sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Lisää kokemuksia Vaatelainaamosta


Poseeraan tässä pölhöine ilmeineni Vaatelainaamosta lainaamaassani viskoosikukkamekossa ja vastaostetussa brodyyrialushameessa. Pukeuduin tähän yliromanttiseen, varhaisen 90-luvun henkiseen asuun menneellä viikolla, kun aloitin luvun "Vaateteollisuuden ongelmat lyhyesti" kirjoittamisen. Kaipasin nimittäin jotain piristettä erittäin synkän aiheen vastapainoksi. Menin vieläpä kirjoittamaan kahvila Villipuutarhaan, varmistaakseni henkisen tasapainoni. Viipale Ellen Svinhufvud -kakkua hälventää sankankin maailmantuskan.


 Vaatelainaamo ja Project 333 eivät täydellisesti osu yksiin, ainakaan minun tapauksessani. On nimittäin hankala tuoda valmiiksi mietittyihin asukokonaisuuksiin jokin täysin uusi elementti, se usein sotkee koko jutun. Esim. pitkä, hopekimaltein koristettu puuvillamekko sopi mahtavasti yhteen beigen neuleen kanssa, mutta mekko kurkki typerän näköisesti pitkän takin helman alta. Lyhyemmän takin kanssa se sopi, jos pidin takkia auki, ja sittenkin jouduin kaivamaan esiin valkoisen pitsikaulahuivin kokonaisuutta tasapainottamaan. Kuva mekosta ja neuleesta tuossa alempana -->


Ongelmaa ei varmaankaan olisi, jos käyttäisi farkkuja, sillä niidenhän kanssa sopii melkeinpä mikä vaan yläosa. Hameet ovat ehkä sitten joustamattomampia, mitä tulee vaatteiden yhdistelyyn (enpä ole ennen tullut ajatelleeksi näin!). Oli miten oli, farkkuja tuskin hankin.

Olen käyttänyt Vaatelainaamon tarjontaa paikkaamaan romanttisten itsensähemmotteluvaatteiden puutetta tämänhetkisessä vaatevalikoimassani. Jotenkin kimaltelevat, kukalliset tai silkkiset vaatteet vetoavat nyt kovin. Odotan jo ihan liekeissä kevättä, niin pääsisi lainaamaan ihania kenkiä!Tässä vielä kuva söpöstä pitsimekosta, jonka lainaan joskus keväämmällä. Se oli niin nafti käsivarsista, että alle ei mahdu minkäänlainen lämmittävä aluspaita, joten näin kylmillä en viitsi vaivautua lainaamaan. Mutta sitten joskus, kunhan ihana kevät koittaa!!

6 kommenttia:

 1. Ha! Kiva kun valotat oman tyylin saloja kuvien kera :) Itsekin käytän paljon hameita ja totta tosiaan, niiden kanssa tuota vaatteiden yhdistelyä pitää jotenkin miettiä enemmän. Tai siis toi on niin totta, mitä sanoit tuosta takin helman pituudesta! Itse tahtoisin melkein nilkkapituisen takin sekä ihan lyhyen, korkeintaan ylälantion peittävän takin. Niiden kanssa hameenhelman pituutta, tai siis sen vääränlaista vilkkumista, ei tarvitsisi miettiä.
  Ongelmallista pukeutumisesta tekee usein se, että tykkään myös käyttää farkkuja. Minulla onkin melkein erikseen "hamepaidat" ja "housujen kanssa käytettävät löllöpaidat". Pitää selkeesti siis siirtyä mekkoihin, niin ei tarvitse miettiä näin paljoa ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos kiinnostaa! harvemmin tulee kuvailtua omia asujaan, mutta nyt kun muutenkin kirjotian vaatteista, tuli mieleen.
   Odotan kevättä niiiin kiihkeästi, jo senkin takia, että voisin ottaa käyttöön lyhyen jakkumaisen takkini. Se tosiaan sopisi joka helman mittaan. Talvi ja tyylikokeilut ei vissiin ole paras yhdistelmä.
   Mekot on kyllä parhaita! Vain yksi vaatekappale, ja on jo täysin puettu. Jos tekisin saman tempauksen kuin tavarataivas-dokumentin thenyt poika, valitsisin ekana tavarana pitkähihaisen mekon.

   Poista
 2. Blogissani on sinulle tunnustus, kiitos inspiroivasta ja mukaansa tempaavasta blogista!

  VastaaPoista
 3. Moi,

  Kivat yhdistelmät. Ihmettelen kuitenkin, miten voit harkita vaatelainaamon hintoja:

  jos olet ihan perusjäsen, hinta puoli vuotta on 160€ ja vain 2 tuotetta lainaan: 80€/1 tuote/1 viikko. KALLISTA! Suurin jäsenmaksu: hinta puoli vuotta 460€/4 tuotetta lainaan/2 viikkoa per tuote. Tuolloin yhden tuotteen lainahinta on 115€?!

  Osta sama tuote omaksesi jopa halvemmalla esim. Outlet.fi:stä, Designshopotulet.comista, jokaiselta tuottajalta suoraan, Turussa kauppiaskadun vaatehtimosta, Tampereella vaikka Super Mukava jne! Myy se sen jälkeen esim. tori.fissä tai huuto.netissä. Säästät! Ja voit kauemmin nauttia tuotteestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, minulle on nimenomaan suuri etu, että en joudu ottamaan näitä vaatteita omikseni! Käytin paljon aikaa ja vaivaa heivaamalla vaatekomerostani kaiken ylimääräisen veks, sellaisen, jota voi käyttää vain jossain tietyssä asukokonaisuudessa tai muuten vain tuli pidettyä harvoin. Vaatelainaamo on tähän saumaan juuri täydellinen palvelu.

   Jo ajatus siitä, että rupeaisin osto-myynti-rumbaan on tosi väsyttävä.

   Vaatelainaamon perusjäsenyys on tosiaan 160 e / 6kk, eli siis 160 e jaettuna 26 viikolle = 6,16 euroa viikko, eli 3,8 euroa per lainattu tuote. Jos kutakin lainattua tuotetta käyttää lainausviikon aikana kolme kertaa, kertakäyttöhinnaksi jää aivan järkevä 1,26 euroa. Ei niinkään kallista, ja todella vaivatonta!

   Poista