torstai 21. toukokuuta 2015

Muotilehtisuosikit ja kurja uutinen

Voi ei kuinka paha mieli tulikaan, kun ensin kaivelin Olivian pitsiartikkelin virheitä ja heti sen jälkeen sain kuulla kurjan uutisen: lehti ilmeisesti lopetetaan. Kaikista kotimaisista muotipainotteisist naistenlehdistä Olivia on ollut ehkä eniten omantyyliseni. Trendin koen olevan vähän nuoremmille – jos Olivian juttu on "sitäsuntätä nyt kun sinulla on perhe ja ura", Trendissä taas "sitäsuntätä ehkä lapsia sitten joskus ja miten valmistaudun uraan". Glorialla on oma vahva linja, josta pidän (ja se keskittyy kalliiseen = yleensä laadukkaaseen muotiin), mutta se ei ole kaverillinen samassa mielessä kuin Olivia. Elleen en ole oikein ollut tyytyväinen, ja Costume (joka taisi jo lopettaa printtiversionsa) oli makuuni aivan liian kritiikittömän ostobuliminen.

Ja nyt kun juuri huomasin, että Olivia on ottanut lehden linjaan mukaan ripauksen mainiota opetuksellisuutta. Uudessa numerossa opastettiin hyvien nahkatuotteiden ostamiseen. Nyyh!

Muiden maiden muotilehtitarjonnasta suosikkini ovat

* Selvedge (iso-brit.) – tekstiilitutkijoiden ja muotihistorioitsijoiden lehti, jossa todella tuhdisti luettavaa ja myös reilusti kuvia jotka juhlistavat kauniiden tekstiilien ihanuutta.


* Vogue Bambini (italia) – söpöyttä tuutin täydeltä ja muoti-ideoita jotka voi soveltaa aikuisenkin pukeutumiseen.
* So-En (japani) - olen jo ennenkin kehunut tätä, mutta se on vaan mahtava. Kahjointa ja parasta muotia kirpparin penkolaarista kalleimpiin haute couture -luomuksiin samassa lehdessä. Kun osasisi vielä lukea tekstiilien ja muodin historiaan ja erilaisten valmistustapojen yksityiskohtiin paneutuvat artikkelit!


* Nina's (japani) – omituistyylisten äiskien muoti- ja perhelehti. On harmi kyllä muuttunut vähän valtavirtaisemmaksi vuosien kuluessa, ja mihin on hävinnyt lehteä luotsannut ultrasöpö muusikko/lifestyletähti Chiaki?

* Liniere (japani) – pellava, pitsi, pellavapitsi. Kun maailma tuntuu epäsiistiltä ja raskaalta, pakenen hetkeksi Liniereen. Siellä on kaikki sievästi paikallaan, pellavakolttu näyttää supertyylikkäältä eikä perunasäkiltä, ja kevään hittihankinnat ovat aivan identtiset viime kevään hittihankintojen kanssa: jo mainittu kolttu, ballerinat, luonnonvärinen punottu hattu ja kassin voi valita joko pirteän skandikuvioisen tai eleettömän nahkaisen. Helppoa ja rauhoittavaa!

Fanitin myös ennen Lula-lehteä, mutta sen linja on jotenkin muuttunut enkä ole jaksanut vähään aikaan ostaa sitä.

Kaikilla ulkomaanreissuilla otan aina asiakseni etsiytyä mahdollisimman hyvinvarustettuun lehtikioskiin, ja ostan kilokaupalla lehtiä. Mikään blogi-digi-dägi ei korvaa sitä tunnetta, kun nuuhkaisee uutta lehteä ja selaa sitä etsien jotain mihin silmä tarttuu.

Jos saisi Selvedgen syväluotaavan asiantuntijuuden yhdistettyä So-Enin pidäkkeettömään luovuuteen ja Vogue bambinin söpöyteen niin olisi aika täydellinen lehti minulle. Mietittiin MMMadethis-blogin Marian kanssa jonkinlaista semitaiteellista muotilehtiprojektia – minkälainen olisi sinun (arvoisa lukija) haaveiden muotilehti?

8 kommenttia:

 1. Ooooh, mä ilmoitaudun teidän tulevan lehden lukijaksi :)
  Mun haaveiden muotilehdessä on koko liuta eri kokoisia ihmisiä, inspiraatiokuvia toimivan vaatekokoelman luomisesta ja vaatteiden yhdistelystä, ekologisia pienvaatemerkkejä esittelyssä, katumuotia maalmalta, tavallisten tallaajien joukosta napsittuja persoonallisia pukeutujia ja DIY ohjeita.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hauska löytää muotilehti, jossa koko ihmiskunnan monimuotoisuus saisi sijan!

   Poista
 2. Tuo Selvedge kuulostaa älyttömän mielenkiintoiselta! Saako sitä Suomesta mistään koskaan?

  Oma suosikkini oli pitkään amerikkalainen InStyle. Tykkäsin sen visuaalisesta ilmeestä ja siitä että se on niin läpikotaisin amerikkalainen ja rehellisen pinnallinen. Sieltä on turha etsiä yhtäkään syvällistä juttua, muttei sieltä löydy juorujakaan, eikä se ole snarky. (Kääntäkää joku mulle toi viimeinen sana, en itse juuri nyt osaa.) Viime aikoina en ole lehteä kuitenkaan jaksanut lukea juurikaan, mutten kyllä ole lukenut paljon mitään muutakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin helsingin akateemisesta olen joskus saanut selvedgen, mutta en tiedä onko se nykyään valikoimissa. Onneksi (?) nykyään kaikkea saa helposti nternetistä.

   Joskus on kyllä sijansa tyystin höpöllä aivohötöllä. Taidan suunata sen tarpeen nykyäään muutamaan söpöä muotia esittelevään tumblriin, suosikkini on http://otomestyle.tumblr.com/!

   Poista
 3. Täällä samat fiilikset Olivian loppumisen suhteen :( Hei - ostakaa te Olivian konsepti ja jatkakaa sitä! ;-) Ei menisi tehty työ hukkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niiiiin ostaisin olivian jos olis vähän ylimääräistä taskussa! mut ei ole :-( toivottavasti joku muu tarttuu!

   Poista
 4. Minäkin harmittelin uutisia Oliviasta, se on/oli tosiaan kiva lehti! Trendiäkin luen paljon, mutta joskus sen nuorekkuus tosiaan pistää silmään ja joka vuotiset karvojenpoistoartikkelit ynnä muut saattavat ruveta kyllästyttämään. Unelmien lehdessäni olisikin enemmän henkilötarinoita ja toki myös inspiroivia kuvia, mutta mielummin taustatarinoiden kanssa kuin pelkästään kauniina editoriaaleina, vähän tähän tyyliin: http://www.outofthegreencloset.com/nannet-van-der-kleijn/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin juuri Trendin, päätin ruveta tukemaan kotimaista lehdistöä rahoillani :D tässä käteen osuneessa numerossa oli hyvä, opetuksellinen rintsikanvalinta-artikkeli, jossa oli hieman syvemmälle menty aiheeseen kuin yleensä. Toivottavasti Trendi ottaa huomaansa Olivian orpolukijat ja suuntaa myös meille nuorkeski-ikäisille sisältöä. Mahtava linkki muuten, kiitos!

   Poista