sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Wear lace everyday II

Vähän lisää ajatuksia pitsiin pukeutumisesta: Pitsikaulukset, pitsisukkahousut ja juhlapukeutuminen.


Pitsikauluksia löytyy kirpputoreilta edullisesti. Pitsikaulus näyttää vintage-henkisen tyylikkäältä mekon päällä (kuten Helmi otsalla -blogin kuvassa yllä), mutta voi alkuunsa olla hieman liiallisen tuntuinen. Niinpä pitsikaulusta kannattaakin kokeilla osittain toisen paidan alle. Ja siihen vielä päälle jokin neule, jos edelleen pitsi tuntuu hyökkäävän esiin. Pienikin pilkahdus pitsikaulusta somistaa asun kuin asun.


Eek! En taida ruveta muotibloggaajaksi, olen mielummin
vain
kameran takana kuin sekä edessä että takana.

60-luvun virkattuja, napilla kiinnitettäviä pitsi-irtokauluksia on paljon liikkeellä, mutta niiden ongelma on ajan muodin mukainen pieni pääntie, joka näyttää turhankin ahtaalta tämän päivän asun kanssa. Kokeilemisen arvoista on napittaa yhteen kaksi osapuilleen samankokoista kaulusta, jolloin pääntie avartuu mukavaksi. Erimallisten kaulusten yhdistäminen tuo asuun tiettyä surrealistista vivahdetta, josta joko pitää tai sitten ei...

Ennemuinoin pitsikaulukset kiinnitettiin asuun nuppineuloilla, onneksi hakaneulat on keksitty!


Pitsisukkahousut

Kevään muotijuttu taitavat olla pitsisukkahousut (ohessa kuva Anna Suin viime syksyn mallistosta). Suosittelen niitä kaikille, jotka ovat napakassa kosketuksessa sisäiseen pikkutyttöönsä. Mustat ja tummasävyiset ovat helpoimmat useimmille, vaaleat tai kirkkaat sävyt paksuntavat jalkoja ja ovat tyylillisestikin vaativia. Mukavana poikkeuksena ovat ihonväriä lähentyvät pitsisukkahousut, jotka eivät kiinnitä liikaa huomiota ja sopivat yhteen lähes minkä vaan kanssa.

Ostin syksyllä mustat pitsineulesukkahousut Pariisista (huom! italialaisesta sukkakaupasta, näin yksissä sukkahousuissa kahden muotimaan henkäys!). Suunnitelmissa on ommella mustapohjaisesta kukkakankaasta kesämekko sukkahousujen kaveriksi. Burgundinpunaiset tai ruskeat pitsisukkikset kävisivät ehkä samoja sävyjä toistavan ruudullisen jakkupuvun seuraan hieman Vivienne Westwoodin hengessä. Ja yksinkertaisen pellavamekon kanssa ne kävisivät myös.

Juhla-asussa pitsi on tietenkin paikallaan. Ja mitä enemmän, sen juhlavampaa. Pradan syys2008-kokoelma toi selkeälinjaiset kokopitsiset mekot, hameet ja jakkupuvut muotiin (hieman varhaisen 1960-luvun hengessä), jossa ne ovat myös pysyneet.

Rikkumaton pinta antaakin pitsille tilaa olla oma koristeellinen itsensä sortumatta pikkusievyyteen. Kokopitsinen, mahdollisimman yksinkertainen mekko vaatii hieman uskallusta, mutta on tyylikäs. Kapea helma on tyylimielessä helpompi kuin leveä. Asusteet, hiukset ym. pitää sommitella äärimmäisen yksinkertaisuuden ja niukkalinjaisuuden mukaan. Muistakaa vain täyden eleganssin saavuttaaksenne laittaa alle alusmekko, toisin kuin Pradan näytöksessä!

3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Tuo viimeinen idea on muhinut minunkin mielessäni: simppeli kotelomekko pitsiä.

    VastaaPoista
  3. Kävin eilen Eurokankaassa (helsingissä), ja siellä oli aika mukavannäköisiä pitsikankaita tarjolla (ja aika rumia myös, mutta niitä on aina).

    VastaaPoista