sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Fidan tyyli-ilta & muuta kevyttä vaihteeksi

 Viime viikolla käväisin Aamukahvilla-blogin kirjottajan Henriikan ja Outi Pyyn järjestämässä Fida Tyyli-illassa. Tapahtuman pointtina oli antaa ideoita kierrätysvaatteiden käyttöön omassa tyylissä. No minullehan se on tuttua, mutta halusin silti uteliaisuuttani käydä hengaamassa muotiväen joukossa! Tarjoilut oli jees, mm. Laitilan limonaadeja!

 Keskustan putiikki-Fida oli sisustettu eriparisilla tuoleilla esityksen kuuntelupaikaksi. Kummitoimintavidoen jälkeen Outi ja Henriikka esittelivät vaatekulutuksen ongelmia, erityisesti jätteen määrää ja sen käsittelyn ongelmia. Mm. Fidalle lahjoitetuista vaatteista peräti 15% on ihan roskaa ja 40% 2-laatua, jota ei voi laittaa myymälöihin myyntiin (ÄLKÄÄ OSTAKO HUONOLAATUISIA VAATTEITA; NIISTÄ EI OLE KELLEKÄÄN ILOA!!).

Pyy loitsii kansaa lumoutumaan kierräytsvaatteiden iloista.


Pyy ja Henriikka olivat valinneet pari rekillistä mielenkiintoisimpia vaatteita ja ne samoinkun kaikki muukin oli -20%. Itse kyllä tyydyin ostamaan vain kolme kiiltokuvaa... ainoa vaate jota tällä hetkellä tarvitsisin on siistit, neutraalinväriset ballerinat kesäksi.

Kaiken kaikkiaan mainio tapahtuma, toivottavasti sille järjestetään jatkoa. Ensi kerralla voisi järjestää vaikka kilpailun, jossa osallistujien pitää muodostaa tyylikäs asukkonaisuus kierrätysvaatteista, ja parhaaksi äänestetty saa lahjakortin!

 Lopuksi hieman muotikuvia viime viikolta:

 Kokomustaa, paitsi ruskea käsilaukku ja käsineet. Musta on hyvä varhaiskevätväri, koska se nappaa pienimmätkin auringonsäteet lämmittämään.

Samujin raitamekko vaatelainaamosta, Jane Marplen neule ja tähän piti napata käsilaukuksi kori, koska ylemmän kuvan käsilaukku ei vain sopinut. Saappatkaan eivät ole täydellinen match, mutta menettelee.
 
Haastatteluhommia taas, tällä kertaa kävin kyselemässä Greenpeacelta heidän Detox-kampanjastaan. Ja tietenkin jakkupuku päälle. Tummanharmaanvihreät sukkikset sopivat kävelypukuuni ehkä ruskeita paremmin ja kaivelin huivikätköstä väreihin sopivan silkkisen kuviohuivin. Olen lipsunut Project 333:n vaatemäärästä, vaihtelen alvariinsa huiveja ja koruja - jotenkin on talvella valitut vaatteet eivät tunnu sopivan kevääseen enää ollenkaan.

5 kommenttia:

 1. Voi, olis ollu niin kiva päästä tonne mukaan, mutta ilmottautumisaika oli menny jo, kun huomasin kyseisen tapahtuman. Toi neuletakki näyttää aivan ihastuttavalta :) Pitääkin laittaa sulle mailia tässä lähipäivinä, että miten ensimmäinen kuukausi Project 333:sta on mennyt. Huomasin että itsekin olen vähän lipsunut tuossa vaatemäärässä.. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, odotan innolla meiliäsi!

   Toivotaan, että Henriikka ja Outi (ja Fida) järjestävät uuden vastaavan, se oli mainio pikku muotitapahtuma. Suosittelen, jos tilaisuus tulee.

   Poista
 2. Vähän nyt ohi aiheen, mutta mulla on edelleen pieni ongelma asioida Fidassa (vaikka valikoimat usein houkuttaiskin) sen jäljiltä, että tietääkseni Fidan kautta rahoitettiin Älä Alistu -kampanjaa, jonka sanoman kanssa en voi mitenkään päin olla yhtä mieltä. Tämän aasinsillan kautta tulikin mieleeni noin yleisellä tasolla, että pidätkö olennaisena osana eettisiä kulutusvalintoja sitä, millaisia asioita jokin firma tukee/ei tue (niiden lisäksi, jotka suoraan liittyvät firman liiketoimintaan, kuten palkkataso jne.)?

  Itse heräsin miettimään koko yhteyttä vasta tuon Fidan kautta. Sen jälkeen olen kiinnittänyt huomiota mm. siihen, missä ja miten eri firmat mainostavat ja minkälaisin viestein. Jos mainos, sen asiayhteys tai sanoma epäilyttää tulee heti tunne, että en voi kyllä hyvällä omallatunnolla ko. liikkeestä mitään hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, en ole ollut tietoinen tuosta Älä alisu -kytköksestä. Se kyllä tökkii ikävästi. Noin yleisesti en ole joutunut juurikaan pohtimaan vaatelähteideni "henkisiä" kantoja, olen keskittynyt eko- ja palkka-asioihin toistaiseksi. Minkään suosikkituotemerkkini mainonta ei ole onneksi hypännyt silmille epämiellyttävässä yhteydessä, ei ainakaan muistu mieleen!

   Poista
 3. Ajauduin jostain tänne blogiin, ja aiheen ohi on kommentoitava, että vaikka itse kannatinkin Älä alistu-kampanjaa, niin täytyy korjata, että Fida siinä ei ole ollut mukana. Että ei kun Fidalle asioimaan vaan edelleen...

  VastaaPoista