maanantai 28. lokakuuta 2013

Blogikirppis: Pitsiä & pitsivaatteita


Julkistushässäkkä on enimmiltä osiltaan ohi ja nyt takaisin talon tyhjentämiseen matkaa silmälläpitäen. Blogikirppis siis jatkuu! Tavarat saa noutaa Helsingin Stokkan kellon alta tai vaihtoehtoisesti postitan (postikilut lisätään). Tarkempia mittoja ym. saa kaikin mokomin kysyä.

Ensimmäisenä Pariisin kirpputorilta ostamani antiikkinen valkoinen paita. Väljä malli. Kauniit handmaschine-brodyyrit ja laskosryhmät. Arviolta väliltä 1880-1910. Puuvillaa. Kainaloa korjailtu hiukan kömpelösti, muutoin ehjä. Edelleen käyttökuntoinen iästään huolimatta, voi mm. pestä pesukoneessa. Hinta 8 e. Varattu!
 Musta brodyypaita 50-luvulta. Lyhyet kimonohihat, pippurinapit. Puuvillaa. Väljä malli. 7 euroa. Myyty!
Pitsikirjasta tuttu revinnäiskoristeltu silkkinen hame. Ei mahdu minulle, ollut säilössä vuodesta 2010. Säilytyksessä tullut outoa haaleaa tuhrua, joka ei oikein näy kuvassa. VY noin 65 cm
Hinta 5 e (huomioi tuhru!)Annettu pois!Murretu vaalean/lohenpunainen pitsibolero 50-luvulta. Kimonohihat, alhaalla kaksi nepparia joilla saa vyötäröltä kiinni. Hyvässä kunnossa, en ole havainnut vikoja. Nylon/viskoosi leavers-pitsiä.
8 euroa. Myyty!

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kimonohihamallin takia ry:tä on hiukan hankala mitata, sanoisin että RY voi olla noin 100 cm asti ja sitten jää vielä muutama sentti väljyysvaraa. Mutta malli on suunniteltu väljäksi ja hameen sisään sujautettavaksi, se sopii myös pienemmille.

   Poista
  2. Katsoin jo kuvasta, että minun näköiseni paita se musta, ja mittakin täsmää. Mulle tämä, jos ei Ellisofialle käy!

   Poista
  3. Jees! Elina, laitan sut varausjonoon kakkoseksi, odotan vielä jos Ellisofia haluaakin sen. Kaunis paita kyllä, en vaan osaa käyttää.

   Poista
  4. Harmikseni ei mitta riitä, joten Elinalle iloksi.

   Poista
 2. Hei Rinna,
  Myöhäiset onnittelut kirjan julkistamisesta! Minäkin laitoin kirjan heti varaukseen sillä ajatuksella, että jos siitä on minulle ja teinilleni iloa, ostamme joululahjaksi.

  Ostaisin heti revinnäishameen, mutta vyötäröni on ihan liian paksu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kirjasta on hyötyä - ainakin sen kirjoittaminen on ollut itselleni hyödyllistä!

   Minullekin olisi edessä aika raaka dieetti, että mahtuisin revinnäishameeseen. Miksi teinkään siitä niin pienen?!?! Ainiin, koska silkkikangaspala oli noin 100 cm leveä, ja siihen kun taitteli laskokset niin tuommoinen tuli. Mutta jos sitä joskus jaksaisi thedä itselleen samanlaisen mutta sopivan...

   Poista
 3. Nyt vasta huomasin tän kirppiksen! Jos ensimmäinen valkoinen paita ei ole vielä mennyt, voisin tulla tutkimaan sitä kun palaat reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se vielä vapaana on (kun vain löydän sen kellarikomerosta!). Jes, varaan sen sulle!

   Poista