tiistai 15. tammikuuta 2013

Princess lace


Hyvä postipäivä! Ihanan hymyileväinen postipoika kävi ja antoi mulle kaksi pakettia. Toisessa oli kolme japanilaista muotikirjaa/lehteä Yesasialta, ja toisessa pitkään himoitsemiani nauhoja ja opasvihkonen aiheesta kuinka tehdä prinsessapitsiä. Princess lace on eräänlainen käsintehdyn ja konetekoisen pitsin välimuoto: tyllille kiinnitetään somiksi koukeroiksi muodosteltuja ilmavia pitsinauhoja. Tekniikka peräytyy jostain 1800-luvun puolenvälin jälkeen, kun konetekoista tylliä ja konetekoisia nauhoja sai suhteellisen edullisesti.

Ihanaa hömppää Japanista, mm. rouva Uchidan kirja 
"Suosikkitavarani ja mistä löysin ne"

Pari päivää sitten saapunut kestävästä muodista kertova kirja, 
prinsessapitsin opaskirjanen ja itse nauhat.

Näitä nauhoja voi valmistaa vain Leavers-koneilla, ja niiden saaminen käsiinsä on hankalaa. Ostin monta vuotta sitten pikkuisen näytepalasia tokiolaisesta pitsikaupasta, mutta jälkikäteen älysin, että ei niillä pienillä paloilla paljoa tee. Nyt vihdoin, pitkän etsimisen jälkeen, löytyi firma, josta näitä nauhoja saa: EmbellishmentsOne. Maksu hoitui PayPalilla ja kaikki kävi mukavasti ja nopsaan.

Nyt vain neula viuhtomaan ja jotain tälläistä pitäisi syntyä:


4 kommenttia:

 1. Hei!

  Olen tekemässä siskolleni kesäksi hääpuvun, jonka materiaalina olis pitsiä. Sellaista kysyisin, että onko sulla hyviä vinkkejä, mistä hyvää ja kaunista pitsiä löytyisi?Suomen markkinoilla on aika pieni valikoima ja kallista. Mietin kaukomaita tai Venäjää. Onko ideoita?Paljon kiitoksia jos jaksat vastata :)

  Terv. Ph

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä materiaalivalinta! Suomesta pitsiä kannattaa katsoa Villisilkistä, heillä on jonkin verran todella kivoja pitsilaatuja (siis pitsikankaita). Venäjän pitsiteollisuudesta en valitettavasti tiedä mitään, sepä olisikin mielenkiintoinen aihe! Kalliihkoa hyvä pitsi tuppaa valitettavasti olemaan, sen tekeminen on nimittäin hidasta verrattuna muihin tekstiileihin.

   Ranskalainen Noyon Dentelle (http://www.noyonboutique.com/boutique/liste_rayons.cfm) tekee hienolaatuisia pitsejä, jotka sopisivat erinomaisesti hääpukuun, mutta he tekevät myös ihan tavanomaista bulkkia. Sivu on melko sekava, joten jos on ranskantaitoa, sinne voisi kirjoittaa ja pyytää lähettämään kuvia nyt myynnissä olevista pitsikankaista. Hienoimmat sirot pitsit tehdään Leavers-nimisellä koneella, ja viskoosista (kiiltoa) tai puuvillasta (mattaa). Jotkut muistakin pitseistä ovat tuolla hyvännäköisiä, mutta sitä on vaikea arvostella valokuvan perusteella. Noyonilla on myös iso kauppa Calaisissa, jos haluaa tehdä pitsinostoreissun!

   Plauenissa saksassa tehdään ns. sulatuspohjapitsiä (chemical lace). En ole itse tilannut, mutta esim. tämän nettikaupan http://www.plauener-spitze-r.de/ tuotteista moni näyttää hyvin laadukkaalta. Suosittelisin puuvillaisia, mielestäni sen puoleen viskoosin kuin tekokuitujenkaan kiilto ei sovi sulatuspohjapitsiin. Esim. tästä pöytäliinamallista saisi kauniita pitsisiä applikaatiokuvioita: http://www.plauener-spitze-r.de/plauenerspitzeklassiker/designplauen/index.php (ja kukapa sitten enää arvaisi, että lähtökohta oli pöytäliina).

   Jos oikein kaukomaille lähdetään, niin Japanissa on hyviä pitsivalmistajia. Esim. Kuboriki Lace -firmalla on hienoja pitsejä (https://www.kuboriki.com/en/index.html). Heiltäkin voi ilmeisesti tilata netin kautta.

   Poista
 2. Ja unohtui mainita Minna Hepburnin hienot puuvillaiset madraspitsit (http://www.minna.co.uk/shop/lace-fabrics). Minnan romanttiset pitsihäämekot ovat todella inspiroivia ja näistä kankaista voi itse loihtia samankaltaisia.

  VastaaPoista
 3. voi että, teillä on kyllä ihana blogi. oli pakko liittyä lukijaksi niin en hukkaa teitä ja pääsen lukemaan vielä lisääkin..

  VastaaPoista