keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Haaveksintaa

Minulla on haave – ei kovin realistinen, mutta ties vaikka jokin osa siitä joskus toteutuisikin.

Olisi Pieni Pitsipuoti, kymmenen neliön kolo jossain tunnelmallisessa vanhassa rakennuksessa katutasossa. Pitsirullia olisi hyllyillä, laatikoissa tiskillä ja roikuisi katostakin. Pitsilaatuja olisi kaikenlaisia, maailman hienoimpia lajikkeita tietenkin - harsoisia silkkityllipitsejä, leavers-pitsiä Nottinghamista, montaa lajia ylellisen kaunista koneommeltua pitsiä, luomupuuvillaista pitsiä Japanista, vaihtuvia malleja Pitsipuodin omasta pitsitehtaasta... vain muutamia mainitakseni. Piirongista löytyisivät käsintehdyt pitsit, rouheista pellavapitseistä ja virkkauksista hienoimpiin silkkisiin antiikkipitseihin.

Yhdellä seinustalla olisi tarvikkeita pitsintekijöille; pienimpiä virkkuukoukkuja, hienoimpia lankoja, nauhapitsinauhoja, nypylöitä, eri kokoisia neuloja. Ikkunassa olisi vaihtuva opetushenkinen (mutta tietenkin silmiähivelevän kaunis) asetelma pitsitekniikoista ja -historiasta pienten selitystekstien kera. Ehkä myös muutama läpikuultavan siro pitsimekko ompelijoita inspiroimaan.

Pitsipuodissa järjestettäisiin kursseja ja käsityötapahtumia kaiken tasoisille käsityönystäville. Puodista saisi myös ainakin parina iltana viikossa teetä ja kaakkua, ja lueskeltavana olisi kuluvan kuukauden muotilehtiä menneiltä vuosikymmeniltä.

Saisinkohan tähän jotain yritystukea tai starttirahaa :D ?

12 kommenttia:

 1. Jos johonkin niin sinun Pieneen Pitsipuotiin pitäisi saada kaikki mahdolliset avustukset ja rahoitukset! Se tekisi maailmasta paremman paikan <3 Tulen sitten heti ensimmäisille kakkukesteille!

  VastaaPoista
 2. Minustakin juuri tällaisten puotien pitäisi saada kaikki tuet ja starttirahat, ne kaikki itseään toistavat "järkevät", suuret ja ketjuttuneet myymälät on jo nähty.

  VastaaPoista
 3. Minusta saisit ainakin vakioasiakkaan!! Pitsikirjalle kiitos; täältä löytyy yksi pitsihullu ja Pitsikästä opinnäytettään kirjoittava nainen! :)

  VastaaPoista
 4. Ihana unelma. Tulisin ehdottomasti asiakkaaksi.

  VastaaPoista
 5. Uskon ehdottoman vakaasti että juuri tämmöiselle saa yritystukea.

  Tai ainakin ehdottomasti pitäisi saada.

  VastaaPoista
 6. Apua, näen itseni jo vakioasiakkana... tällainen pitsipuoti NIIN palvelisi mielenterveyttäni. Itse en tosin voisi koskaan kyseisentapaista liikettä perustaa, ajaisin sen konkurssiin ottamalla kaikki valikoiman pitsit omaan käyttööni. :DD

  VastaaPoista
 7. Jooooooooo! Ehdottomasti ja minäki olisin kantis ja voisin olla vaikka kiire-apulaisena kun sellaista kuitenkin silloin tällöin tarvitaan;)

  VastaaPoista
 8. Voi ihanuss, mikä vastaanotto! Olen pyöritellyt haavetta päässäni kuin jotain stressilelua, enkä aio sitä unohtaa. Pitäkää silmät auki sopivan liiketilan varalta! Lainaan sitten kommenttejanne puoltavina lausuntoina starttirahaa hakiessani :D

  VastaaPoista
 9. Ilman muuta haet tukea ja perustat tuon putiikin ennekuin joku muu tekee sen. Pitsikirjasi on IHANA: niin kivoja malleja ja hurjan paljon tietoa kans. Olet asiantuntija, sinun se putiikki pitää panna pystyyn!

  VastaaPoista
 10. Kiitos tuike! Ja Ellu myös (toivottavssti esittelet pitsikkään opinnäytetyösi blogissasi, kunhan se valmistuu).

  Olen aivan tempautunut Pitsiputiikki-ideaan - mitetin, voisiko tehdä jonkinlaisen liikkuvan Pitsipuutiikin, joka ei vaatisi heti kiinteää tilaa. Suunnittelu jatkuu...

  VastaaPoista
 11. Pienen kurkistuksen Pitsikkäästä opinnäytteestä voi käväistä jo katsomassa. Parempaa esittelyä luvassa varmasti myöhemmin. :)
  Ja vielä suurensuuri kiitos Pitsikirjasta ja tietenkin tästä blogista! Ihan parhautta!!

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihanalle, juuri sellaiselle paikalle jossa voi käydä ihastelemassa kaikkea kaunista ihan vain aikansa kuluksi ja toki myös tekemässä hankintoja alati kasvavaan ompelutarvike-varastoon. Siellä varmasti kuluisi tunti jos toinenkin muiden asiakkaiden kanssa pitseistä rupatellessa.

  VastaaPoista