maanantai 14. lokakuuta 2013

Vintageneuleisia hemmottelukuvia

 
Viime aikoina olen piinannut uskollisia lukijoita puisevilla kuituselostuksilla ym., nyt hieman hemmottelua vaihteeksi. Kuvasin siis hauskimmat kuvat poislahjoittamistani vanhoista neulelehdistä, hieman muoti-inspiraatiota ja eleganssia olkaa hyvä!



 On niin tyylikästä että melkein kadehdittaa!

 Unelmien neulemies. Tyylikäs ja moderni, mutta halattavan pehmeä villapuserossaan.

 Unelmien neulemimmi 60-luvulta, valmiina kellahtamaan heinäladon pehmeille oljille...

 50-luvun neulekaunotar Ruotsista. Upeat vihreät nahkakäsineet - ja mikä epätavallinen väriyhdistelmä: vaaleansininen ja vihreä.


Samaisesta lehdestä tyyliä ja eleganssia ja huoliteltu jakku.

Ylemmän kuvan kaulus on mielestäni aivan ihastuttava. Alemmassa taas viehättää söpön pilkkuhuivin yhdistäminen maskuliiniseen yksinkertaiseen neuleeseen.


 Railakasta kuvien asettelua 60-luvulta.

 Tallinnasta ostettu harvinaisuus: neuvostoliittolainen neulelehtinen.


 Jotain sekä herra- että neitipuoliselle toverille.

 Neulepitsimalleja saksankielisestä neulelehdestä. Toisiksiylin oikeanpuoleinen viuhkamalli olisi upea neulemekon reunassa.

Vielä kaavamainos. Saisinkohan pikku onnettaren pitämään valkoisia käsineitä kesäisin? Näyttää niin söpöltä!

9 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ylimmässä oikeanpuoleisessa kuvassa on tummansininen ja turkoosi. Olen miettinyt, miltä ne näyttäisivät yhdessä. Suuri turkoosi huivini kun sattuu valmistumaan keskelle tummansinisiä vaatteita. Hyvin sopii.

    Johonkin ovat kirppareilta hävinneet ihanat laatikkomaiset ja levenevät takit. Kerran raskaudenjälkeisessä omaan vartaloon palaamisen tilassa vihasin A-linjaista kamelinkarvatakkiani niin, että myin sen pilkkahintaan pois. Nyt harmittaa. Toisaalta parkatakkini lämmittää kivasti ja sopii tähän arkiseen meininkiin ihan hyvin.

    En muuten ole ollenkaan pahastunut insinööripäivityksistä, mutta aina vain ei ehdi kommentoida, vaikka ajatuksia syntyisikin. Ainakin lyocellista syntyi montakin ajatusta. Minusta siinä on materiaali, joka kestää pesua aivan loistavasti ja laskeutuu hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tummansininen on ihanan joustava väri, sen kanssa sopii melkein kaikki. Ja syventää kauniisti muiden sinipohjaisten värien sävyä.

      Hyvä että myös insinööripäivitykset uppoavat! En malta lopettaa asioiden tutkimista, vaikka kirja on jo valmis, joten niitä on luvassa lisääkin. Minulla ei ole muita lyocell-vaatteita kuin yksi puoliksi puuvillainen, puoliksi lyocellinen paita, kokemukset kyllä kiinnostavat.

      Poista
  2. Oi oi oi, mulle heti se vaaleansininen pusero Feminas Stickbokista vuodelta 1951! Samoin Kesäilta-kuvassa on kivoja lyhyitä neuleita. En ymmärrä, miksi kaupoissa on vain sellaisia pyllyn päälle yltäviä, jotka sitten näkyvät lyhyen takin alareunasta. No, minäkin löysin toiveneuleelle tekijän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyinen muoti, jossa sisäneuleet ovat pitkiä, roikkuviakin, ja ulkotakit lyhyitä ja kittanoita johtaa välillä hieman kummallisiin siluetteihin. Minä haluaisin myös kesäilta-kuvan kaltaisen vyötärön :)
      Onnittelut neulojan pyydystämisestä!

      Poista
  3. Tuo kirjoneuleinen kaarrokeneulepusero tuo mieleeni ne monet itse neulomani Revontuli-villapaidat. Revontuli-paidan kirjoneuleideahan juontaa juurensa ruotsalaisesta Bohus Stickning-neulontaosuuskunnasta sekä islantilaisista kaarrokeneulepaidoista.
    Pitsit ovat ihania! Olen neulonut useita pitsihuiveja kuningatar Viktorian aikaisilla malleilla sekä myös mm. islantilaisilla perinnemalleilla. Tällä hetkellä on puikoilla perinnemalli, johon tulee neuloksen reunaan virkattu Venetsiamallin pitsi. Tästä blogikirppiksestä löysin muuten ihanan pitsihamosen: http://valkoisentalonsalonki.blogspot.fi. Kannattaa kurkata tuonne, jos on pitsifanaatikko kuten minä tai asiallisemman retrotyylin kannattaja tai vaikkapa 60-luvun marimekoista unelmoiva.
    Vielä noista 60-luvun miesten vaatteista: veljelläni oli joskus musta-valkokuvioiset housut (olisiko olleet jotain kukonaskelkuviota?). Housutyyli miehillä oli tuolloin lahkeiden suuntaan voimakkaasti kapeneva. Ja kävikin sitten erään kerran veljelleni niin, että kumartuessa nuo pöksyt - piuks - takasaumasta kokonaan ratkesivat. Oli siinä naurussa pitelemistä.
    t. Pitsitäti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista Pitsitäti! Bohus Stickning on minulle uusi tuttavuus, islantilaiset kirjoneulevillapaidat kyllä tuttuja. Paitsi että nyt kun tarkkaan musitelen, luulenpa että eräässä 50-luvun Kotiliedessä oli juttua juuri tuosta Bohusista. Jos kyseessä on sama, sinne vietiin suomalaista villaa hienojen neuleiden raaka-aineeksi. Pitääkin etsiä kyseinen lehti varastoistani esiin! Kiitos myös linkistä, ja nauruista!

      Poista
  4. Vaatekauppojen takkimalleihin perehtyneenä täytyy sanoa, että Samujin a-linjainen kaulukseton takki on todella lähellä toisen kuvan takkia. Maskuliininen neule ja huivi iski minuun ispiraatiokuvana. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samuji tuntuu useinkin poimivan ideoita 60-luvun vaatteista, kuitenkin niin ettei niistä tule retrofiilis. Ole hyvä, on ilo inspiroida!

      Poista
  5. Hei! Mistä lehdestä (ja numerosta) on tuo Kesäilta-kuva? Tarttis neuloa just tuollainen takki :)

    VastaaPoista