lauantai 27. maaliskuuta 2010

Pitsikirja Hobboksin Kirjallisissa Ompeluseuroissa 10.4.!

Tervetuloa todella hauskan oloiseen tilaisuuteen Hobboks-harrastekirjakauppaan lauantaina 10.4. Hobboksin leidit ovat kutsuneet neljän mielenkiintoisen uuden käsityökirjan kirjoittajat paikalle puhumaan kirjoistaan ja innostamaan lukijoita kokeilemaan uudenlaisia käsitöitä. Jos en olisi paikalla kirjantekijänä, tulisin sinne varmaankin lukijana, sen verran hieno idea on kyseessä.Pari kuvaa upeista kevättalven säistä Lempäälästä. Hankikanto ja kirkas taivas, nam!

Muuan liina jonka toin äidilleni Pariisintuliaisena joitakin vuosia sitten. Löytyi 5 euron ylllätyspussista St. Ouenin kirpparialueen pitsipuodista. Herkkä ja kaunis liina ajalta jolloin piperrystä ja pikkutarkkaa käsityötä arvostettiin. Ikäarvio välillä 1890-1910, varmaan ollut alunperin jonkin kureliivillä kiristetyn porvarisrouvan salongin piirongin päällä.

Reunassa konepitsiä, sen vieressä jotain epätavallista solmuilutekniikalla (käsin) tehtyä pitsiä.


Läpikuultavan ohuelle kankaalle tehtyä valkokirjontaa, japanilaishenkinen kirsikankukka-aihe.

Keskellä superkiemurainen nypläys. Yhteensä siis neljää erilaista tekniikkaa!

3 kommenttia:

 1. Hei Rinna,
  kasvi mariskoolissa on lankaköynnös. Helppohoitoinen kasvi.
  Hyvää viikonloppua,
  Nina

  VastaaPoista
 2. Etsyssä on japanilaisia pitsivetoketjuja, eli siis vetokerjun kangasosa on pitsiä. Ajattelin heti sinua.

  VastaaPoista
 3. Matroskin, kuulostaa ihanalta. En edelleenkän pidä vetskarien ompelusta vaikka olen tehnyt sitä varmaan satoja kertoja, olisi kerrassaan kiva jos voisi ommella vetoketjun kaiken päälle niin että se näyttäisi nätiltä.

  VastaaPoista