tiistai 23. joulukuuta 2014

Matkapuvusto "3 viikkoa pohjois-Eurooppaa ristiin rastiin"

Palaan vielä viime kuun matkaan - tämä posti on odottanut viimeistelyä vaikka kuinka kauan, nyt ehdin julkaista sen vihdoinkin.

Matkapuvuston koostaminen onnistui lähes täydellisesti, ja olen varsin tyytyväinen itseeni kun sain kaiken tarvitsemani pakattua pieneen "käsimatkatavaran" kokoiseen vetokärryyn. Kyseinen kärry on sivumennen sanoen aivan loistava, sain sen häälahjaksi 2006 ja huolimatta kovakouraisesta käsittelystä ja ajoittaisesta ylipakkaamisesta se on edelleen loistavassa kunnossa ja siinä on vetoaisan lisäksi olkainhihnat, joten sen saa hätätapauksessa selkäänkin.

Huolimatta kompaktista pakkaamisesta en kokenut mitään pukeutumisen puutteellisuuksia, ja matkailu maasta toiseen sujui vaivatta vain kahta kollia raahaten (lukuun lisättävä vielä lapsi, mutta P. Onnetarkin kävelee jo lautalta junaan ym. omin jaloin, ja kantaa vielä oman värityskirjansa ja nallensa repussaan).Matkapuvustoni oli kaikessa käytännöllisyydessään:

- Jakku ja kynähame samasta harmaasta villakankaasta (molemmat ompeli Aipaette, jakku viime vuodelta ja hame tätä matkaa varten)
- Runkopuku
- Islanninihme-villatakki
- Beige villapusero (jossa olleet peseytymättömät tuhrut peitin pitsiapplikaatiolla, en halunnut kulkea tuhrupaita pitkin Eurooppaa ja löysin juuri sopivan sävyistä villapitsiä Eurokankaasta - kuva alinna)
- Harmaa silkki-pellava-neule
- Tamsilkin musta villasilkkipusero
- mustat nauhakengät
- ruskeat nauhakengät
- yöpaita
- Kainon sydänkuvioiset villahousut ("kotiasuna" iltaisin)
- ruskea iso villahuivi
- beige silkkihuivi
- ruskeat käsineet
- harmaat käsineet
- musta pipo
- Parikan jättikassi
- kangaskassi, jonka olen tehnyt sateenvarjon kankaasta ja joka menee pieneen tilaan eikä paina juuri mitään (suosittelen matkalla ja muutenkin ostoskassina!)

Ylläolevasta kuvasta puuttuvat vielä
- neljä aluspaitaa, joista yksi tekninen lämpöpaita (Uniqlon Heattech)
- neljät sukkahousut
- alusvaatteita riittävästi
- pitkät, ohuet villasukat
- sekä pieni pussukallinen koruja – näillä saa aikaan ajatuksen vaihtelunvarasta, vaikka en käytönnössä kaikkia hyödyntänytkään.

Kaikki yllämainittu, läppäri, laturit sekä osa lapsen tavaroista mahtuu vetokärryyn. Parikan kassiin (joka vetää ihmeellisen paljon tavaraa sisäänsä) paikoitin kaksi pussukallista kosmetiikkaa.

Käytännössä minulla oli kaksi asukokonaisuutta: jakkupuku vaihtuvine paitoineen ja runkopuku valkoisen villatakin kanssa. Oslossa oli varsin kylmä, siellä piti pukea runkopuvun alle pari aluspaitaa ja villahousut, päälle villahuivi ja villatakki, vetää pipo päähän ja villasukat jalkaan, mutta sitten ei tarvinnut palella. Lämpimintä oli aurinkoisena päivänä Amsterdamissa, ehkä noin 12C, johon jakkupuku ja silkki-pellavapaita oli juuri sopiva. Kahdet erikorkuiset kengät tarvitsen jalkojen virkistämiseen, yhdetkin varmasti riittäisivät jos hylkäisi korot ja käyttäisi eräilytyyppisiä jalkineita, mutta se ei sovi tyyliini. Jos reissaisin kahdestaan lapsen kanssa, pitäisi varmaan hankkia isompi vetolaukku, sillä muksun tavaroista suurempi osa päätyi miehen laukkuun.


Muuten siis vetokärry ja Parikan kassi riittävät tarpeisiin mainiosti, mutta matkalta ostamiani lehtiä & pitsejä piti postittaa kotiin, peräti kahteen otteeseen. Eläköön posti!

9 kommenttia:

 1. Jälleen kerran aivan ihana postaus. Rinna sä niin inspiroit minua <3

  VastaaPoista
 2. Rohkaistun kysymään, että mistä tai mitä merkkiä muut aluspaitasi ovat? Mun pitäisi uusia aluspaitaosastoa ja taidan siirtyä hihattomista hihallisiin. Kaipaisin siis vinkkiä täsmäostosiskulle, niin välttyisin etsimiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti minusta ei ole tässä asiassa paljoa hyötyä, sillä aluspaitani ovat pääasiassa kierrätyskeskuksesta parillakymmenellä sentillä (tai ilmaiseksi) hankittuja pitkähihaisia trikoorutkuja. Osa on aika nyppyisiä ja epäsiistejä, hihat lyhennetty kyynärmittaan ja pääntie saksittu riittävän laajaksi huolittelematta – ei siis tosiaankaan mitään esittelemisen arvoista. Suunnitelmissa on kohentaa tulevana vuonna mm. tätä osastoa vaatekaapista. Lämpöaluspaitana voin tähänastisen käytön perusteella suositella Tam-Silkin villasilkkiä, mutta lämpimään kauteen se ei varmaan sovi.

   Poista
 3. Heippa! Käytätkö muuten koskaan housuja, vai vain mekkoja ja hameita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole yhtään housuihminen, käytän niitä pääasiassa lenkkeillessä, perunapellolla ja joskus sienimetsässä, joten ne eivät kuulu P333-laskutavan piiriin (sitäpaitsi maalla tarvittavat potunnostohousut ja metsähousut lainaan äidiltäni). Kesäksi on yhdet väljät pellavahousut. Joten, mekkoja ja hameita 99% ajasta!

   Poista
  2. Hei! Minulla oli joskus hameprojekti, mutta täällä pohjoisessa on talvisin usein niin kylmää ja tuulista (rannikolla), että housuja on 'pakko' pitää.

   Minulla on aika suora ja aavistuksen pömppömahaan taipuvainen vartalomalli, joten tuntuu, että mekkoja ja hameita on vaikea löytää. Sinulla on selvästi tiimalasivartalo, sitä hameet ja mekot pukevat somasti.

   Olisiko Sinulla antaa vinkkiä, millainen mekkomalli sopisi melko suoralle, povekkaalle, hiukan pömppövatsaiselle vartalomallille?

   Liinukka

   Poista
  3. En tiedä tiimalasista, kallistuisin enemmänkin päärynään (ainakin koot menevät hartiat 36 - povi 38 - vyötärö 40 - lantio 42) mutta jokatapauksessa koen että näytän parhaalta helmoissa sen lisäksi että niissä olo tuntuu hyvältä.

   Suoravartaloisille sopii mielestäni usein suorat hameet, toisaalta A-linja taas sopii pyöreävatsaisille. Valitettavasti on hankala antaa kunnon neuvoja näkemättä!

   Poista
 4. Heippa! Juu, ymmärrän, että neuvoja on hankala antaa. Leveähelmaiset mekot ja hameet eivät sovi ollenkaan ja pitkän selkäni takia tuntuu, että hame ja pusero on pukevampi yhdistelmä kuin mekko. Hameen ja mekon raja jotenkin katkaisee pitkän selän :) Aikoinaan, kun kotelomekot olivat muotia, ne sopivat minulle jotenkuten. Niitä odotellessa! (Tunikat olivat hirveimpiä, yhtään tunikaa en ole koskaan omistanut!)

  Liinukka

  VastaaPoista