torstai 10. joulukuuta 2015

 Katsokaa miten kaunis tapetti löytyi alimmaisena seinästä!

Huomaan motivaatio-ongelmaa laatukirjan kirjoittamisessa. Syy on, että on todella epätehokasta koittaa huolehtia vaatteiden ja muiden tekstiilituotteiden laadukkuudesta opastamalla jokaista kuluttajaa yksitellen. On oikeastaan ajanhukkaa, että miljoonat ihmiset joutuisivat käyttämään kuukausia opetellen kankaiden ja ompelujäljen tunnistamista. Laajamittaisen rationaalinen ja ainoa todella tehokas ratkaisu olisi kodinkoneiden energiamerkinnän tapainen kestävyysmerkintä, tai vaihtoehtoisesti tietyn laatutason alittavien tuotteiden poistaminen markkinoilta jollain ohjaustoimenpiteellä. EU:n komission tuoreessa kiertotaloustiedonannossa on kunnianhimoiset visiot tulevaisuudesta ja käsittääkseni tämäntapainen markkinoiden ohjaus sopisi siihen kuin nenä päähän.
Minun henkilökohtaiselle taloudelleni on toki hyvä, jos voin kirjoittaa aiheesta kirjan ja saada mahdollisimman monet ihmiset ostamaan sen. Ja pukeutumisesta ja vaatteista erityisesti kiinnostuneita ihmisiä on paljon, joille tälläinen opaskirja on kiinnostavaa luettavaa "harrastepohjalta". Mutta entä ne ihmiset, joita kirja ei tavoita tai se ei vaan kiinnosta? Helppoa sen olla pitäisi.


Hei, mahtavaa, 200 lukijaa blogissa! Voisin taas järjestää arvonnan, osuisi myös joulun kanssa kivasti yksiin. Mitä sanotte?

4 kommenttia:

 1. Jo kolmatta (neljättä?) vuotta blogiasi taustalta seuranneena voisin sanoa että arvonta Jippii! ;) Tapetti jäi muuten vaivaamaan mua, olen ihan varma että olen nähnyt tuota joskus jossain mutten millään muista missä.Vanhuus ei tule yksin tai sit hölläpäisyys on vain perittyä. :D

  Keep up the good work! <3
  Toivottelee: Auvomieli (suunnitellen taas yhtä koulutyötä jossa on myös pitsiä, kiitos sinun.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kiinnostaisi tietää missä tämä tapetti on tullut vastaan! Uusi kotipesä on tiettävästi vuodelta 1908 tai siinä main.

   Lupaan järjestää arvonnan, mutta voi mennä muuton jlkeen (21.12. on suuri päivä) :D

   Ihania pitsitunnelmia koulutöihisi!

   Poista
 2. Tsemppiä kirjoittamiseen! Aiheesta on hyvin vähän kirjoitettu, eli kaikki tieto on hyvästä. Vaikka suurin osa lukijoista olisikin jo tiedostavia kuluttajia, jotka haluavat syventää tietojaan, niin sitäkin kautta tieto leviää hiljalleen niidenkin korviin jotka ovat vähemmän paneutuneita asiaan. Jos yksittäiset ihmiset eivät osaa/opi vaatimaan laatua vaatteisiinsa, niin ei millekään kestävyysmerkillekään olisi kysyntää! :)

  VastaaPoista
 3. Olisi tietysti hyvä, jos vaatteet olisivat laadukkaita lain nimessä, mutta jotta sen kaltaisia lakeja syntyisi, tietoisuutta tarvii herätellä juuri kirjoilla. Eli jatkaa, jatkaa...

  VastaaPoista