lauantai 30. maaliskuuta 2013

Kuvia matkalta

 Kotona ollaan! Olipahan mahtava reissu! EUroopan säätila olis kyllä voinut kohdella matkailijoita hellemminkin. Mutta muuten oli ihan huippua.
Ensin lensimme Tukholman kautta Milanoon.

 Näkymä hotelli Gardan ikkunasta. Viehättävä pikkuhotelli, suosittelen. Milanossa oli saakutin kylmä, ensimmäisenä päivänä aurinko paistoi, toisena satoi kuin saavista.

 Sitten siirryimme Firenzeen junalla. Toscanassa oli kevät. Puut kukkivat, ilma oli leppeä.

 Pikku Onnetar ja ystäväni S:n tytär poimivat kukkia oliivilehdon rinteestä. Vai oliko tämä kuva sittenkin Vogue Bambinista? Ei, kun ihan oikeasti olimme tuolla piknikillä.

 Ruoka! Torit, hedelmät, juustot, pizzat, jäätelö, hyvää ja halpaa kaikkialla!

 Sitten alkoi pilvistyä. Mutta Firenze maistuu harmaanakin päivänä. Tuolla olisi viihtynyt pitempäänkin!

 Mutta yöjuna Alppien yli Müncheniin oli jo varattu, joten kyytiin vain. Hytin
hintaan kuului aamupala.

Keväästä ei ollut puhettakaan. On pöyristyttävä vääryys, että lähtee matkalle etelään päin, ja siellä on kylmempi ja enemmän lunta kuin Suomessa. Münchenissä lähinnä tärisimme, tässä Pikku Onnetar taidemuseo Alte Pinakothekin pihalla. Onneksi oli pakkasvaatteet mukana, vaikka ne Toscanan keväässä tuntuivat turhalta painolastilta.


Münchenissä olimme yhden yön, ja sitten taas yöjunalla eteenpäin, Hampuriin. Hampurissa tsekkasimme yhden taidemuseon, Legokaupan ja hörppäsimme kahvit, ja sen jälkeen jatkoimme matkaa Lyypekkiin.

  
Lyypekki oli luminen ja kylmä, mutta aivan suloinen marsipaanikaupunki. Ei voinut välttyä jouluiselta tunnelmalta! Tuonne voisi palata myös.
 
 Ja sitten Travemundesta laivalla kotiin. Oleskelupäivä laivalla oli sopivan rentouttava lopetus suurelle Euroopanseikkailulle!

Vain yhteen suuntaan lentäminen on yritykseni sovittaa yhteen ilmastohuolestus ja matkailuhimo. Yöjunailua Euroopassa voi suositella (muuten paitsi hinnan puolesta), jos vain kärsii herätä sangen aikaisin - puoli kuuden maissa esim. välillä Firenze-Munchen. Ja autolautta sopii autottomillekin. Aikaa pitää toki varata enemmän kuin lentäessä, mutta jos matkaan suhtautuu huvituksena eikä hukka-aikana, niin se ei haittaa.

Seuraavassa osassa pitsi- ja muotihuomioita matkan varrelta!

6 kommenttia:

 1. ai sä olet käynyt täällä meillä - pahoitteluni lumesta - ei mekään siitä tykätty, mutta kuten britti-setä valisti, niin se syntipukki on Suomi... ;) mutta jooh - ihana reissu teillä ollut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, välillä kyllä epäilin vetäväni perässäni jotain siperian kylmyyden vanaa pitkin Eurooppaa, joten voi olla, että vika oli kuin olikin Suomessa :D

   Poista
 2. Voi miten kauniita kuvia, näin niitä facebookissa lisää ja on teillä ollut mahtava reissu! Tervetuloa kotiin! Halaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa oli, kertakaikkisen huippu reissu. Matkailu se on melkeinpä parasta mitä on!

   Poista
 3. Ihana reissu teillä ollut. Haluaisin niin lähteä tuollaiselle matkalle, mutta pelkään että kielitaitoni ei riitä kyselemään aikatauluja ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen junamatkailua! Ja aikataulut voi selvittää jo suomessa. Englannillakin pärjää kelvokkaasti, ainakin noissa paikoissa jossa kävimme. Italiaa en osaa kuin buon giorno ja saksaakin vain alkeellisesti.

   Me ostimme ystävän vinkistä kaikki tärkeimmät junaliput jo kotimaasta, ja se olikin viisasta, sillä yöjunapaikat oli jo silloin melkein myyty loppuun. VR:n asemalla palvelu maksoi 7 euroa, mutta makselu ei haitannut, kun joku oikeasti *palveli*, selvitti kaikki ja itse ei tarvinnut kuin esittää toiveita.

   Suosittelen siis niin lämpimästi euroopanjunailua, ehdottomasti kannattaa lähteä jos vaan houkuttaa!

   Poista