keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Syksyn tullen

Aika päivittää vaatekaappi syyskuntoon. Ja kun kirjoitan "päivittää", en suinkaan tarkoita uusien vaatteiden ostamista, vaan syysvaatteiden hakemista esiin kellarista ja kesävaatteiden sinne viemistä.


Hirmuisen tyylikästä, vuodelta 1949. Jotenkin nykyiset muotilehdet eivät pääse tämän aukeaman eleganssin ja inspiraatiovoiman tasolle, johtuneeko sitten nykymuodista vaiko mistä.

Kaksi hankintaa on tosin viime aikoina tullut tehtyä. Punottu korikassi on reilun kaupan käsityötä La Maison Afrique-merkiltä, ostin sen jostain putiikista Korkeavuorenkadulta. Chie Miharan ihkumahtavat kengät ostin kesäaleista syksyä silmälläpitäen, kenkäkaupasta jonka nimeä en myöskään muista! Fredalla se oli.

Vuoden kenkäkiintiö tulikin sitten täyteen, olen nimittäin asettanut itselleni kahden kenkäparin rajan (kirpparilta ostettuja ei lasketa). Pari vuotta olen sääntöä noudattanut ja se tuntuu minulla toimivan oikein hyvin. Olenkohan sittenkin maininnut asiasta joskus aiemminkin? Toivottavasti tämä ei mene jankuttamiseksi, olen vaan niin tyytyväinen itseeni, kun entinen kenkäahne on löytänyt kohtuuden.

Eilen iski ihan nurkan takaa flunssa ja sitten nousi vielä myrskykin, mutta sehän sopi oikein hyvin: voileipä, kuumaa mehua ja rouva Uchidan uusin kirja sohvannurkassa nautittuna!

4 kommenttia:

 1. Hei Rinna Pitsiunelma!
  Olen heikkona pitseihin. Olen laittanut blogisi suosikkeihini ja seuraan tätä tiiviisti.
  Kysyisin sinulta ystävällisesti, voisitko antaa vinkin pitsinvirkkaus-blogista tms.?! Virkkaan mielelläni, nykyään lähinnä pitsiliinoja. Katselisin/ihailisin mielelläni toisten töitä ja haluaisin uusia mallejakin. En kylläkään osaa pelkästä kuvasta virkata.
  Minulla ei ole omaa blogia, mutta vierailen täällä blogimaailmassa usein.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Toivottavasti olet jo parantunut! Hyvää syksynjatkoa!!

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Riitta! Flunssa lähti yhtä nopeasti kuin tulikin, en joutunut onneksi kauaa potemaan.

  Kirsti, en osaa suoralta kädeltä suositella erityistä virkkausblogia, mutta japanilaisessa Adelheid's Handmade -blogissa on paljon virkkausasiaakin: http://adelheid-hm.blog.so-net.ne.jp/archive/c349007-1
  ja ideavalokuvia virkattuihin vaatteisiin löytyy täältä: http://fashioncrochet.blogspot.com/

  Tutkailen, jos löytyisi vielä parempia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kovasti!
  Japanilaisessa blogissa oli todella hienoja virkkauksia, juuri sitä pitsiä mistä pidän.
  Älä suotta vaivaa itseäsi etsimisellä!

  VastaaPoista