tiistai 7. joulukuuta 2010

Linnanjuhlat 2010Linnanjuhlien pitsikatsauksen aloittaa tietenkin presidentti Tarja Halonen, joka yllätti (minut ainakin) pitsipuvullaan. Pitsi on historiallisesti aristokraattinen tai jopa kuninkaallinen materiaali, joka ei ehkä istu aivan luontevasti tasavaltaiseen meininkiin. No, ehkä tämä on jonkinlainen kommentti presidentin valtaoikeuksista...
(Minusta muuten paras istuvan presidenttimme linnanjuhlapuvuista oli vuonna 2008, jolloin hän pukeutui kokomustaan, hyvin neutraaliin asuun. Se oli samalla tavoin anonyymi kuin miesten juhlapuvut, joka sopii hyvin presidentille – hänhän on juhlassa kansakunnan edustajana, ei omana persoonanaan.)

Takana beigeen asuun pukeutunut henkilö,
jolla olkapäät ja käsivarret peittävä pitsijakku.

Muutenkin pitsiä linnassa näkyi paljon, ja varsin onnistuneesti. Näin monta kaunista pitsiboleroa- tai jakkua, joilla yksinkertainen mekko asustettiin juhlavasti ja samalla mahdollisesti peitettiin juhlijan käsivarret. Tänä vuonna ei näkynytkään onneksi montaa ankeaan tavanomaiseen jakkuun pukeutunutta naista. Minusta on suorastaan epäkohteliasta mennä suuriin iltajuhliin sellainen jakku yllään, joka sopisi tiistaiaamun työpalaveriin.

Erittäin tyylikkään Jutta Urpilaisen takana
valkoiseen pitsiboleroon pukeutunut nainen.

Pitsimekkoja oli useita, suurin osa varsin klassista mallia. Ei mitään pitsi-ihmistä erikoisemmin säväyttävää, mutta kaunist ja tyylikästä kyllä.

Janina Anderssoninlla kaunis, klassinen pitsijuhlamekko.
Musta cahntilly-tyyppinen pitsi näkyy viehättävästi
vaalean beigeä aluspukua vasten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti