeaa ruutua ja pitsiä yhdistelevä pieni käsilaukku, vanhan hansikkaan liitto elegantin pitsilaukun kanssa, vaaleanpunaisen tyllitunikan uutta ja vanhaa yhdistelevä koristelu ja kahvilla värjätty pitsi, joka puhaltaa uuden elämän tylsään pitkään kirppishameeseen... hengästyttävää, eikös? Muutaman viikon päästä kirjan saa jo omiin hyppysiin!