maanantai 11. marraskuuta 2013

Terveisiä Tokiosta!

Katsutaro Annex Ryokanin huone ja asukkaat yukatoissa.

Pääsinpäs lopulta Tokioon, vaikka matkalla oli esteitä. Lentokoneen moottorissa oli salaperäinen vika, ja sitä koitettiin ensin korjata 6 tuntia. Lopulta korjaajat luovuttavat keskiyön tienoilla ja koko lento peruttiin. Matkustajille järjesteltiin vaihtoehtoisia lentoja, meidän meni seuraavan pävän iltana Pekingin kautta. Parin vuorokauden unenpuutteeseen kun lisää jetlagin, niin tunnelma on jo kerrassaan surrealistinen. Mutta lopulta päästiin Tokioon ja ryokaniin (majataloon) ja nyt alkaa olla jo ihan virkeä olo taas.

Olen jo ehtinyt taltuttaa pahimman sushin, tempuran ja misokeiton himon. Kuvassa eräänlainen vapaamuotoinen sushiannos, en muista oikeaa nimeä: merenelävien ym. alla on sushiriisiä.

Nipporin "kissaportaat", jotka johtavat kauppakujalle. 
Tässä maleksii aina kissa tai pari. 

Temppeli ja pyykit.

Majatalo on Nipporin kaupunginosassa, joka on ollut minulle aiemmin tuttu vain kangasostopaikkana. Rautatieaseman pohjoispuolella on nimittäin "Textile town", kangaskauppojen keskittymä. Radan eteläpuolella on viehättävää temppelien kirjomaa matalaa asuinaluetta, lukuisine pikku puoteineen ja charmikkaine pikkutaloineen. Joukossa on mm. perinteisiä puisia taloja.Oma ihanuutensa ovat pikkuruiset katupuutarhat, lähes joka talon nurkalla on vähintääkin muutama ruukku, parhaassa tapauksessa niitä on kaikenlaisia erikokoisia päällekkäin ja vielä pieni kala-allas koristamassa.

Nämä ä-lyt-tö-män hienot kissasukkahousut jätin valtavalla henkisellä voimainponnistuksella ostamatta, koska niitä oli vain yhtä - minulle liian pinkeätä - kokoa. Värikin olisi ollut täydellinen... Huokaus!

PS. Apua, lukijoiden määrä on nyt ylittänyt 150! Kiitos, mutta arvaatte varmaan, että en ottanut tänne mukaan arvontapalkinnoksi lupaamaani pitsiliinaa... sopiiko, että pidän arvonnan vasta matkan jälkeen, ja hankin lisäpalkinnoksi jonkin mielenkiintoisen tuliaisen Tokiosta?

4 kommenttia:

 1. Eksyin tänne "ohikulkumatkalla" ja jäinkin asukiksi blogiisi- se on pirtsakka tuulahdus erilaisuudellaan verrattuna blogeihin joissa yleensä luuhaan. Ja Tokio- kuullostaa eksoottiselta matkakohteelta- kerrothan sieltä kuulumisia lisää meille kiinnostuneille? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa mukaan! Lupaan kertoa tokionkuukauden varrelta lisääkin kuulumisia (tein koko kesän kirjaa enkä ehtinyt lomailla juuri lainkaan, nyt ollaan koko perhe 'kesälomalla' täällä kaukana!).

   Poista
 2. Aivan ihanat sukkikset! Ja aivan ihanaa sushia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Minusta on kirkuva vääryys, että täältä löytää minun koossani vain äärimmäisen tylsiä mustia sukkiksia. Ainakaanen ole vielä osunut mihinkään muuhun sukkahousutyyppiin yhtään isommassa koossa. Mutta onneksi voin lääkitä harmiani sushilla!

   Poista