maanantai 28. toukokuuta 2012

Minna Hepburn jatkuu...


Kahden lapsen äidillä, joka pyörittää omaa vaatemerkkiä riittää kiirettä. Vastaillessaan simultaanisti shoppailijoiden ja minun kysymyksiini hän huokaiseekin, että ei ehkä olisi ryhtynyt koko hommaan, jos olisi tiennyt kuinka paljon työtä siinä on. Saman lausahduksen olen muuten kuullut useampien omaa vaatemerkkiään tekevien yrittäjien suusta! Mutta onneksi hän aloitti puuhan, sillä sen lisäksi että Minna-vaatteet ovat ihania, on tämäntapainen tuotanto ainoa realistinen tapa turvata pitsiteollisuus sen syntyseuduilla.


Lisäksi arvostan sitä, että ylijäänyt leikkausjäte hyödynnetään. Kuulemma nykyään tuotanto on jo niin laajaa, että ihan joka tilkkua ei voida hyödyntää. Mutta lähes kaikki leikkuujäte säilötään suuriin tynnyreihin ompelustudiolla, ja käytetään vaatteiden koristeluun tai koruiksi.


 Tässä on kai käynyt selväksi, että fanitan Minnaa ihan kympillä. Jos nyt jotai pientä valitettavaa pitää keksiä, niin se on Minna Hepburnin kaavoituksellinen viehtymys kimonohihoihin (siis hiha ja etu/takakappale samaa palaa).  Ne eivät sovi kaltaiselleni alaspäin levenevälle vartalomallille.


Kysyin Minnan vinkkiä epäröiville pitsipukeutujille. Hän suosittelee modernien elementtien yhdistämistä pitsiin, esimerkiksi valkoisen herkän pitsimekon kaveriksi mustaa nahkatakkia, jolloin lookista ei tule "overkill". Minna itse on mallistonsa paras mannekiini, edellisessä postauksessa nähty romanttinen toppi farkkuihin yhdistettynä ei näytä mitenkään ylenpalttiselta. Tällä hetkellä parhaiten myyvät Minnan häämalliston vaatteet, joissa yhdistyvät materiaalin romanttisuus ja koristeellisuus elegantin yksinkertaisiin malleihin. Ja niitä voi pitää häiden jälkeenkin, toisin kuin hääpukuja yleensä.Nyt Minna-vaateita saa Armoire-putiikista Helsingistä, mutta Minna suunnittelee oman kaupan avaamista Suomeen. Vaatteitahan saa jo nyt nettikaupasta, ja mikä hienointa, myös pitsikankaita kotiompelijoille! Tulevaisuuden haaveena on ottaa yhteyttä nyplääjiin, ja suunnitella eksklusiivinen käsintehtyjä brysselinpitsejä sisältävä mallisto. Toivon menestystä Minnalle, näitä pitsi-ihanuuksia ei voi olla rakastamatta!


Kaksi ylintä kuvaa Armoire-putiikista Helsingistä, loput Minnan.

ps. vinkki pitsiverhoja (pitsiverho, pitsiverhot, pitsiverhoon) etsiville, joita googlesta blogiini tulee viikossa yli tusina - Minnan nettikaupan pitsikankaista saa ihanat pitsiverhot. Pitsiverhoiksi ne on alunperin suunniteltukin! Ylläoleva kuosi "Kerry" on oma suosikkini.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että kirjoitat lisää! Arviosi perusteella satsaan varmaan seuraavaksi Minnan leninkeihin hullaantumiseen.

    VastaaPoista
  2. Ne on aika hullaannuttavia, kertakaikkiaan. Mut mä taidan säästää ja tilata vaan pitsikangasta Minnalta.

    VastaaPoista