perjantai 8. huhtikuuta 2011

Ostoksilla - Shopping

Lupailin Tukholmankuvia, mutta saattekin ostosvinkkejä! Näitä varten ei tarvitse edes lähteä matkalle. Kuvan neule ja pitsilaukku siis päätyivät kumpainenkin tänään vaatekaappiini, toinen tuli postista ja toinen - kaikista mahdollisista paikoista - KappAhlista.

Koko kevään ja kesän vaatekauppatarjonta näyttää erittäin suotuisilta pitsinystäville ja kaikenlaisille romantikoille, ja olenkin pääosin kiertänyt kaupat kaukaa, ettei tule turhanpäiten osteltua liikaa. Koitan nimittäin noudattaa 50-luvun pukeutumisoppaiden neuvoja, joissa vaatteita ostetaan silloin kun niitä tarvitaan, ei sillion kun sattuu huvittamaan. Ja mitä vähemmän ostaa, sitä makoisammalta ostokset tuntuvat.

Lähikuva ylimmän kuvan laukun kerrassaan tyylikkäästä
koneommellusta pitsistä. Tässä on mielestäni hyvin käytetty
pistojen suuntia tekstuurin aikaansaamiseksi,
joku todella asiansa osaava pitsisuunnittelija ollut hommissaan.

Tämän kauden pitsit kauppojen vaatteissa, jopa tavanomaisten ketjukauppojen, ovat monesti yllättävän laadukkaita. Koneommeltu pitsi (chemical lace) on noussut valtaisaan suosioon, varmaankin koska tämä tekniikka mahdollistaa hyvin vapaat kuviomallit. Aivan halvimmisissa tapauksissa koneommeltukin pitsi voi olla kökköä, joko rumasti kiiltelevää halpaa polyesteriä tai muuten vain hätäisesti ja sotkuisesti ommeltua, mutta yleensä se on ihan siistiä ja hauskannäköistä. Kuviot eivät ole toistaiseksi olleet erityisen omaperäisiä, mutta huiveissa suosittu tiplarivistö antaa toivoa jostain mielenkiintoisesta kehityksestä.

Sitten itse ostosvinkkeihin!

Tänään perjantaina tuli KappAhleihin uusi Vintage Stories -mallisto. Tällä kertaa innoituksen lähteenä on ollut 1910-luku, ja englanninkirjontaa ja hienonhienot alusvaatteet mieleen tuovia pitsiupotuksia piisaakin. Kävin hipeltelemässä vaatteita, ja virallinen pitsilaatusuositusleima jaetaan ainakin seuraaville malliston osille:

- alkukuvan pitsilaukku (nettisivuilla sen kerrotaan olevan 100% polyesteriä, mutta tämä koskee vain vuorikangasta. Pitsi on puuvillaa. Pitsien materiaalia ei muutenkaan nettisivuilla noteerata, pari 100% puuvillaksi ilmoitettua vaatetta on puoleksi keinokuitupitsiä).

- huivi, kaunista ohutta kirjottua puuvillaa ja hauska kukkakuvioinen koneommeltu reunapitsi- luonnonvalkoinen tunika, viehkot hillityt pitsiupotukset


- brodyyrihame, siististi tehdyt brodyyrirei'itykset


- mekko, sirot nyplätyn oloiset pitsit. Harvemmin näin ohutlankaisia (luonnonkuitu)pitsejä nykyään tapaakaan!


Toinen ostospaikka, jota voi pitsin innoituksessa ja yleisessä kevään hurman hengessä suositella, on brittiläinen firma Darling. Vintageviritteisiä, hurmaavan suloisia ja häpeilemättömän naisellisia vaatteita, jotka yhden neuleen esimerkin perusteella ovat myös hintaansa nähden laadukkaita. Himoitsin ylläolevan kuvan ihastuttavaa Willa-pitsitakkia, mutta se ehdittiin myydä minun koossani loppuun sillä välin, kun emmin sormi hiirellä sinisen ja rusehtavan välillä (aaaaaargh!). Päädyin sitten alkukuvan Rachel-viskoosineuleeseen, ja taidanpa tilata lisääkin. Kun sovitin uutta neuletakkiani, tunsin heti että minun on järjestettävä Williamin ja Katen naimisiinmenon kunniaksi hääbrunssi! Voi uusien vaatteiden ihmeellistä vaikutusta...

Lähis Darling-neuletakin somasta kauluksesta.
Koneommellun pitsin juju on sen kolmiulotteisuus,
joka tässä toimii ihan edukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti