tiistai 16. helmikuuta 2016Kävin viikonloppuna puhumassa Helsingin työväenopiston käsityötarvikekirppiksen yhteydessä. En varannut rahaa mukaan, koska ajattelin etten kuitenkaan tarvitse mitään enkä osta mitään... no, sitten kun osuin pöytään, jossa myytiin vanhaa hyvää leavers-pitsiä, kuulemma suomalaista (eli siis Vaasan pitsitehtaasta), niin jouduin sitten ostamaan velaksi. Sitten oli putki päällä ja menin ostamaan edullisen viskoosipalan – juuri sopiva Pikku Onnettaren kesämekoksi – ja 20-luvun tyllipitsiä pätkän tulevan mekon helmaan. Virkatut pitsikäsineet sain lahjaksi ystävältäni, todella suloiset, ehkä näillekin jokin käyttökohde löytyy.

Laatuaiheesta ehdotan lukemaan Aamulehden jutun, jossa arvostelen halpiskaupan T-paidan ja muutenkin kerron tekstiilien laadusta.

Libertyn japanihenkisiä painokuseja vuosisadanvaihteesta

Jos taas kaipaa jotain joka hetkeksi irrottaa ajattelemasta 2010-luvun mälsyyksiä, kehotan menemään pian aukeavaan Ateneumin Japanomania-näyttelyyn, jossa esitellään pohjolan japonismia 1800- ja 1900-lukujen taitteessa. Aivan mahtava. Olin suorastaan järkyttynyt siitä, kuinka mitä kotoisimman suomalaiskansallinen Pekka Halonen osoittautuukin lainanneen/inspiroituneen japanilaisesta estetiikasta! Perjantaina on aiheesta seminaari, johon voi osallistua museolipun hinnalla.

Japanilainen painoseula, jonka valmistamisessa on käytetty hiuksia!!

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä Aamulehdessä. Kopioin itselleni "Tunnista laatu" -osion. Pitäisi vielä muistaa lukea se aina kertaalleen ennenkuin ostaa mitään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Lisää ohjeita tulevassa kirjassani, kunhan se vain tulisi valmiiksi...

   Poista
 2. Asiallinen artikkeli Aamulehdessä. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvä! Olen iloinen, että tämä asia on nyt näin hyvin esillä mediassa.

   Poista
 3. Mielenkiintoinen juttu! Juuri tuollaista tietoa sitä kaipaa kun on ostamassa uusia vaatteita. Itse tosi harvoin ostan uutena muita vaatteita kuin farkkuja ja alusvaatteita. Esim. 70-luvun Marimekon paidat on kuin eilen tehtyjä, ei veny eikä vanu. On se kumma kun sellainen laatu on nykyään niin harvinaista. Vinkkaathan sitten kun uusi kirjasi on ilmestynyt :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kirja lopulta ilmestyy, lupaan tuutata trumpetteja, paukuttaa rumpuja ja ampua ilotulituksia, niin ettei kenellekään jää ilouutinen epäselväksi :D

   Kunpa vain (hyvien) vaatteiden valmistajat ymmärtäisivät kertoa tarkemmin tekemistään tuotteista. Se helpottaisi ostoprosessia huomattavasti!

   Poista