torstai 12. helmikuuta 2015

Tänään Hyvinkäällä & talven P333

Luennoin tänään 12.2. Hyvinkäällä Hyvän mielen vaatekaapista Laurean Helene-auditoriossa, klo 17.30 alkaen, maksaa 5 euroa. Jos ette pääse Hyvinkäälle, vilkaiskaa ainakin Kuningaskuluttaja-ohjelmaa kahdeksalta illalla!

Luentoa varten piirsin kuvan talven P333-vaatekaapistani, yllä. 37 vaatetta + korut, jotka esittelin pari postausta takaperin. Varsinaisia vaatteita tarvitsee aika niukasti, kun asusteita on useaan eri fiilikseen ja käyttöön: parempi neljät käsineet kuin neljä mekkoa. Käsineet menevät pienempään tilaankin.

Kovin on hillityn väristä, huomaan jo kevättalven värinkaipuun hiipivän kohti. Aloitinkin ompeluprojektin, jonka pitäisi auttaa asiaan. Aion tehdä ah niin ajankohtaisen rennon jättihuivimaisen viitan, mutta toisin kuin monissa näytöksissä, ei tekoetnisellä kuvioinnilla vaan valkoisen ja sinivihreän kirjavasta tweedistä. Sen kaveriksi tulee samasta kankaasta mekko, ja suunnitelmissa on vuorittaa molemmat silkillä ultimaalisen ylellisyysolon saavuttamiseksi. Oikeanväristä silkkiä vaan ei ole vielä löytynyt. Tai siis löytyi Villisilkistä, mutta 145 euron metrihinta oli liian kova, kun viittaan uppoaa kangasta metritolkulla. Etsinnät jatkuvat!

7 kommenttia:

 1. Itse olen kova hikoilemaan (hikoilen liikunnallisen ammatin vuoksi ja koska asun niin landella, että vaatii liikuntaa = lumitöitä lähteä kotoa).

  Normaalipäivänä kuluu vaatetta:
  - aamulla yökkäri (joutuu usein pasuun yöhikoilun vuoksi)
  - kerrasto navettahaalarien alle ja alushousut ja rintsikat (pesuun navetan jälkeen, eukko suihkuun)
  - puhtaat alkkarit/rintsikat, usein farkut ja pitkähihainen teeppari (kirjanpitotöitä, kotitöitä, kaupassakäynti yms. tässä asussa)
  - hevosten liikutus (puhdas kerrasto ja sukat) ratsastuspökät ja flanellipaita sen pitkähihaisen teepparin päälle), taas on hikoiltu kerrasto ja alkkarit.
  - jos mennyt aikaa paljon, niin samalla kerrastolla navettaan (ridapökät ja flanellipaita vaihtuu haalariin)
  - suihkun jälkeen taas farkut, puhtaat alkkarit ja teeppari.

  Käytän normipäivänä 3-kerrastoa, 3-alusvaatteet/sukat, usein flanellipaita on hevosenkuolassa samoin paidat ja farkutkit pesuun joka toinen/kolmas päivä.
  Haalarit ja rdapöksyt menee pesuun kolmen päivän välein (muuten ne seisoo "paskasta" itsekseen.

  Vaikka pesen lähes päivittäin kerrastopyykkiä, kuvaamasi vaatemäärä ei riitä omassa elossani, ei mitenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvassa ei siis ole kaikkia vaatteitani - käytän kyllä alusvaatteita! 37 on laskettu The Project 333:n mukaan, eli ulkopuolelle jäävät alusvaatteet, sukkahousut, yöpuku ja varsinaiset urheiluvaatteet (balettikamat, uimapuku ja lenkkeilyvaatteet minun tapauksessani). Voi olla, että

   Poista
  2. Että sinulla ei ole saman metodin mukaan laskettuna yhtään enempää vaatteita kuin minullakaan. Sitäpaitsi siinä ei ole mitään vikaa, jos todella käyttää vaatteitaan ja niitä on runsaasti oikean tarpeen takia!

   Poista
 2. Öh no mulla on ns.pikkumusta (hautajaisista...yökerhoon), siihen sopivat kengät ja kashmir neule.
  Pellavamekko 50-luvun tyylinen, menee kaikki kesäjuhlat.
  Silkkivillajakkupuku (bleiseri, 2-housut, puolihame- jota en ole koskaan käyttänyt).
  Sit on pari hienompaa neuletta, islanninvillatakki (paraatineuleeni kesät talvet) ja anopin kutoma mohairpitsineuletakki (oli hääpuvussani).

  VastaaPoista
 3. Ja sit noita kerrastoja, alkkareita...
  5-farkut, 3 bootsit, ridasaappaat, 2 puukengät...
  Muita vaatteita ei ole.

  Okei 2kpl pilkkihaalareita, 5kpl kumisaappaita, 2kpl toppasaappaita (kuomalta)..
  27 settiä kerrastoja, 50kpl sloggeja (20kpl uusia aleostoja), rintsikoita 20kpl (joista 18 urheilumallia)...sukkia en tiiä-
  Farkkujan 5kpl (pitäisi uusia 2kpl, kun korjaamalla ei ole kuin elvytystä ja usein otan kosteina pesusta käyttöön).
  Joutsenen talvitakki, mummon vanha villakangastakki, 3-farkkutakkia, 2-bikernahkarotsia...

  Mun vaatteet ei sit riitä tohon kuvailuun....vaikka laskisin korut, kengät, huivit (hameita 2kpl, 1-jakkupuku, jos lasken farkut housuja on 9kpl).
  Kengissä bootsit on röyhäilyä, upeita, nahkaa, kalliita, lapsi toivonut perinnöksi...(muut kengät baltsu, kumisaapas linjaa, okei muutamat puukengät...).
  Ja mä oon luullu olevani toivoton.
  Mut näemmä menen heittämällä tässä haasteessa (KIITOS, meni ukolle jauhot suuhun....).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä silloin on ihan fiksun kokoinen vaatevarasto, jos kaikkia sen osasia tulee säännöllisesti käytettyä silloin kun niiden käyttötarkoitus ilmenee. Ainoa mikä nyt listassasi pistää silmään on 50 alkkarit, vaikka niitä menisi kolmet päivässä niin silti riittäisi yli kahdeksi viikoksi pöksyjä, mutta jos nyt ahterin koko pysyy samana vuosia niin kai ne tulevat kaikki lopulta käytettyä. Että ei miehelläsi pitäisi olla nyt mitään nokan koputtamista :D

   Poista
 4. 21 sloganit viikossa ja pesu? Kyllä noi saa heittää pois 1/2 vuoden jälkeen kun sormet menee läpi. Mistä pyykin 60 astetta kestäviä alushousuja?

  VastaaPoista