torstai 30. lokakuuta 2014

Kotimaiset perusvaatevalmistajat - linkkivinkkiPörstin Laura on koonnut listan kotimaisista firmoista, jotka tekevät perusvaatteita. Hyvä vinkkilista!

Usein kotimaisuuden suosimisen esteenä on se, että kun sukkaa tai kalsonkia tarvitsisi, ei ole aikaa tai intoa lähteä perusteellisesti selvittelemään mistä sellaisen saisi kotimaisena. Paljon täällä kyllä tehdään (päinvastoin kuin voisi luulla) edelleen, vaatettakin piposta kenkään ja siltä väliltä, kun vaan keksii mistä niitä hankitaan. Listan firmojen tuotteita saa kätevästi netistä, kun taas esim. hienon Kutomo Holopaisen tuotteita ei, tai monen muun pienen suomalaisen valmistajan. Nettikaupan pyörittäminen on toki työlästä, mutta arvelisin sen silti kannattavan. En minä ainakaan rupea toimittamaan itseäni Tuusulaan katselemaan josko sieltä ehkä löytyisi minulle tarpeellinen vaate taikka ei - nettikaupasta tai selvästi kuvatusta galleriasta ainakin saisi aavistuksen valikoimasta ja hintatasosta kun nyt sitä joutuu vain arvailemaan.

Lauran listaan voi ehdottaa lisäyksiä, toivottavasti siitä kehittyy kattava lista kotimaisista tekijöistä! Jaottelu vaatetyypin mukaan on toimiva.

2 kommenttia:

 1. Kiitos linkkauksesta! Hämmentävää oikeastaan, että tällaisia listoja kotimaisista tekijöistä ei tunnu olevan, ja tosi outoa, että kotimaisuutta näinä päivinä pidetään vakan alla.

  Verkkokauppa tosiaan kannattaisi, koska asia on juuri kuten sanot. Ainakin monia noista kotimaisista sukista saa onneksi perusmarketeistakin, mikä on iloinen asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listaidea, nimenomaan käyttötarkoituksen mukaan jaoteltuna, pitäisi myydä Suomalaisen työn liitolle tai vastaavalle. Onhan näitä nettisivuja kuten Sinivalkoinenvalinta, joissa on metritolkulla kotimaisten firmojen logoja, mutta mitään apua niistä ei kuluttajalle ole kun jotain tavaraa tarvitsisi.

   Poista