maanantai 1. kesäkuuta 2015

Trend alert: science inspired line art

Kuka on käynyt katsomassa Ex Machina -elokuvan? Sen lopputekstit, joista ei valitettavasti löytynyt kunnon kuvaa netistä, olivat nerokkaan tyylikkäät. Jonkin matemaattien kaavan mukaan liikkuvat ja yhdistyvät hiuksenohuet viivat muodostivat yhä monimutkaisempia järjestelmiä. Leffa oli muutenkin ehdottomasti näkemisen arvoinen!

Samaa tyylilajia on tullut vastaan viime aikoina useita esimerkkejä. Alla jonkun omatekoinen versio Ex Machinan viivataiteesta (video täällä).


Guggenheim-museon arkkitehtikilpailun osallistujat oli ryhmitelty nelikenttään ja etsitty niistä yhdistäviä "tähtikuvioita". Kuvailut olivat muuten todella hupaisan kirpeitä, en tiennyt että arkkitehtuurista voi kirjoittaa noin ilkeän hauskasti! Toivottavasti niistä saa edes jotain selvää.

Eve Online -pelin mainostrailerista galaksi ja sen tähtiä yhdistävät jonkinlaiset hyperportit. (On muuten hyvä, että olin teini 90-luvulla. Jos olisin teini nyt, niin luultavasti hautautuisin vain huoneeseeni pelaamaan tämäntapaisia pelejä, enkä tulisi koskaan ulos.) 


Miten tämä sitten ilmenee taisi voisi ilmetä muodissa? 
En ole jaksanut peruteellisesti selata viimeisimpiä muotinäytöksiä, mutta pikavilkaisullakin löysin mustavalkoista futurismia kasakaupalla. Ainakin Dieselin resort-kokoelman vaatteet voisivat olla mistä vain scifi-leffasta – voisi kuvitella, että nuo päällä kiivetään lentoautoon ja huristellaan joko Neo-Tokioon tai kuuhun.



Diesel Black Gold / style.com





 TSE / style.com

Marios / Acolyth.com


Rahul Mishra (tajunnanräjäyttävän hienoja vaatteita! tyyppi on nero!)


Frances O'Leary SS2014, löytyi todella kiinnostavan
tiedeinspiroituneen muotiblogin Dna Stylix kautta.

Tsekatkaa myös tämä: toimiva päälleruiskutettava vaate! Pitsimäiset kynsikkäät erikoisen hienot.

Kiihkeä ja täysin järjetön intohimo mennä ostamaan peililasit...
(keski-iän kriisin oireita?)

2 kommenttia:

  1. Tuosta tuli mieleen himmeli. Sitten mietin, että pilleistä voisi rakentaa jonkun korun himmeli-tyyliin.Esim. kaulaan kaulus-tyyppisen. Pitääpä miettiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Himmeli on muutenkin nouseva trendi-ilmiö! Himmeli-irtokaulu olisi kyllä huippuhieno.

      Poista