maanantai 24. lokakuuta 2016

Kohti uutta blogia

Olen pitkään miettinyt, että blogini pitäisi olla jotenkin helpommin ja informatiivisemmin nimetty. Nykyinen bloginnimihän tulee siitä, että perustin a-lace-diaryn yhdessä Riina Peuhun ja Emmi Jormalaisen kanssa Pitsikirjaa tehdessä. Se on sitten muovautunut minun kaikenkattavan tekstiilikiinnostuksen ja yleisen ympäristöasian kanavaksi. No nyt menin ja pykäsin wordpressiin superasiallisesti nimetyn rinnasaramaki.wordpress.com:in. Siellä on jo yksi ihan uusi juttukin, mikromuoveista lisää!

Yleisenä ohjeena bloginperustamista miettiville neuvon, että älkää helkkarissa valitko sellaista nimeä jossa on viivoja tai muuta kuin aakkosia. On todella vaivalloista vinkata puheessa että käypäs katsomassa blogiani osoitteessa a väliviiva lace väliviiva jne jne.

En nyt vielä tiedä jaanko ammattimaiset, yleisluontoiset, kenties kuivat tekstiiliasiat wordpressiin ja omakohtaisen höpsöttelyn, matkajutut ja pitsit tänne, vai miten käy. Kahden blogin päivittämisessä on enemmän vaivannäköä, mutta en sentään haluaisi luopua kirppispitsilöytöjen ym. esittelystä ammattimaista asiantuntijaprofiilia korostaakseni. Hmm! Onko lukijoilla tästä näkemyksiä?

Pitsilukijoille tässä iloksi hiljattain ostamani käpypitsinen / frivoliteettipitsinen rannekoru, jonka tekijä on Pipsa Pikkutupa. Kuvassa myös Harajuku Lace Centeristä ostettu hiuspanta muutaman vuoden takaa.

9 kommenttia:

 1. Yks tai kaks blogia, ei sillä niin väliä kunhan et höpsöttelyistä kokonaan luovu!:)

  T:Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, ei pelkoa! Luulen että poksahtaisin jos en pääsisi välillä jakamaan ns kevyempääkin ainestoa.

   Poista
 2. Mun mielestä kaikenlaiset asiantuntijablogitkin on aina kivempiä, jos välissä on myös hömpähköä juttua ja myös jotain henkilökohtaista. Kannatan siis yhtä blogia, kaikki sinne vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tietty inhimillisyys ja persoonallisuus on kyllä usein tervetullutta. Mietin tätä ankarasti!

   Poista
 3. Kahden blogin päivitys on työlästä. Tavallaan olisi kiva jos tämäkin blogi jatkaisi elämäänsä, kun täältä voi tarkistaa esim. pitseistä melkein kaiken mahdollisen. Ei silti haittaa jos jatkat vain sillä uudella. Minä ainakin luen innolla kaikki jutut, niin hömpät kuin asiatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana lukija! En aio missään tapauksessa hävittää tätä blogia, käyn itsekin täältä välillä tarkastamassa tietoja...

   Poista
 4. Luen mielelläni kaikkia postauksiasi, ja olisi vahinko, jos siirtyisit kokonaan tiukalle asialinjalle. Toki tekstiilit, eettinen kuluttaminen ja ympäristöasiat ovat minusta kaikkien kiinnostavinta, sinulla kun on niistä niin rutkasti asiantuntemusta. Vanha ja tuttu blogi löytyy varmasti jatkossakin helposti, jos haluat kaksi eri tyyppistä ja eri sisältöistä blogia. - Minna-Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. olen kyllä sitä mieltä, ja haluan tuoda sen esiinkin, että vaatteiden & tekstiilien vastuullisuudesta voi olla vakavsti kiinnostunut menettämättä niistä saatavaa iloa – joten tässä mielessä iloinen hömppä puolustaa paikkaansa jopa asiallisessa mielessä.

   Poista
 5. Kannattaa ehkä miettiä, millaista lukijakuntaa tavoittelet. Haluatko blogin olevan enemmän päiväkirjamainen, kirjoitatko ystävillesi, tekstiileistä kiinnostuneille vertaisillesi, tietopakettia vai haluatko mahdollisten työnantajien, luennoitsijoiden etsijöiden yms. lukevan sitä kuin cv:nä? Teeman selkeyttäminen saattais selkeyttää blogia, huomaan esim. että sinulla on runsaasti asiasanoja tuossa sivun reunassa. Itse pidän siitä, että blogissa on henkilökohtainen ote, vaikka se olisikin asiapainotteinen. Mutta voihan niitä päivittää ristiin, vinkata uusista jutuista kumpaan suuntaan vain...

  VastaaPoista