torstai 18. elokuuta 2016

Pitsijakkupuku käytössä



Meidän perhe sai kutsun Bodom-kauhuelokuvan ensi-iltaan. Eipä onneksi tarvinnut ihmetellä mitä laittaa päälle – tietenkin pitsijakkupuku, jonka keväällä ostin Kaivarin kanuunasta ja laitatin ompelijalla istuvaksi. Kyllä sinne olisi saanut mennä vähemmänkin juhlavana, mutta on hauska laittautua kun kerrankin voi. Eikä noita ensi-iltoja niin usein meikäläisen elämässä ole, että niihin suhtautuisi muuten kuin vilpittömällä innolla.

Sen verran jakkupukua piti vielä itse muokata, että käänsin pääntien liepeet auki – umpinainen pääntie ei vaan sovi minulle. Ompelin käänteet parilla pistolla paikalleen ja näin O-pääntiestä tuli V. Nappilenkki piti naamioida rintakorulla, siihen voisi toisella kertaa vaikka sujauttaa kukan!




Asustuksena oli beige käsilaukku, jota käytän arkisin kukkarona, beiget korkkarit ja pari korua. Nuo korkkarit on muuten ollut loistava ostos. On jo vuosia kun hankin ne, suht edullisesti vielä (olisko ollut jotain 60€), ja niiden ihmeellinen hyvä puoli on siinä, että ne sopivat lähes kaikkien juhlavaatteideni kanssa yhteen. Ei tarvii ikinä miettiä mitkä korkkarit laittaa juhliin.

Myös uutta beigeä kynsilakkaa Nudgesta.
Hups vihkisormus unohtui kuvasta!

Ostin jakkupuvun kanssa käytettäväksi vintagekaupasta mustan lasihelmirannekorun, mutta tulinkin sitten viime tingassa siihen tulokseen, että siitä pitää tehdäkin korvakorut. Ranteeseen kiedoin itse pari vuota sitten tekemäni kaulakorun. Oli näin ollen vissiin turha ostaa tuo rannekoru, vain kahden helmen lähteeksi, mutta kyllä Pikku Onnetar käyttää loput helmet jossain vaiheessa omiin askarteluihinsa.



Edustan sitä katsantokantaa jonka mielestä joka tilanteeseen pitää olla yksi vimpan päälle laitettu asukokonaisuus. Sama asu saa sitten esiintyä monesti, kunhan se vaan on juuri hyvä ja hieno (tietty asusteita voi vaihdella, mutta ei sekään ole välttämätöntä). Niin nyt on kokkarikokonaisuus koottuna! Kutsuja saa lähettää!

----


Sivumennen sanoen, suosittelen Nihtisillan kierrätyskeskuksen ilmaishuonetta! Sieltä löytää aivan ihmeellisen hyvää tavaraa. Viimeksi kun kävin Nihtisillassa palaveraamassa, ihan vain pikaisesti kurkistin ilmaishuoneeseen, ja sinne oli justiinsa minua varten tuotu kevyt syystakki. Kotimainen valmiste 70-luvulta, minimaalista taskun yhdessä kulmassa olevaa purkaumaa lukuunottamatta ehjä, ja juuri minun kokoani. Tiukkaan kudottu polyester-puuvillasekoite kestää pienen tihkun ja urheilullinen tyyli rimmaa hyvin sekä nahka- että kumisaappaiden kanssa yhteen. 0€, budjetti ei kärsi.

11 kommenttia:

  1. Mun täytyy lähteä elämysmatkalle tuonne kierrätyskeskukseen. Sä saat sen kuulostamaan loputtomalta aarreaitalta. Vaikka olen vähän skeptinen kyllä, yleensä en ikinä löydä kirppiksiltä mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin toimia matkanjärjestäjänä! Mukulat mukaan, kaksieuronen käteen, saavat valita itselleen jotain koko rahan edestä > talouspedagogiikka hoituu samalla.

      Poista
  2. Minulla on harkinnassa juuri beigen väristen korkokenkien hankkiminen. Olen kuitenkin pitkään mietiskellyt, kumpi olisi parempi ja monikäyttöisempi: pintanahka vai kiiltonahka. Käytän korkokenkiä lähinnä juhlissa tai harvoin "edustaessani" töihin liittyen. Yhdet kiiltonahkaiset ihanuudet löysin (minulla samat mustina, jotka sopivat todella hyvin jalkaan), mutta väri on aika tumma beige. Olen jotenkin ajatuksissani etsinyt enemmän vaaleata beigeä, joka sopisi paremmin vaaleisiin kalkkunakoipiini. Millaiset omasi ovat?

    Pitäisipä minunkin joskus käydä tuolla Nihtisillassa pyöräretkellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun korkkarini ovat itseasiassa moniväriset, useampia beigen ja karamellin sävyjä. Huono puoli tässä on, että kuviollisten vaatteiden kanssa tulee liian kirjava meininki. Mutta kirjavia juhlavaatteita minulla ei olekaan ja hyvin simppeliin mekkoon moniväriste kengät tuovat kivaa säpinää. (lisäsin tuonne blogitekstin loppuun kuvan kengistä!)

      Kiiltonahka on juhlavampi mutta vaikeampi hoitaa ja pitää kunnossa. Jos siis kenkien pitää olla se asun osa joka kohottaa juhlavuuden astetta, niin sitten kiiltonahka. Muutoin ehkä pintanahka.

      Poista
  3. Tuo on täydellinen idea, että joka tilanteeseen ois yksi hieno asukokonaisuus. En ymmärrä, miksi siihen on niin vaikea päästä. Syytän mm. naisten lyhythihaisia juhlapukuja. Pitää keksiä jotain *tyylikästä* siihen päälle, eikä koskaan löydy! Nyt ongelma on akuutti hautajaisvaatteiden kanssa.

    Just muutama viikko sitten kävin Nihtisillassa ja katselin pitkään hienoa made in Finland -takkia siellä ilmaispuolella. En sitten ottanut, kun ei ollut tarvetta, mutta olis kyllä ollut laatutavara siinäkin hintaan 0 e. Ellei sitten ollut sama takki, jonka sinä otit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jakkupuku ratkaisee hihattomuusongelman, siksi olen sangen tyytyväinen tähän löytöön! Muistan lukeneeni jo jostain 50-luvun pukeutumisoppaasta, kuinka villatakki ei missään tapauksessa sovi juhlamekon päälle, mutta harvalla kun on mitään parempaakaan siihen käyttöön niin pakko sitäkin epäsointuvaa näkyä kärsiä :D

      Periaatteessa on kaikenlaisia ihania shaaleja ja huiveja, mutta niiden kanssa puuhastelu on aivan oma taiteenlajinsa.

      Poista
  4. Hitsi, Kyläsaaren kiertis, jossa itse käyn useimmiten, on nostanut vaatteiden hintoja ihan reilusti. Se on ennen ollut Helsingin halvin, ja kun tietää, että kamaa tulee ovista ja ikkunoista, en oikein näe syytä tähän. Toki jos rahat käytettäisiin varmasti esimerkiksi palkkatuettuun työvoimaan (kuntouttavan työtoiminnan ja työkokeiluiden ylikäytön sijaan), olisin ihan tyytyväinen, mutta valitettavasti epäilen sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kierrätyskeskuksen kanssa hommia tehneenä olen tullut siihen johtopäätökseen, että hinta ei muodostu itse tavarasta lainkaan, vaan nimenomaan sen lajittelusta ja myytäväksi saattamisesta. Sekalaisen rompeläjän sortteeraaminen vaatii paljon työaikaa ja työvoimaa.

      Valitettavasti en tiedä missä määrin Kierrätyskeskuksella on palkkatuettua ja missä määrin kuntouttavaa työtoimintaa, voittoa tavoittelematon firma kuitenkin kyseessä on.

      Poista
  5. Hei Rinna, Tiedätkö saako Madras-pitsiverhokankaita ostettua enää mistään? Sinä jos kuka vastamasti tiedät jos niitä vielä on jossakin myynnissä :) Terv, Heidi Pömpelistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna Hepburnilta saa! http://www.minna.co.uk/shop/lace-fabrics
      Jossain skottilaisessa tehtaassa nuo valmistetaan, mutta heillä ei ole vissiinään omaa nettikauppaa, en ole ainakaan löytänyt.

      Poista